Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaný a posléze marinovaný lilek

Tento grilovaný a marinovaný lilek chutná výborně. Grilováním získají plátky lilku výraznější chuť, kterou poté doplníme dlouhým marinováním v ostré marinádě, ochucené chilli papričkou a čerstvým oreganem.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby marinování

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 362 kJ /
1 760 kcal
Bílkoviny0,32 g
Tuky190,30 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,01 g
Sůl5,00 g
Sacharidy11,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme podélně na podlouhlé plátky o šířce asi 1 cm. Položíme na mřížku, zasypeme namletou mořskou solí a necháme "vypotit" asi půl hodiny z každé strany. Takto připravený lilek otřeme papírovou utěrkou a dvěma prsty zlehounka potřeme balzamikovým krémem. Krok 2: Do hmoždíře vložíme čerstvou nebo sušenou chilli papričku, kterou jsme zbavili stopky a jadérek, bobkové listy, lžičku hrubozrnné mořské soli, oregano a vše utřeme dohladka. Krok 3: V grilovací pánvi rozehřejeme trochu oleje a opečeme na něm osušené plátky lilku. Ještě horké je naložíme do olejové marinády, kterou připravíme smícháním rozetřeného obsahu hmoždíře, olivového oleje a octa. Krok 4: Uložíme do sklenice s uzavíratelným uzávěrem a po pěti dnech marinování můžeme podávat, například s teplým, nasucho opečeným toustem.

Zveřejněno 22. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný a posléze marinovaný lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GQ05

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný a posléze marinovaný lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GQ05

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Lilek mi z grilované zeleniny chutná nejvíc, určitě ho vyzkouším i takto. S tou marinádou musí chutnat moc dobře <3

:-O:-p:yes:

:yes::yes:Krásné obojí, fotka i recept+:yes::yes:

:yes::-*nádhera..letos sice lilek zklamal(odr.Český raný),ale mám nachystáno na příští rok,recept se bude hodit,děkuji:-K

škoda, že ten recept je tu až teď. V létě jsem nevěděla co s lilkama dělat. Určitě to bude dobrota.:yes:

Lilek můžu na všechny způsoby:yes::-p:-K

To dělám, jen ještě přidávám česnek. Je to náramná dobrota :-p:-p:yes:

Naďo, díky za odkaz, jsi hodná.:-)(taky mám zrovna Casa Rinaldi..)
Římanko - je to ta tmavá ozdoba na talíři.;-)

rimanka: nazdárek, fotku balzamik.krému máš zde u tohoto rcp..ty dvě poslední fotky;-) http://www.toprecepty.cz/recept/22786-smetanove-gn...

to zní a vypadá božsky, ukládám a udělám ... sbíhají se mi sliny už teď po ránu ... akorát nevím, co je to crema di balsamico?

Tématické fráze:
marinovaný lilek, lilek marinovaný, lilek recepty, jak nejlépe připravit lilek, marinované lilky, bily lilek, lilek bílý, grilovany lilek, lilek rcp, nakládaný grilovaný lilek, lilek rcp, rcp lilek, nalozeny grilovany lilek, grilovany nakladany lilek, marinovaný lilek s papri, jak nejlépe připravit lilek, nakladany lilek, lilek recept na tncz, recept marinovaný lilek balzamiko, zamrazený lilek

Suroviny:
lilek, chilli paprika čerstvá, bobkový list, koření oregáno čerstvé, krém balsamico, olej olivový extra virgin, ocet vinný bílý, sůl mořská

Přidat fotografie receptu