Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Náročný

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 569 kJ /
1 092 kcal
Bílkoviny165,41 g
Tuky26,40 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 4,16 g
Sodík 5,44 g
Sůl13,60 g
Sacharidy29,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme od žil.
Zahřejeme porto-nevařit-společně se solí,cukrem a rozdrceným pepřem, aby se cukr a sůl rozpustily. Necháme vychladit. Krok 2: Játra rozložíme do hlubší nádoby a zalijeme svařeným portem.Necháme marinovat 2-3 hodiny. Krok 3: Mezitím si připravíme kachní stehno. Obereme maso z kostí a odstraníme kůži. Vidličkou maso rozmělníme-natrháme-na jemno.
Na pánvi si rozehřejeme kachní sádlo a na něm si zesklovatíme drobně nakrájenou šalotku. Přidáme rozmělněné maso. Na mírném ohni necháme 4-5 minut provařit.
Z jater slijeme marinádu, kterou přidáme na pánev k masu a necháme ji trochu zredukovat.Odstavíme a necháme vystydnout.
Předehřejeme si troubu na 110°C. Krok 4: Do keramické terinky dáme jednu část kachních jater, rukou dobře přimáčkneme aby jsme měli játra po celém dně. Na to dáme vrstvu vychladlého masa se šalotkou, kterou rozprostřeme po celé ploše nádoby. Zakončíme vrstvou z jater, kterou opět rukou přimáčkneme. Krok 5: Terinku dáme do hlubšího pekáčku do kterého nalijeme do poloviny horkou vodu a ve vodní lázni necháme péci 1 hodinu a 15 minut.
Poté vyndáme terinku z trouby a z vodní lázně a necháme odpočinout při pokojové teplotě +/- 1 hodinu. Opět vrátíme do stejného pekáčku, který nám poslouží při zachycení přebytečného tuku.
Připravíme si prkénko, které zabalíme do papíru na pečení. Prkénko dáme na vrch terinky mírně přitlačíme a zatížíme např. nějakou konzervou. Společně s pekáčkem a zátěží uložíme terinku do lednice na +/- 10 hodin. Po celou dobu necháme terinku zátíženou. Krok 6: Po vyndání z lednice očistíme terinku od tuku, sebereme tuk z pekáčku a sundáme zabalené prkénko v papíru.
Tuk, který jsme sebrali rozehřejeme a přes jemné sítko nalijeme zpět navrch terinky.
Dáme zpět do lednice kde necháme terinku dva dny odležet.

Zveřejněno 28. 12. 2011

Poznámka autora Miquel

*Podáváme s opečenou bagetkou, ovocnou omáčkou a bílým sladkým vínem typu ledové.

*V tomto receptu byla použita játra z kachen speciálně krmených za tímto účelem.

*Rozměry terinky, kterou jsem použil 18x13x9 cm.

*Je vhodné zkonzumovat terinku do 6 dní.

*Originální recept "Terrine de foie gras de canard au confit fondant" je z knihy "Mes 100 recettes de foie gras" od Jeana-Charlesa Karmanna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P5xA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P5xA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:-p:-p:yes:

Miquel:No já jsem si to myslela ,že to budou lanýže.Co jiného do této luxusní terinky.:yes::yes:Díky za odpověď.:-K

Je to hezké, posílám bod.:yes: Také jsem se letos o Vánocích pokusila o domácí paštiku - dvojího druhu - a až bude čas, přidám recept, pokud tu teda není. Příště bych ráda zkusila tento recept. Játra jako taková nedělávám, ale knedlíčky do polévky a paštiky jsou fajn.:-p

Pajaska:Děkuji za upozornění,chyba nastala při překladu;-(Když mě se slovo trufa prostě zdálo tak český:-)Mám recept ve španělštině a tam je zmínka o trufas tak jsem si to hned počeštil:-DSprávně tam má být lanýž. Už jsem to i opravil. Většinou se ke kachním játrům dělá omáčka z malin nebo ze směsi lesních plodů, ale prakticky by šla jakákoliv ovocná omáčka.Já tam mám malinovou.
vseumel:Já taky játra nemusím, ale kachní nebo kuřecí mám rád;-)

Miquel:-K jedním slovem delikatesa:yes:;-)+

Miquel:Moc děkuji za odkaz.Jsou tam pochoutky,až srdce plesá.Chtěla bych se zeptat na ovocnou omáčku kterou děláš,z brusinek...manga??Nebo by se mohlo použít víceleté balsamiko?Jo a prosím,co jsou to trufy?Děkuji:-K

Já sice játra nemusím, ale za recept posílám bodíka. Líbí se mi fotky. :yes:

Děkuji za všechny komentáře a hodnocení:-K Je pravda že tento recept je poněkud náročnější z hlediska finančního i časového.
Ale jednou za čas si člověk může dovolit menší luxus pro chuťové pohárky:-)a když máme v kuchyni nějakého pomocníka tak to jde samo od ruky;-)
Pajaska:Ve specializovaných obchodech se nechá sehnat konfit v konzervě http://www.francie-vino-delikatesy.cz/Potraviny-ce... ,nevím jak jsou na tom supermarkety:-)
spagetka:Určitě tam může být i ten hrubý vícebarevný, nebo i obyčejný mletý, tím nic nezkazíš;-)

Je to paráda,:yes:ale na mě nějak složité.:-8

Líbí se mi to a mooc. Ten pepř, jak píšeš, může to být i ten hrubý vícebarevný? Myslím že ho má firma Kotanyi (jistá si nejsem, momentálně ho nemám):-p:-p:yes::yes:
Konfitované stehno jsem viděla v Intersparu, musím mrknout, ale skvělý nápad :yes::yes::yes:

Krásný recept:-K.

Co dodat "Bůh existuje";-);-);-)

Luxusní papáníčko :yes:

Hmmm,tak toto je vyšší kuchařina.:yes::yes:To musí bých pochoutka tedy.:-K Třeba se někdy k tomu dokopu,jen to konfitované stehno neseženu,bude třeba udělat doma,ale kde vzít tolik času.Musí to být ale pohlazení chuťových buněk.:-p:-p

No, tedy, žádná jednoduchá věc, ale vypadá moc krásně:-K:yes:

Tématické fráze:
terinka, co je terinka, terinka z foie gras, terinka foie gras, terinky, konfitovana kachni jatra, konfitovaná játra, kachní konfit, terinka z kachní foie gras - recept, kachní sádlo, terina z foie gras recept, luxusní játra, foie gras terina recept, recepty foie gras, konfitované maso, konfiovaná kachní játra, játrová terinka, terinka z kachních foie gras, terinka recept, terina foie gras recept

Suroviny:
játra kachní, stehno kachní, sádlo kachní, cibule šalotka, pepř, cukr, víno portské, sůl, pečící papír

Přidat fotografie receptu