Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu)

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vseumel

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 201 kJ /
1 243 kcal
Bílkoviny214,49 g
Tuky32,13 g
Vláknina6,98 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 1,09 g
Sůl1,02 g
Sacharidy21,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso a morkovou kost nebo ždibec anglické omyjeme a dáme do studené vody do dostatečně velkého hrnce. Přidáme aromatické koření, kromě hřebíčku, a vaříme 1,5 hodin v přikrytém hrnci. Asi po 20 minutách varu odstraníme pěnu, která se nám vytvořila na povrchu hladiny. Krok 2: Dále dáme vařit mrkev celou, bramboru, cibuli s hřebíčkem, brukev na dvě poloviny, stroužky česneku. Krok 3: Pórek nakrájíme na 10 cm dlouhé části, které svážeme nití (na vaření) a šupneme k ostatním ingrediencím. Vaříme 1 hodinu. Krok 4: Na závěr vyzkoušíme, máme-li dostatečně měkké maso. Vývar použijeme na polévku. Servírujeme vařené hovězí se zeleninou. Maso doprovázím koprovou omáčkou.

Zveřejněno 29. 12. 2011

Poznámka autorky vseumel

Recept pot-au-feu je podle francouzské tradiční kuchyně. Kdo má, může vařit v papiňáku, ušetří si čas i energii.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6zEO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6zEO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Když jsem byl služebně v Sully sur Loire (malém městečku venkovského rázu) ve Francii, byli jsme v místní restauraci na oběd a objednali jsme si jídlo "které je pro ten kraj typické". Nabídli nám "pot au feu" a my kývli.
Po chvíli přinesl číšník hluboké polévkové talíře, větší dřevěné prkénko a velký (opravdu velmi velký) hrnec. Vše dal na stůl, zalovil v hrnci, vylovil velký kus vařeného hovězího masa, položil na prkénko a odkrojil z něj 4 plátky. Naběračkou pak nabral z hrnce polévku (hovězí vývar) s nudlemi a dal nám do talířků. Zbytek masa (ještě velký kus) dal zpátky do hrnce do polévky a hrnec odnesl.
Maso bylo druhým chodem. K němu přinesl pár brambor a vařenou zeleninu. Na stůl dal ještě misku s něčím, co připomínalo zvláštní hořčici a misku s jemným šedým štěrkem, který stavebníci u nás znají jako "potěrák". Pak jsme zjistili, že je to hrubá mořská sůl.
Je to prostě takový francouzský "eintopf".

+9:yes: Hovězí můžu na jakýkoliv způsob. Takže i vařené, zvlášť pokud se podaří tak jako tobě. :yes::yes::yes:

PH?:-O no tak kyselost to asi nebude:-D takže zřejmě pomalý hrnec;-) Pomalý nebo rychlý..když vidím to hovězí s tím mastnějším, tak mi teče slina:-p:-p:-p tohle se mi líbí moc:yes:

Vďaka za krásny recept. Recept ako stvorený pre PH. :yes:

hezké to máš;-):yes::yes: taky dělávám, jako Maruška, v PH..nemá to chybku..ale bez té zeleniny, jedli jsme jen tak..s bramborem s osmaženou cibulkou a hlávkovým salátem..ohromná dobrota:-8toto taky nevypadá marně;-):-):yes::yes:

Dělám téměř stejně, jen s menšími změnami - např. nedávám koriandr. Máme to moc rádi. Vařím v PH.:-):yes:+

:-p:yes::yes:

Tak to se mi líbí, vyzkouším.:-p

Hovězí se zeleninou je prima kombinace:yes:ukládám a+:yes:

Tématické fráze:
pot au feu, vařené hovězí s bramborem, hovězí bok recept, hovězí bok recepty, hovězí bok, hovězí vařené recept, hovězí pot au feu, pot au feu recept, hovězí vařené, vařené hovězí, recept na hovězí bok, vařené hovězí se zeleninou, recepty hovezi bok, hovězí na vaření, hovězí bok bez kosti recept, hovězí bok bez kosti, recept hovezi bok, recepty z hovězího boku, koprová omáčka s hovězím masem v papinaku, vařené hovězí maso recepty

Suroviny:
bok hovězí, kost hovězí morková, koření, koření hřebíček, pepř, sůl, bujón hovězí, cibule, mrkev, brambory, pórek, česnek

Přidat fotografie receptu