Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 201 kJ / 1 243 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 214,49 g |
| Tuky | 32,13 g |
| Vláknina | 6,98 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 1,02 g |
| Sacharidy | 21,63 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6zEO
Moje poznámka
Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6zEO
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 23 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová kolečka
zonoro před 1 hodinou
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 3 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 4 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 5 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 5 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 5 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 6 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 6 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 8 hodinami
Tématické fráze:
pot au feu,
vařené hovězí s bramborem,
hovězí bok recept,
hovězí bok recepty,
hovězí bok,
hovězí vařené recept,
hovězí pot au feu,
pot au feu recept,
hovězí vařené,
vařené hovězí,
recept na hovězí bok,
vařené hovězí se zeleninou,
recepty hovezi bok,
hovězí na vaření,
hovězí bok bez kosti recept,
hovězí bok bez kosti,
recept hovezi bok,
recepty z hovězího boku,
koprová omáčka s hovězím masem v papinaku,
vařené hovězí maso recepty
Suroviny:
bok hovězí,
kost hovězí morková,
koření,
koření hřebíček,
pepř,
sůl,
bujón hovězí,
cibule,
mrkev,
brambory,
pórek,
česnek
Komentáře (10)
Po chvíli přinesl číšník hluboké polévkové talíře, větší dřevěné prkénko a velký (opravdu velmi velký) hrnec. Vše dal na stůl, zalovil v hrnci, vylovil velký kus vařeného hovězího masa, položil na prkénko a odkrojil z něj 4 plátky. Naběračkou pak nabral z hrnce polévku (hovězí vývar) s nudlemi a dal nám do talířků. Zbytek masa (ještě velký kus) dal zpátky do hrnce do polévky a hrnec odnesl.
Maso bylo druhým chodem. K němu přinesl pár brambor a vařenou zeleninu. Na stůl dal ještě misku s něčím, co připomínalo zvláštní hořčici a misku s jemným šedým štěrkem, který stavebníci u nás znají jako "potěrák". Pak jsme zjistili, že je to hrubá mořská sůl.
Je to prostě takový francouzský "eintopf".