Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burger Amerika

Na skvělé hamburgery si můžeme kdykoliv zajít do restaurace. Zároveň si je však můžeme jednoduše připravit i doma a poskládat si je podle vlastní chuti. Od masa, přes omáčku až po zeleninu, vše přesně tak, jak máme rádi.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Saimi

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení masa

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 920 kJ /
1 176 kcal
Bílkoviny201,02 g
Tuky36,29 g
Vláknina5,16 g
Cholesterol 725 mg
Sodík 585 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy9,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mletá masa dobře promísíme. Osolíme mořskou solí a opepříme. Necháme v chladu odležet 30-60 minut. Krok 2: Ze směsi mletého masa vytvarujeme větší placky, než je průměr housky, maso se během smažení smrskne. Placky opečeme na trošce olivového oleje nebo v létě na grilu. Krok 3: Housky rozkrojíme, horní část pomažeme kečupem, spodní pak tatarskou omáčkou. Na spodní část housky položíme listový salát, na salát opečené maso, na maso tenké plátky sýru, kolečko rajčete, opepříme, přidáme kolečko cibule a přikryjeme horní částí.

TIP: Jak udělat hamburger

Zveřejněno 29. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burger Amerika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQ3r

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burger Amerika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQ3r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Není

Koblížek 1. 1. 2012 23:54
Šimon je moc hezké jméno. :-K Jestlipak i jeho majitel je tak pěkný????

jo přesně tak.Šimon je křestní.Chytráci

Míša z Hradce 30. 12. 2011 22:02
A co když se pletete v oslovení? Myslím, že Pavel je příjmení a Šimon je křestní jméno. A taky nechápu, proč se rozčilujete nad jeho výrazy. :-(:-(:-(

Takyrevolucionář 30. 12. 2011 21:57
Souhlasím - oslovení Pavka Korčagin - perfektní. :yes::yes::yes::yes:

Mám návrh, co takhle Pavka Korčagin:-?;-)

a jak ti jako má říkat? Pavlíku? nebo Pavlušo? Nebo nevychovanče? Nediv se, ale tvé vyjadřčování je trochu out ! Sem rozhodně nepatří.

neříkej mi pavle

Pavle, ty jsi ale vulgární !!!! To jsi student? Nulová sociální inteligence, že?

Saimi: Na slušně napsaný názor reaguješ takhle hrubě? Proč? :-(

Škoda, že si ten bod nemůžu vzít zpátky..................

:-p:yes::yes:

Já bych asi dala hořčici místo tatarky a ještě bych dala kyselou okurku na jemné plátky nebo kostičky. ;-):yes:

Dělávám podobně Saimi, k masu přidávám worchester a trochu ledové vody, maso se pak lépe spojí.Jen sýr dávám plátkový tavený čedar.Obě půlky housek také řeznou stranou na sucho opeču.+1

Tématické fráze:
burger recept, recept na burger, americký burger recept, maso na burger, burger z mleteho masa, recept burger, hovězí burger recept, domácí burger od pohlreicha, americký burger, burger recepty, burgery z mletého masa, recepty burger, hovězí burger, jak udelat burger, burger příprava, jak se dělá burger, americké burgery recept, burger, burger maso, recepty na burger

Suroviny:
maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, sůl mořská, pepř mletý, olej olivový, cibule, rajče, salát listový, sýr tvrdý, kečup sladký, tatarská omáčka, houska

Přidat fotografie receptu