Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křepelčí mls

Ochutnejte tyto skvělé jednohubky, které jistě potěší hosty na vašich oslavách. Plátek rohlíku potřete pomazánkou ze žloutků, pomazánkového másla a hořčice. Každý kousek ozdobíte půlkou křepelčího vejce, kouskem kapie nebo ančovičky a petrželovou natí.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 28 min Doba tepelné úpravy: 2 min

30 min (28 min příprava + 2 min tepelná úprava)

Suroviny pro 36 kusů

36kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 478 kJ /
1 070 kcal
Bílkoviny56,90 g
Tuky85,25 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 2,16 g
Sodík 1,21 g
Sůl2,95 g
Sacharidy18,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo (cca 2 minuty) a po vychladnutí oloupeme. Krok 2: Do misky dáme pomazánkové máslo, hořčici, vaječné žloutky, sůl, pepř a petrželovou nať. Všechny suroviny smícháme do celistvé žloutkovo-hořčicové hmoty. Krok 3: Uvařená a oloupaná křepelčí vajíčka opatrně přepůlíme. Z rohlíků nakrájíme 36 jednohubek a za pomocí cukrářského sáčku, do kterého vložíme všechnu žloutkovo-hořčicovou pomazánku, na každé jednohubce utvoříme hnízdo pro křepelčí vajíčko. Krok 4: Do vzniklého pomazánkového hnízda opatrně vtlačíme půl křepelčího vejce. Dle chuti zdobíme kouskem sterilované kapie nebo kouskem filetu z ančovičky. Na závěr ozdobíme petrželovou natí a před podáváním dáme vychladit do lednice.

Zveřejněno 29. 12. 2011

Poznámka autora Colombo65

Nejoblíbenější chuťovka mé milované ženy při různých oslavách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křepelčí mls

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o6qY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křepelčí mls

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o6qY

Marie

Komentáře (29)

Věnceslava 28. 4. 2017 19:41
Proto jsem si pořídila Křepelky na výborný mls..<3

sVčera (úterý) v Globusu 12ks za 36,-Kč.:-)

Holky upřímně... křepelčí vajíčka mají delikátní a sytou specifickou chuť a jejich přidáním do jídel s výraznějším ochucením si je nevychutnáte. Já osobně je jím nejraději na čerstvém chlebu s máslem, mírně osolená a rád je mám také s natrhaným ledovým salátem zakápnutým pár kapkami citronu a kostičkami chleba nebo houstičky opražené na másle. Mějte na paměti že každá úprava (teplo, ocet, sůl, olej, nadmíra koření) ničí jejich chuťové a dietetické vlastnosti, snižuje se obsah vitamínů, minerálů... Věřte mi, křepelky chovám na vajíčka poměrně dlouho.

Jak dlouho vydrží křepelčí vejce, dostala jsem je a rodina je na týden fuč,,vydrží?

Lenka: Křepelčí vajíčka mají sice méně cholesterolu, ale je to počítáno na kus respektive na váhu. A protože jsou podstatně menší nežli slepičí, pochopitelně jedno vajíčko má také méně cholesterolu. Na 100g je to úplně stejné množství. Takže zdání klame.

Lenka:Souhlas:když křepelčí tak,proč to kazit?:yes:

toprecepty.czhhm mńam :-p:-*:-)):yes:
!top receptytoprecepty.cz!dobrota!!

Lenka:
...proč?
...protože;-);-);-)

Zajímalo by mě, proč do receptu křepelčí mls dávat slepičí vajíčka. Ty křepelčí jsou použita stejně pouze na ozdobu, ale ty slepičí jdou do pomazánky. Těšila jsem se na něco výhradně z křepelčích vajíček, ale tento recept byl pro mne velkým zklamáním. Křepelčí vajíčka jsou sice dražší, ale o mnoho zdravější, tak proč to kazit slepičími? :-(( :no:

Lidunka:
Mám radost, že chutná - moc pěkné a díky za foto;-);-);-):-K

Fakt pochoutka, určitě budu opakovat:-8:-D Bodík už proběhl, tak si dovoluji alespoň fotku:-K

Určitě zítra vyzkouším:-8 (Koupila jsem dnes 18 kousků křepelčích vajec za 59,-Kč v Kauflandu)+ bodík:yes:

Colombo65:fáákt:-?, hurá, tam chodím málokdy,ale máme tu dokonce 2 hééč :-D:-D:-D,ale vážně, moc díky za tip :-K:-K:yes::yes:

spagetka:
Tesco;-)

Křepelčí vejce už dlouho toužím ochutnat, zatím jsem neměla to štěstí na ně narazit. Netušíte někdo v jakém marketu? :-p:yes:

:yes:+7;-)

Klariska:
Dle mého názoru pouze ve velikosti - a jak je známo na velikosti nezáleží :-D:-D:-D

Krása :yes:

:yes::yes: parádní poznámka :-D:-D

Taková delikatesa! :yes::-K Nikdy jsem nejedla křepelčí vejce, je chuť hodně odlišná od slepičích?

Eliza:
Bingo :yes::yes::yes::
Ta verze s ančovičkovým filetem je moje, to je snad jasný:-D

Děkuji za tento recept, protože se už dlouho chystám křepelčí vajíčka koupit a něco s nimi provést...:yes: Ještě jsem je neochutnala, takže - mezera... Cena mi nepřijde až tak vysoká, na kusy srovnatelná se slepičími...ale jsou o dost menší, tak na jedno soustíčko, ne..?
Navíc moje velmi lehké cigarety stojí 86,- (ze stovky mi vrátí jen 14 kč), tak už nic neřeším...:-(( To snad ani nejde...

:-O:-O Už jsem se bála, že Colombo nedodá inspiraci na Silvestra.:yes::yes::yes: No, jako obvykle suprový nápad:-p:-p Moc nerozumím srovnání - krabička cigaret a spokojená manželka:-((:-((, tady snad není co řešit, manželka vítězí :-D:-D:-D

Luxuní :yes::yes::yes:+

Colombo, teď už není, co řešit;-) Díky:-K

BILKOVAI:¨
Česneková pomazánka - protlačím lisem na česnek a nebo do omáčky a nejlépe do koprové polívky ;-);-);-)

Tak to je přímo famózní.:-O:-p:-* Já snad ty křepelčí vajíčka koupím. Ono to není zas tak moc peněz.;-) Jen jsem se chtěla zeptat, jak zužitkuješ ty vaječné bílky. Mně nic nenapadá:-8....+1:yes:

Dooga:
Nemá, nemá - jsme zde jen na návštěvě a to poměrně krátké, takže se neokrádejme o dobroty:-D:-D:-D

Skvělé. A na mlsotách se nemá šetřit, že? :yes: +1

Tématické fráze:
křepelčí vejce, křepelčí vajíčka recepty, křepelčí vajíčka, krepelci vajicka doba vareni, křepelčí vejce recept, jak dlouho vařit křepelčí vajíčka, jak dlouho se vaří křepelčí vejce, křepelčí vejce recepty, vaření křepelčích vajec, křepelčí vejce doba vaření, jak dlouho vařit křepelčí vejce, křepelčí vejce jak dlouho vařit, křepelčí vajíčka recept, křepelčí vejce cena, recepty z křepelčích vajec, křepelčí vejce vaření, recepty z křepelčích vajíček, doba vaření křepelčích vajec, jak uvařit křepelčí vejce, jak dlouho se vari křepelci vajicka

Suroviny:
vajíčka křepelčí, pomazánkové máslo bez příchuti, žloutek, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý, nať petrželová, kapie sterilovaná, filet z ančoviček

Přidat fotografie receptu