Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ukrajinský boršč s fazolemi

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Arween

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme do měkka fazole a červenou řepu (já ji nikdy neuvařím, aby mi zůstala červená barva, tak používám zavařenou řepu bez nálevu). Krok 2: Z masa s kostí, bobkového listu a nového koření uděláme vývar. Krok 3: Jak je hotový, do vývaru dáme uvařit brambory, mezitím obereme maso a orestujeme cibulku. Jak jsou brambory uvařené, přidáme cibulku, fazole, řepu, osolíme, malinko pepře a dochutíme kysanou smetanou (může být i jogurt) a sladkou smetanou, aby se chutě vyrovnaly. Krok 4: Množství neuvádím, babička ho vždy vaří od oka, tak i já. Takže si každý přidá surovin dle chuti :).

Zveřejněno 31. 12. 2011

Poznámka autorky Arween

Receptů na boršč je tu dost, ale tento je opravdu přímo z Ukrajiny-od manželové babičky, která z Ukrajiny pochází. A také trošku jiný, protože tam kde babička bydlela do něj nedávali zelí. :) Manžel ho miluje a i když není jako od babičky, chutná mu ten můj taky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ukrajinský boršč s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5xV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ukrajinský boršč s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5xV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Jani, děkuji:-K už je i snězený?

:-p:yes::yes:

Jezulko-děkuji:-K

Vařím velmi podobný - jen místo cibule dávám nastrouhanou mrkev. Mám ho od maminky, která pochází z Volyně. Je to dobrota, takže dávám další bodík.:-p

Tak jsem si upravila poznámku, ať to není tak blbě napsané a mooooc děkuji za moje úplně první bodíky:-K

No, jasně, u nás se taky dělá bamborový salát na několik způsobů, takže je mi jasné, že jiný kraj, jiný mrav. Jen jsem to tam psala, že i když tam není zelí, je taky ukrajinský, protože tam kde babička bydlela ho dělali bez zelí;-)

Jelikož mám snachu a její dceru z Ukrajiny, tak vím, kolik existuje variant. Takže - proč ne a snaše vynadám, že ji tohle nenapadlo :-S - dělám si legraci, ;-):-D:-D:-D

Koukám, že co ukrajinka, to jiný recept na borč. Naše maminka to zase vždycky vařila úplně jinak, např. osmahla na pánvi nastrouhanou řepu, mrkev, zalila protlakem nebo kečupem a teprve přidala do hrnce... to je asi jako tady, 10 kuchařek = 10 receptů na rajskou, na svíčkovou..:-D. Každý to dělá po svým.

Tématické fráze:
boršč s fazolemi, kolik dat noveho koreni do borsce, boršč fazole, boršč s fazoli, boršč z volyně, ukrainski buchtu, borč červené řepy s fazolemi, jak se dela borč, borč od mojí babičky, salat ukrainski, ukrainski borsc, co delat aby repa zustala cervena, ukrajinsky salat ze repy a fazolová polévka, boršč z volině, boršč z kysanou smetanou a koprem, ukrajinský boršč s červenou řepou, borc ukrajinsky, zeleninovy borsc s fazolemi a kysanou smetanou, boršč s fazolemi recept, ukrajinsky děkuji

Suroviny:
maso vepřové, maso hovězí, řepa červená, fazole červené, cibule, brambory, koření nové koření, bobkový list, sůl, smetana kysaná, smetana sladká

Přidat fotografie receptu