Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar se zimní zeleninou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie793 kJ /
190 kcal
Bílkoviny9,89 g
Tuky10,19 g
Vláknina4,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy12,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šalotku pokrájame nedrobno a speníme na masle s olejom. Koreňovú zeleninu pokrájame na jemné juliennes a pridáme k šalotke. Krok 2: Chvíľku restujeme, potom podlejeme asi 100 ml vývaru (urobila som ho z kuracích krídel a trupov) a dusíme, kým zelenina nezmäkne. Keď je mäkká, zalejeme ju zvyšným vývarom a necháme zovrieť. Krok 3: Do vriacej polievky vsypeme hrášok a kelové alebo kapustové listy pokrájané na tenké pásiky. Krok 4: Ochutíme a zavaríme mäsové knedličky. Krok 5: Tesne pred koncom pridáme posekanú petržlenovú vňať. Krok 6: Cestoviny ako zavárku uvaríme osobitne, na dno taniera dáme trochu fliačkov a na ne nalejeme horúcu polievku s knedličkami.

Zveřejněno 3. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar se zimní zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v9V8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar se zimní zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v9V8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-p+3:yes:

:-KKrásná polévka, pěkná fotka+:yes::yes:

máš ho krásně čistý;-):yes: hezké to máš celé:-K:-):yes:

Tématické fráze:
vývar se zeleninou a, hovezi vyvar se zeleninou, zimni zeleninovy vyvar

Suroviny:
vývar slepičí, cibule šalotka, mrkev, kedlubna, bulva celerová, petržel, listy kapustové, hrášek mražený, olej olivový, máslo, pepř, sůl, zavářka, flíčky

Přidat fotografie receptu