Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený vepřový jazyk na žampionech

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Porce: 2-3, podle velikosti jazyků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 376 kJ /
329 kcal
Bílkoviny5,32 g
Tuky22,15 g
Vláknina13,62 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 354 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy24,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, česnek a žampiony očistíme, žampiony nakrájíme i s nožkama na silné plátky, jednu cibuli a česnek nadrobno. Krok 2: Druhou cibuli, opláchnuté jazyky, masox a všechno koření (nejlépe ve vajíčku na louhování sypkého čaje) dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pod pokličkou na mírném plameni vaříme do poloměkka jazyků. Krok 3: Pak jazyky vyjmeme, oloupeme a nakrájíme na plátky 2 cm silné. Krok 4: Do zapékací nádoby dáme cibuli, česnek, žampiony, přidáme nakrájené jazyky, olej, kmín, zakápneme sojovou omáčkou a podlijeme 1 dl vývaru. Krok 5: Přiklopíme víkem a v rozehřáté troubě na plný výkon pečeme 30 minut. Krok 6: 10 minut před dopečením odstraníme víko, přidáme máslo a dopečeme.

Podáváme s rýží, hodí se i šťouchané brambory.

Zveřejněno 4. 1. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud do mísy k jazykům přidáme ještě kuřecí stehýnko a upečeme společně, bude hotová šťávička ještě chutnější. Zbytek vývaru z jazyků použijeme třeba jako základ na zeleninovou nebo jinou polévku. Dobrou chuť.

P.S. Pokud budeme jazyky vařit v obyčejném hrnci, tak od doby varu asi 40-45 minut, při použití papiňáku 25-30 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený vepřový jazyk na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M54G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený vepřový jazyk na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M54G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

No, myslím že na tuhost masa může mít vliv akorát tak, jestli byl brávek ukecaný, či zda ještě za života mlčel jako zařezaný:-D
Jazyky prakticky nelze převařit, ale stačí je vařit do chvíle kdy po nabodnutí na vidlici samy sklouznou:yes:
Jazyky se loupou od kořene ke špičce:yes:
V rcp není zmíněno podjazyčí...:-O ale pokud ho chcete odstranit, tak lépe se to dělá po vychladnutí masa:yes:

Simona Skolakova: Simi,díky:-K
casino:na těchto webovkách jsem patriot a upřednostňuji odkazy na zdejší recepty:-!

Zobrazit 3 starší odpovědi

Dnes jsem si vybrala tento recept,měla jsem dva vepřové jazyky a tak volba byla jasná.Moc nám to chutnalo;-):yes:.Ale jazyky jsem musela vařit dobrou hodinu a půl v hrnci,nemám papiňák.;-)

Anna Kocikova: Anni nevím,ale stále jsem zkoušela zda už by byly a bohužel to bylo tuhé,ale neva asi to byly opravdu ze staršího pašíka.;-):yes:ale vůbec mi to nevadilo,já to psala kdyby někdo taky vařil v hrnci,aby se nedivil,že se to může stát a nepsal,že v receptu je udána kratší doba. ;-)

Zobrazit starší odpověď

Ooooo,jemné maso z jazyka a houby,to musí šmakovat.:-p:-p:yes::yes:

:-p;-):yes:+

mysulka::-))Děkuji:-*:-K

:-p mňam a fotka je krásná:yes::-K

Děkuji všem za kladné ohlasy a hlavně díky za moc milé komentáře,které mě zahřály u srdíčka;-):-K:-K:-K
Jani R.ani nevíš,jakou jsi mi udělala radost:-8:-*

:-p:yes:

:-Okrása:-p:-p:yes:15

krásné foto:-K:-K:yes::yes:
hezké papu:-p:-p;-):yes:

Dobrá motivace ;-);-);-)

No teda..:-(( Příjdeš si po 14 dnech, zavoníš jazykem a zase zmizneš, jak pára nad tlakáčem:-D. Andulko, já miluji tvé recepty;-). Podle tebe a Ivulinky se tak krásně vaří:-*

vypadá to báječně, určitě vyzkouším :-)

Krásný pokrm, úplně to vnímám na "chuťových pohárcích":-K:-p:yes:

To je nádhera. Jazyk u nás není problém sehnat. Tímto receptíkem si šplhnu u manžela:-)) Ukládám a Aničko děkuji za inspiraci a posílám bodík:-K:yes:...+1

Aninko, máš to pěkný, je to zajímavé jazyky upéct v troubě a určitě to bude dobré:-p Dávám ti 6.bod:yes:

Vypadá to krásně a jedlé!:yes::-p:-)+6

Aničko ,fotka je fakt mňamózní a také receptík je super.Občas se mi podaří narazit na jazyk a teď už i vím co s ním spáchám....Už se těším a ukládám,...:yes::yes::yes::yes:

;-)vypadá to moc hezky jen ten jazyk sehnat+2:yes::yes:

Jazyky máme rádi, tohle vypadá velmi dobře.:-p:-p:yes::yes::yes::-K

Mám dokonce i tu sojovku, ale ne jazyk, ach jooo :-S;-):-p:yes:

:-OÚžasná fotka:yes: I recept vypadá moc dobře:-p

Tématické fráze:
vepřový jazyk, pečený hovězí jazyk, veprovy jazyk recept, pečený vepřový ořech, vepřový jazyk recepty, vepřové jazyky recepty, hovězí jazyk pečený, vepřové na žampionech s rýží, hovězí jazyk na žampionech, hovězí jazyk, recepty vepřové jazyky, recept na vepřový jazyk, recept vepřový jazyk, vepřový jazyk na houbách, hovězí jazyk s rýží, veprovy jazyk v papiňáku, vepřovi jazik, pčený vepřový ořech, pečenývepřový jazyk, vepřový jazyk v troubě

Suroviny:
jazyk vepřový, masox, olej, omáčka sojová indonesia, cibule, česnek, žampióny, kmín celý, máslo, koření nové koření, pepř celý

Přidat fotografie receptu