Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšeničné rohlíky (pečivo)

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Porce: 8-9

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 882 kJ /
2 123 kcal
Bílkoviny57,45 g
Tuky49,75 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy353,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu (Dort, Koláč, Rychlý) asi 5-7 minut jen umíchat, pak program stopneme a omládek necháme v zavřené pekárně 45 minut kynout. Krok 2: Přidáme zbytek surovin a stejným programem, opět bez předehřevu, necháme umíchat těsto. Program stopneme a těsto necháme v zavřené pekárně asi hodinu vykynout. Krok 3: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 8-9 dílků, z každého uděláme bulku a před dalším tvarováním necháme 10 mint odpočinout - s těstem se pak mnohem lépe pracuje, je poddajnější. Krok 4: Můžeme udělat rohlíky (jako na fotce) nebo jakékoliv jiné tvary - bulky, bagety, uzlíky. Krok 5: Vytvarované pečivo necháme asi 45 minut kynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií, potřeme vejcem, sypneme kmínem - to pro vůni a vložíme upéct do vyhřáté trouby (220°C/15-17 minut, každá trouba peče jinak). Krok 6: Pečivo je možné potřít třeba jen vodou, kmín na něm bude ale málo držet. Jsou nadýchané, lehounké, voňavé a díky tomu, že nejsou jen z hladké mouky, i sytivější než bílé rohlíky.....

TIP: Oblíbené recepty na domácí pečivo

Zveřejněno 6. 1. 2012

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničné rohlíky (pečivo)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jOpv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničné rohlíky (pečivo)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jOpv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Patricie 9. 1. 2012 13:34
:yes::yes::yes:Jsou nádherné +, určitě upeču:-*:yes::yes:

indulina28: Jednoduše.;-) Suroviny na omládek dobře promícháš v míse a zakryté necháš 45 minut kynout. Pak přidáš zbytek surovin, vymísíš těsto, které necháš 60-80 minut kynout, můžeš ho během kynutí i promísit.
Pak propracuješ, rozdělíš na dílky a ...dál podle receptu;-)

+1 :yes:

vas recept je velmi krasny a me se velice zamlouva,ale bohuzel nemam dom.pekarnu muzete mi prosim poradit jak to udelat i bez toho..diky a bodik je zaslouzeny :-K

Rohlíčky opravdu jako z pekárny-krásné malované:-K+14:-p:yes:

Caty,nádhera.:yes::yes::yes: Koukám,že se vyvýjí 2.díl ?;-):-K

:-p krása, jako vždy:yes::-K

cathleen: moc Ti děkuji za vysvětlení.:-K Zase jsem o něco chytřejší. Příště, až se budu chystat na rohlíky, tak příjdou na řadu tyto rohlíčky:yes:

Moc krásné rohlíčky,vydařené jako vždy!:yes::yes::yes::-p+10

Rohlíčky jak malované:yes::yes::yes::-Kuž je mám vytisklé a vyzkouším:yes: od tebe Ivo je vše co se pečiva týče :yes::yes::yes::yes::yes::-))9 je tam:yes:

cathleen: ivo, všichni stárneme - tak musí i omládek;-(:-))

:-Kděkuju všem za chválu, budu moc ráda, když vyzkoušíte. Včera jsem je dělala znovu (poprvé jsem si nenapsala gramáž jedné mouky), jako bulky, potřené jen vodou místo vejce a :yes:

finneta: :-)utěšuj se tím, že to nejsou bílé, vatové rohlíky a nejdou tak na tloušťku :-)) .....možná:-//

srettka:pošli recept na hrujabez;-);-)
ivčo. co k tomu dodat. takže i tento rok je moje předsevzetí, že zhubnu, v čudu. o víkendu do nich půjdu.;-):yes::yes::yes:

BILKOVAI: Protože je v něm kvásek (omládek), který má kynout asi 45 minut a pak už být zapracován do těsta. Kdyby po jeho vykynutí následovalo vsypání zbytku surovin, předehřev a teprve míchání těsta, omládek by dál jen stál a stárnul, zaypán a zalit zbytkem surovin....
Mívám v kuchyni chladněji a tak když chci, aby mi těsto kynulo v teple, zapnu po jeho umíchání na 1-2 minuty program Pečení;-), pak vypnu a těsto nechám v zavřené pečce nakynout.

cathleen, máš je jako vždy k nakousnutí:-p Receptík si ukládám, ale zvědavost mi nedá, abych se nezeptala. Proč to těsto po přidání zbytku surovin musí kynout bez předehřevu? Děkuji za odpověď:-K

ty jsou jen se zakousnout:yes::yes:

Hurá,nemusím pro rohlíky. (mám vážnou nemoc - jmenuje se Lenora :-8:-8), ale cestu do kuchyně k surovinám a pečce zvládnu ;-):-D:-p:yes:

Asi mi zkratuje klávesnice, jak slintám... ;-(
Rohlíčky nádherné! Už se těším, že je hned zítra vyzkouším:yes:

cathleen: u vás to musí stále tak krásně vonět pečivem:-*:-), rohlíčky jsou jak malované:yes::-)+

cathleen:bingooo;-):yes: a jeste je v tom korenicko, marmeladka uzasna. kdyz privonim,hned se mi vybavi snidane v lete na te nejuzasnejsi chalupince:-*

Jak jinak než :yes::yes:;-):-K

:-O hrujabez = hrušky, jabka, bezinky, či co? A s máslíčkem jsou opravdu fantastické:-p

hmmmm joooo katy katy,to je zase paradicka,hned bych po nem hrabla:-p mazla maslinkem a babicinym hrujabezem, k tomu bilou kavicku:-p:yes:

Tématické fráze:
rohlíky z prášku do pečiva, rohlíky recept, domácí rohlíky s práškem do pečiva, domácí rohlíky od hrušky, recept na bílé pečivo, domácí bílé pečivo, recept rohlíky, wwwhruska.cz, domácí rohlíky z prášku do pečiva, recept na rohlíky, bílé pečivo recepty, domaci rohlik s praskem do peciva, hruška peče rohlíky, bile pecivo recept, domácí bílé rohlíky, domácí pečivo hruška, rohliky z prasku, rohlík recept, domaci pecivo od hrusky, rohlíky z prášku do pečiva

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, olej, sůl, cukr, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, sladěnka

Přidat fotografie receptu