Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 069 kJ / 1 451 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,68 g |
Tuky | 24,56 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 459 mg |
Sodík | 419 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 162,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: V tlakáči rozehřejeme Heru, vložíme na kousky nakrájené maso, posolíme, opepříme a přidáme papriku (na špičku nože) a opékáme ze všech stran do zlatova, poté maso podlejeme, vložíme nové koření a bobkové listy a dusíme v tlakovém hrnci. U hovězího je přibližná délka 40-45 minut, u vepřového 30 minut a u drůbežího 20 minut.
Krok 2: Když je maso měkké, podlejeme cca 1/2 litrem vody, ve které jsou rozmíchány 3 PL pol. mouky, 2 PL Knorr-tmavé jíšky, povaříme, zjemníme asi jedním dl šlehačky, dochutíme solí a pepřem. Omáčka by neměla být příliš hustá, či řídká.
Krok 3: Podává se s brambory, nejlépe šťouchanými, knedlíky, ale u nás se podává s kluski:
Ve slané vodě uvařené brambory přelisujeme, na vále z nich uděláme čtverec, který se rozdělí na 4 části, jedna z nich se oddělí, místo ní se přidá škrobová moučka a vejce, vrátí se odejmutá část a vypracuje se hladké těsto. Poté z těsta vytvarujeme váleček, který rozkrájíme na potřebnou velikost a zhotovíme ploché kluski, do kterých ve středu uděláme důlek a vložíme do převařené a osolené vody. Voda nesmí vřít, jen udržovat pod bodem varu. Když kluski vyplavou na povrch, vaříme ještě cca 10 minut.
Ve slané vodě uvařené brambory přelisujeme, na vále z nich uděláme čtverec, který se rozdělí na 4 části, jedna z nich se oddělí, místo ní se přidá škrobová moučka a vejce, vrátí se odejmutá část a vypracuje se hladké těsto. Poté z těsta vytvarujeme váleček, který rozkrájíme na potřebnou velikost a zhotovíme ploché kluski, do kterých ve středu uděláme důlek a vložíme do převařené a osolené vody. Voda nesmí vřít, jen udržovat pod bodem varu. Když kluski vyplavou na povrch, vaříme ještě cca 10 minut.
Zveřejněno 7. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maso s božskou omáčkou a "kluski"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P534
Moje poznámka
Maso s božskou omáčkou a "kluski"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P534
Nejnovější recepty
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 37 minutami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 5 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Ořechový chlebíček s kandovanou pomerančovou kůrou
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 14 minutami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 48 minutami
Nejlepší marokánky
stepna před 1 hodinou
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 2 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 3 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 3 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 3 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 5 hodinami
Tématické fráze:
klusky,
kluzki,
klusky recept,
nahrazka solamylu,
maso s omáčkou,
boňská omáčka,
bramborové knedlíky kluzki,
jíška z hery,
recept klusky,
recept maso s omáčkou,
jíška do zásoby,
kluzski prostřeno,
jiska zlata haná,
rozbor hovězího masa,
zlatá haná jíška,
brambory s omackou a maso,
čím zahustit omáčku,
knor omáčka na tmavá masa,
kam pouzit heru tuk,
kuřecí s božskou omáčkou
Suroviny:
maso,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
paprika sušená sladká,
mouka polohrubá,
jíška tmavá instantní,
šlehačka,
tuk hera,
brambory,
vejce,
solamyl,
sůl
Komentáře (56)