Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chutný zeleninový krém

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie542 kJ /
130 kcal
Bílkoviny3,01 g
Tuky1,21 g
Vláknina5,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 422 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy24,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu si očistíme, nakrájíme na drobnější kostičky a v litru a půl vařící vody s přidáním zeleninového bujónu uvaříme doměkka. Krok 2: Část zeleniny odebereme stranou, zbytek ponorným mixérem rozmixujeme, odebranou zeleninu vložíme nazpět, přidáme plátek másla, zelené bylinky, prohřejeme, dle potřeby dochutíme a můžeme podávat.

Zveřejněno 9. 1. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud se nám krém bude zdát hodně hustý, můžeme trošku přiředit převařenou vodou. Mně zbyly 2 vařené brambory z předešlého dne, tak jsem je přimixovala také. Bylo to sice trošku hutnější, ale my „husťačky“rádi:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chutný zeleninový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJKE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chutný zeleninový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJKE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Jirka Brno:Díky náhodným rcp mohu po xxletech odpovědět:-))u bujónu je poznámka,že lze vynechat.Já používám bez éček:-)
Moje babi všude dávala masox"v kelímku"a zatím celá naše rodina žije bez újmy na zdraví;-)

Jirka Brno 15. 12. 2012 20:41
Dobrý,ale proč ten bujón...?Přece místo tohohle hnusu stačí vyvařit ještě cibulu a je to chuťově někde jinde.;-)

:-);-):yes:+

Dělám něco podobného, název to má Bruselksý krém, nedávám akorát kedlubnu,ale navíc tam přidám rajče nebo rajč. protlak ;-)

Díky za komentíky a body:-K:-K
Rebi:-)hustota byla tentokrát opravdu řádná:-DDruhé jídlo jsme si dali o hodně později;-):-))

:yes:.mám inspiraci na zítřek:-K

já bych to měla jako omáčku;-):-D
máš to krásné, Ann:-K:-K:-):yes:

Bezvadná husťačka, moc se ti povedla a já ti za ní posílám dalšího bodíka:yes:

Díky Špagetko:-):-KKdyž vařím s bujónem(manžel to má rád)tak už pak nesolím;-)

Jo, podobně dělám, mám teda vlastní zeleninový vývar, nechybí libeček,ale jinak :yes::yes::yes:
Ani, ten bujon je ale fákt zbytečný, když tam tu zeleninu vaříš, pak to jen dochutíš - můj názor

Tématické fráze:
zeleninovy krem, zeleninový krém recept, francouzsky zeleninovy krem, výborný zeleninový krém, recept zeleninovy krem, polévka recept lahodná anička, zeleninovy krem top, chutný z zelených rajčat, rychlý zeleninový krém, polevka zeleninovy krem, polevky zeleninovy krem, protlak zeleninovy, zeleninovy krem francouzsky, top recepty sk rajč.protlak, zeleninovy krem recepty, zeleninovy smetanovy krem recept, zeleninový smetanový krém

Suroviny:
celer, brambory, mrkev, petrželka kořenová, kedlubna, bujón zeleninový, máslo, sůl, pepř, bylinky zelené

Přidat fotografie receptu