Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Náš domácí "šašilik"

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzanarau zuzanarau

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 840 kJ /
3 069 kcal
Bílkoviny336,14 g
Tuky140,69 g
Vláknina24,67 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 20,28 g
Sůl53,70 g
Sacharidy104,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmažíme maso, které jsme si předem nakrájeli na velmi tenké nudličky. Osolíme a opepříme, chvíli podusíme a pak přidáme žampiony. Krok 2: Promícháme a přilijeme větší lečo i ze šťávou a menší bez šťávy. Přidáme nahrubo nasekaný česnek, zalijeme vývarem a dusíme dokud maso nezměkne. Krok 3: Jakmile je vše měkké, vmícháme 1 až 2 lžíce sojovky a worcestru, můžeme dochutit i kečupem. Chvíli ještě povaříme.

Zveřejněno 15. 1. 2012

Poznámka autorky zuzanarau

Podává se s chlebem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Náš domácí "šašilik"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7Yq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Náš domácí "šašilik"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7Yq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Laďka: pôvodne to bolo napísané ako šašlik, preto tá debata;-)

Vy všichni .... !!! :-( Nebuďte na autorku jako na cizí !!!:-O Vždyť ona ví, že to není šašlik :-*, ale šašIlik !!!:-D:-D:-D

Dnes jsem uvařila, přidala jsem ještě kukuřici a už jsem nedala worcester ani sojovku, protože to bylo hodně výrazné. Určitě záleží na pikantnosti leča. Bylo to dobré, dovolila jsem si přidat fotku a posílám bod:yes::-)

zuzanarau: Lidová tvořivost je zřejmě bezmezná :-)) Tak si tomu takhle říkejte doma, ale když jídlo nemá se šašlikem nic společného, nemělo by se na veřejném webu tak jmenovat ;-)

tejaja:Tadyk tohle je jen název toho jídla ,kterému už tak říkáme řadu let opakuji pro některé není to orginál šaa´šlík jen tomu tak říkáme už řadu let:-S

zuzanarau: lenže je veľmi mätúce, ak budem hľadať recept na šašlik a otvorí mi toto...myslím, že niektoré názvy jedál by mali zodpovedať skutočnosti, tak, ako sa jedlo vo svetovej kuchyni volá. Jednoznačne toto šašlik nie je.

zuzanarau: Dovolila jsem si dát slovo šašlik aspoň do uvozovek, abychom zabránili (oprávněným) komentářům kvůli názvu ;-)

určitě je to dobrota, ale šašlik není dušený... :-( ... tenhle recept by asi ti lidé z Kavkazu, kteří mě uhostili pravým skopovým šašlikem, nerozdýchali..

tejaja:Ahojki jj šašlík je určitě masko na jehle ale u nás se tomuhle tomu jídlu takto říká snad 20 let.;-)

ŠAšlik je mäso napichované na ihle:-O

Z Wikipedie:
Šašlik je nejčastěji připravován z kousků prorostlejšího masa o velikosti většího ořechu, marinovaného přes noc ve směsi červeného vína, octa a koření. Maso se napichuje samotné nebo v kombinaci s cibulí a sezónní zeleninou (na Kavkaze i s ovocem) na ploché jehly (šampury) a opéká se nad žhavým uhlím, nejlépe z břízy. Stacionární gril pro přípravu šašliku se nazývá mangal. Opečený šašlik se podává s chuťově výraznými omáčkami, zelenými bylinkami, případně zrníčky granátového jablka.

Prosím autorku, aby slovo šašlik zaměnila za jiné. Děkujeme:-K:-K

Jano, já si to až do dneska myslel taky. No co, jen když nám chutná a tenhle recept, ať už je to cokoli, chutně vypadá.:-p

Kdysi jsem myslela, že šašlik je guláš. Později, právě zde jsem se dozvěděla, že je to maso na jehle. Takže vlastně nevím, jak to opravdu vypadá a chutná.;-)

Tématické fráze:
recept na šašlíky na grilu, šašlik na grilu, šašlik, gril na šašlik, gril mangal, šampury, šampury, mangal na saslik, domaci saslik, šašlik s lečem, recept na šašlik z leča, recept na domaci saslik, příprava šašliku, saslik gril, leco z saslik, dušený šašlik, šampury na šašlik, mangal gril na šašlik, saslik.sk, wikipedie šašlik

Suroviny:
kýta vepřová, žampiony sterilované, lečo, cibule, česnek, sůl, pepř, omáčka sojová, omáčka worcesterová, olej, bujón

Přidat fotografie receptu