Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný dort s želatinou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Leys

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 636 kJ /
1 586 kcal
Bílkoviny49,64 g
Tuky24,20 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 787 mg
Sodík 430 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy290,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, cukr, vajíčka a prášek do pečiva smícháme, přilijeme 6 lžic vody. Těsto musí být řidší, když bude moc husté, upečeme sušenku. Krok 2: Vylijeme do dortové formy a dáme péct. Pečeme asi na 200°C, dokud není vršek dozlatova, vnitřek zkoušíme špejlí či párátkem. Když je korpus upečený, vyndáme ho z trouby a necháme vychladnout. Krok 3: Smícháme si zakysané smetany s vanilkovými cukry a potřeme jimi vychladnutý korpus, poté poklademe ovocem a připravíme si želatinu. Krok 4: Návod na přípravu želatiny bývá na balíčku. Nechávám korpus celou dobu s dortové formě, aby mi z něj potom želatina nestekla. Krok 5: Nakonec se dort dá vychladit do lednice a je hotový.

Zveřejněno 16. 1. 2012

Poznámka autora Leys

Recept jsem našla kdysi na internetu, dort mi chutnal a zkoušela jsem ho dělat s různým ovocem. Nejhorší je na něm tvrdé ovoce, jako jablka, ale dají se také použít, akorát při jezení z dortu padaly. Na těchto stránkách jsem ho ještě neviděla, tak přidávám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný dort s želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XkgA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný dort s želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XkgA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Mariana:
Hladkou:-))

Mužů se zeptat, když nemám polohrubou mouku, mám použit hladkou nebo hrubou? Děkuji

To jó, ale nebude to tak rychlý a super-jednoduchý :-)) mě se právě líbí, že u tohodle korpusu nemusím nic našlehávat a příprava těsta zabere tak dvě minutky (a krému ještě méně), proto ho peču úplně nejčastěji a ty pracnější- všelijak našlehávací dorty, si nechávám jen pro zvláštní příležitosti :-)

Když vajíčka našleháte s cukrem (raději pískovým), přidáte horkou vodu (1 lžíci na každé vajíčko), a pak opatrně vmícháte mouku (stačí 120 g, já dávám hrubou), budete mít úžasně nadýchaný piškot a nemusíte tam dávat žádný prášek do pečiva. Obloha vypadá dobře.:-p

:-pLuci dobréé!!;-):yes:

Tématické fráze:
dort s ovocem a želatinou, dort se želatinou, želatinový dort s ovocem, dort s želatinou, želatinový dort, ovocný želatinový dort, ovocný dort, piškotový dort s ovocem a želatinou, dort s želatinou a ovocem, piškotové těsto na ovocný dort s želatinou, dorty se zelatinou, dorty s želatinou, želatinový ovocný dort, korpus na ovocný dort, zelatina na dort, jednoduchý ovocný dort, dort se želatinou a ovocem, piškotový dort s ovocem, piškotový ovocný dort se želatinou, dorty s ovocem a želatinou

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, vejce, prášek do pečiva, voda, smetana zakysaná, cukr vanilkový, želatina

Přidat fotografie receptu