Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí

Jistě nám dáte za pravdu, že nejlepší koláčky jsou ty, které mají dostatek náplně. Naše varianta bez kynutí se rozplývá na jazyku a mizí dřív, než stihnou vychladnout. S těstem se velmi dobře pracuje a množství droždí se nelekejte, vážně není cítit.

Hodnocení receptu je 5,0 (83×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 60 kusů

60kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 505 kJ /
6 574 kcal
Bílkoviny153,21 g
Tuky343,33 g
Vláknina28,35 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 725 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy682,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Připravíme drobenku. Mouku, cukr a máslo smícháme dohromady a mnutím prsty vytvoříme žmolky. Krok 2: Z uvedeného množství mléka odebereme 2 lžíce a nalijeme do hrníčku. Přidáme rozdrobené droždí, zasypeme 2 lžičkami moučkového cukru a lžící hladké mouky. Vymícháme hladkou kašičku a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Krok 3: Mezitím odvážíme a připravíme další suroviny na těsto. Kdo má, použije domácí pekárnu a suroviny do ní vloží v pořadí (jako obvykle) tekuté, sypké a přidáme i kvásek, který nám již vykynul. Nepoužíváme program s ohřevem, ale nějaký jiný, vhodný jen k míchání. Kdo pekárnu nemá, zpracuje těsto ručně. Krok 4: V čase, kdy pracuje pekárna, připravíme tvarohovou náplň a to tak, že smícháme všechny suroviny dohromady. Kdo pekárnu nemá, tomu doporučuji připravit náplň a vše ostatní před tím, než začne pracovat s těstem, to totiž nesmí mít čas ke kynutí. To budeme dělat za něj, až budeme konzumovat ty koláčky. Krok 5: Propracované těsto vyklopíme na pomoučněný vál nebo do mísy a z těsta vykrajujeme lžící kousky. Ty následně roztahujeme do šířky, plníme tvarohem a dobře okraje těsta uzavřeme, tvarujeme koláčky a sázíme s odstupy na plech, vyložený pečicím papírem. Krok 6: Prstíkem uděláme doprostřed každého koláčku ďolík, do něho dáme trošku povidel (když ho dáme moc, sklouzne, mrška) a nahoru umístíme drobenku. Ničím nepotíráme a už jenom upečeme v troubě na 180 °C dorůžova.

TIP: Jak připravit dvojctihodné koláče

Zveřejněno 17. 1. 2012

Poznámka autorky rebeka

A ještě něco jsem zapomněla ... kdo chce a má rád, přidá do tvarohu předem v rumu naložené rozinky.

A kdo je chce mít opravdu pěkné a ne takové šišoidy jako já, těsto rozválí a tvořítkem nebo vhodnou skleničkou vykrajuje kolečka, pak bude za hvězdu :-) ať se daří..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kOGE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kOGE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (115)

Díky!
Skvělý recept, těsto jako hedvábí, koláče vynikající.
Dělala jsem ze sušeného droždí RUF, dala jsem 3,5 sáčku.
:yes::yes::yes:

zdenulenka: moc děkuju za krásné foto, máš je nádherné, malé, úhledné;-) jsem ráda, že recept nezklamal:-K

Dnes vyzkoušeno, vynikající. Dovoluji si přidat foto. ;-)

1974andrea: nesmírně mě těší, že sis vybrala právě tento recept, a ještě víc, že se vše podařilo:yes::yes: a podle krásných fotek, nááramně.. moc děkuju:-K:-K:-K a hezkou oslavičku;-)

Tak Naděnko, zvládla jsem to i já, pekařský antitalent. Akorát se mi na plechu některé trochu spojily, ale to neva. S těstem se pracovalo moc dobře. Navrch jsem dala hrušková povidla. Jeden už jsem ochutnala a je to výborný :yes: Přidávám fotečky;-)

Pudink: děkuji:-)

Vynikající:yes: :-K

bara.it: máš je moc krásné;-):-):yes: děkuji za odzkoušení i foto, a jsem ráda. že jste si pochutnali;-):-K

Protoze jsem tu nasla neco jako "nas" tvaroh ve vanicce a protoze bylo dost pozde a ja dostala strasnou chut na tvarohove kolacky, kdyz jsem zadala do vyhledavace prislusne udaje, usmaly se na me tyto fantasticke kolacky. No a tak jsem je hned z fleku vyzkusila. Jsou vytecne a tak bodik je jasny :yes:52:yes: a i kdyz je tedy nemam tak ukazkove jako ty, pridavam i fotku:-K

Evane: určitě to nebude tak hrozné, jak to líčíš;-) nemysli, že mě se pokaždé daří:-8:-D ono je lepší mít ta povidla tužší a dát jich jen malinko;-) hlavně, že chutnají;-) děkuju za odzkoušení, komentář i bod:-K:-)

Tak jsem chtěla na Velikonoce udělat něco dobrého a hezkého... já ty koláče asi nikdy umět nebudu, s těstem se pracovalo moc dobře (dávala jsem místo oleje to sádlo a máslo), vyválela jsem to poměrně do tenka, vykrojila kolečka, dala tvaroh, zabalila....ale ani tak nejsou tak krásné jako na obrázku...navíc mi všechny koláčky vyběhly do vrchu, takže po ďolíku ani památky, i ten malinkatý kousek povidel se svezl mimo střed a drobenka z půlky opadala... takže vypadají dost nereprezentativně ;-( ... ale chuťově jsou velmi dobré, jen jsem je měla udělat sladší... příště je zkusím udělat větší, třeba se pak povidla a posypka udrží v ďolíku... každopádně za těsto posílám bodíka...:-K

simko.jit::yes::yes::yes: jsem moc ráda;-):-):-K

můžu jenom dodat - jsou super, už jich mám v sobě 10. a kluk taky. často peču do práce klasické kynuté "honzovy buchty" - jenomže to jdu spát o půlnoci a ráno vstávám, protože čekám než vykyne těsto, než naplněné buchty. S tímhle těstem to zvládnu daleko dřív. akorát budu muset zvýšit dávku, protože 100 buchet pro mé mužské kolegy - to nic není :)

simko.jit: máš je moc krásné:-K:-):yes:
děkuju za odzkoušení i obrázek;-), jsem ráda, že chutnají:-K:yes:

stále se chystám na klasické koláčky z překládaného těsta - a vždycky ustoupím a vyberu jiný recept. tentokrát jsem objevila tenhle - a je to OK. fotku jsem taky přidala. ještě jsou horké

:-p:-p:-p máš je krááásné:yes::yes::yes::yes: dávám +:yes: a ukládám, v sobotu vyzkouším. Ten popis máš dokonalý:-O:-):-):-) díky:-K:-K:-K:-K:-K

hanahcotton: máš je překrásné:-):-K:yes: a jsem ráda, že chutnaly;-):yes: a moc děkuju i za fotečku:-K

hanahcotton: Hani, moc se ti povedly!!:yes:

Tak jsem neodolala a upekla jsem je...nejsou tak mrňavé jako má Rebeka, ani tak pěkné...ale jsou úžasně žravé :yes::yes::yes:Tak si dovolím přidat foto :-8

dnes jsem po dlouhé době koláčky pekla a s malou obměnou: místo oleje jsem dala půl napůl máslo+sádlo, dohromady taky 200ml.. a jsou, řekla bych, lepší než s olejem.. zkuste někdo;-)

Tak jsem včera zkoušela ... dělala jsem ze sušených kvasnic ...
S těstem se pracovalo moc hezky, ... chuťově bylo také výborné ... jen jsem dělala klasické koláče ... tříbarevné ... ale nevím, čím to bylo, na okrajích bylo těsto tužší .. takové křupavé ...
ale příště ještě zkusím znova ... :-)

a už je peču zas a zas a příště budu znóva:-p
a jak to zase vonííí:-*, krása nesmírná:-p dneska se mi nechtěli šmoulit koláčky prťáčky,tak jsem šmoulila pořádné koláče, že jich bude plná dlaň;-)

zizala: Jaruško, děkuju za krásný obrázek:-K:-K jaképak "drze":-O:-? je pro mě ctí, když někdo můj recept vyzkouší a když ještě navíc přidá foto, jsem oblažena:-8;-):-) děkuju ti:-K

Pekla jsem je v sobotu na chalupě. Bohužel jsem si napsala na papírek jen ingredience na těsto, takže moje děravá hlava zapomněla koupit povidla. Ale i bez nich byly koláčky moc dobré, s těstem se báječně pracovalo :yes: Přidávám zasloužený bod a drze i fotku, klidně ji vyhoď, ať Ti tam nedělá ostudu :-8:-8

magdalenka,oriental.dancer: děkuju, jsem potěšena:-K;-) mám radost, že recept žije;-)

jednoduše luxusní...dnes upečeno a již snězeno :-)) nadýchané těsto, rychlá příprava ;-)

Pre veľký úspech dnes zas upečené na zajtrajšiu oslavu. Dnes som využila DP, dala som 600 g múky, mix hladkej a polohrubej. Zas sú skvelé...Doporučujem!

srettka::-D:-D až na věky.. amen:-D:-D
díky;-):-)

tak jsem zase do nich šla, do těch rozkošných břicháčků:-p napchala jsem je jablíčky s citronovým pudinkem:-p to je tak suprová rychlovka, žádný píknutí na celé odpoludni;-):yes::yes:boh ti žehnej, jak emérice;-):yes:

magdalenka: som očarená:-O:-* máš je nádherné.. tie koláčiky, aj fotky.. a ta posledná.. ta je rozkošná:-*:-*:-K:yes::yes: já děkuju tobě:-):-)

Nadenka! Dnes som tvoj recept zrealizovala. Dala som 600 g múky, ale iba 1,5 kocky droždia - napriek tomu mi cesto ožívalo pod rukami ako divé :-D. (A trochu viac oleja aj mlieka, tvarohu 500 g.) Mám ich 64 ks a sú úžasné!!!
Prikladám dôkaz - foto nedokonalé a tebe patrí veľká vďaka za skvelý recept aj lopatistický popis. :-K

Floridkaj 22. 2. 2012 05:36
Super recept, s testem se krasne pracuje a je to rychle. Pouzila jsem 2 sacky susenych kvasnic, jsem take na Floride a dostala jsem chut na ceske kolacky (kvasnice se daji koupit v Publixu, ale nechtelo se mi do obchodu). Naplnila jsem je makovou nadivkou (1hrnek maku, pul hrnku mleka, 4 lzice cukru, skorice, citronova kura, 2 pasky horke cokolady), a take tvarohovou (tvaroh, zloutek, vanilkovy cukr, 4 lzice cukru, rum, hrozinky). Kolacky vypadaji skvele, zatim jsem ochutnala jen ten tvarohovy nebot uz je skoro pulnoc tak si ten makovy schovam na snidani ke kave :-p. Davam bodik :yes:

Ewellina: a já za hezký komentář:-K jsem ráda, že chutnají;-)

Vařím peču smažím, ale tak výborné koláčky jsme měli poprvé, celý týden mě přítel a děti přemlouvají, že je zas upeču. Děkuji !!! za recept!!! :-K

Nejen že jsou na pohled krásné, ale jsou i vynikající, nemusím moc pracovat s kynutým těstem, tohle nemá chybu,posílám bodík a gratulaci za tak vynikající recept.:-p:-p:-p:-)):-)):yes::yes::-K

MartaU: moc mě to těší, že mají takový úspěch:-)
děkuji:-K:-)

Milá Rebeko,opět jsem dělala Vaše koláčky,ale už bez šlehačky,přesně podle receptu.Dělala jsem je v sobotu a nedožily neděle.V úterý jsem je dělala nanovo a vzala jako degust do práce.Všem kuchařkám chutnaly.Udělala jsem 80 ks.Mouky jsem měla asi přes 600 gr.Jinak váš recept jsem rozdala v kuchyni.Kolegyně říkala,že dorazí taky s Vašimi koláčky.Prostě měly úúúúspšch a proto ještě jednou děkuji

Mam jen susene kvasnice: Všeobecně se uvádí, že 10 g čerstvého droždí se dá nahradit 1 lžičkou sušeného;-)

srettka: no, máš je teda parádní:yes::-K
se sušeným jsem neměla odvahu.. já raději čerstvé, ale jak vidno z fotky, tak pohoda:yes::yes:
díky moc:-K:-K:-)

tak a je to spáchaný:-p:yes: bezva super špíca:-p jen ty moje se poněkud vzedmuli a některé nabrali podobenku beďárku...ale jinak výtečný, fakt:yes:
joo a použila jsem právě to SUŠENÝ droždí(2 pytélky po 7g jsem riskla) a v poho;-):yes: nechala jsem kvásek vykynout, jako by to bylo čerstvý a v pohodě. žádný problém. jsem plně spokojený heřman a jako důkaz přikládám fotěnky:-8
joo, měla jsem málo tvarohu, tak jsem pak dala jen povidla, vršek těmi povidly jsem do půle omázla a nabalila žmolkou-krásně to křoupe:-p
p.s. zase jsem já tur obecný užírala syrový těsto:-//:no:...vim to, že mi to nafoukne pytel s drůbkama a nedám si pokoj.. nu což, napojím se finiklem, pozřu hrst prdikulek a budu si říkat...nevnímám to, protože to není důležité:-))

Mam jen susene kvasnice::-(:-( já to nevím, promiň.. snad něktará zkušená, např cathleen, poradí;-):-):yes: na Floridě.. tam je asi trochu větší teplo než tady, že:-//:-?:-D:-D;-)

Mam jen susene kvasnice 30. 1. 2012 19:57
Ziji na Floride a jsem zvykla pouzivat susene kvasnice ... muzete mi prosim nekdo poradit kolik balicku mam tady pouzit???
DEKUJI!!!
Mirka

sssss: to mě moc těší:-);-)

opravdu výborné, rychlé a jednoduché :yes::yes:

Štěpánka: doufám, že nezklamou;-) pak písni, jak to dopadlo;-):-)

Tématické fráze:
koláčky bez kynutí, kolace bez kynuti, kynute koláče, kynuté koláčky bez kynutí, kynuté koláčky, kynuté koláče bez kynutí, tvarohové koláče bez kynutí, kynuté buchty bez kynutí, překládané koláče, koláčky, tvarohové koláčky bez kynutí, kynutý koláč na plech bez kynutí, koláče kynuté, kynutý koláč bez kynutí, kolace z kvasnic bez kynuti, koláčky kynuté, koláče kynuté přes noc, koláčky bez kvasnic, překládane kynute těsto, svatební koláčky bez kynutí

Suroviny:
mouka hladká, mléko, olej, žloutek, droždí čerstvé, cukr moučkový, sůl, kůra citronová, rum, ořech muškátový, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, žloutek, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, povidla švestková

Přidat fotografie receptu