Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 13 min Doba tepelné úpravy: 13 min

13 min (13 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 109 kJ /
1 699 kcal
Bílkoviny66,36 g
Tuky145,67 g
Vláknina11,56 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 2,72 g
Sůl6,90 g
Sacharidy26,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné větší kostky. Krok 2: Špek nakrájíme na 4 cm dlouhé úzké nudličky. Krok 3: Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, pórek na jemná kolečka a rajčátka překrájíme napůl. Krok 4: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme na 2 minutky osmahnout nudličky špeku, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Krok 5: Vložíme nakrájená játra, necháme zatáhnout, přisypeme chilli, papriku, rychle promícháme a ihned zalijeme vodou a čertovskou omáčkou. Přiklopíme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy plamen stáhneme na minimum, vaříme 10 minut. Krok 6: Poté hrnec ochladíme, otevřeme, přidáme pórek a rajčátka a opět pod tlakem na mírném plameni od doby varu vaříme ještě 3 minuty. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, jsou dobré i malé bramboráčky, ale lze také podávat pouze s pečivem.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 19. 1. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Opět jsem „zbytkovala“, šťávu jsem už nijak nedochucovala a moc jsme si za krátkou chvilku díky papiňáku pochutnali. Pokud se použije obyčejný hrnec, doba vaření se protáhne pouze o 10-15 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3K4x

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3K4x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Takže jsem tedy také zlikvidovala nějaké ty zbytky- neměla jsem čertovskou omáčku, ale pikantní ke grilovanému masu a 4 žampióny. Vynikající, pikantní a moc chutné, manžel chválil.:-K:yes:

janatka: Ivetko,děkuji:-KS těmi žampiony by to chutnalo i mě:-8:Díky i za krásnou fotkuyes:

Já Vám všem velice děkuji za moc hezké komentáře,které mě opravdu hodně potěšily:-K:-K:-KI za hodnocení díky;-):-)
Andri,člověče,nevím co mám raději:-)jestli játýrka,nebo papiňáček:-O:-D:-DAle obojí je moc príma:yes:
Pajasko tu čertovku koupíš v Kauflandu jak jsou různé sojovky a dipy.My si ji někdy dáváme místo kečupu k párkům,nebo na topinky ve vajíčku.Je opravdu dobrá a tak decentně peprná;-):-p
Ta barvička se povedla také asi pro tu papričku,chilli a čertovskou omáčku.Také jsem byla mile překvapena:-)
To zbytkování u nás bývá celkem často:-/Vždycy se něčeho nakoupí víc a pak babo přemýšlej,co s tím:-D:-D

Anni..krásné foto..a hezky upravená játýrka..dala bych si je.... a s chutí;-):-p:yes::yes::-K:-)

Krásné fotky a lákavý recept:-))

;-)krásné zbytkování:-*:yes::yes:+9

Není co dodat:-p:-p:yes:+8

Anni,krásně zbytkuješ.:yes::yes: Moc pěkná fotka a barvička také.Tu čertovku teda neznám,zkusím.:-K:-K

JÁTRA MÁME MOC RÁDI A TOTO VYPADÁ ÚŽASNĚ:yes::yes::yes::yes:

Aničko, moc pěkné papů a máš krásnou barvičku;-) Bude to dobrota;-) Dávám ti 5.bod:yes:

Pěkné, mám je moc ráda,nejen já, dají se upravit na hodně způsobů:-K:yes:

Játra mám moc ráda, ale u vepřových zrovna dávám přednost papiňáku. Zdá se mi, že pokud je připravuji jinak, jsou dlouho tvrdá ( aniž bych je solila, samozřejmě;-) ). A v pikantní omáčce budou určitě výborná:-?:-p:yes:

Hmmm, jatýrka:-*:-p:yes:

Aničko, krásný recept. Játra máme moc rádi a s tou Čertovskou omáčku...:-p:-* A papiňáček mám taky moc ráda, protože se mi to jídlo z něho zdá chutnější, nemluvě o úspoře času a energie. Není ta dobrota z něho tak "vyvařená":-) Každopádně máš ode mně bodík:yes:....+1

Tématické fráze:
pikantní vepřova játra recepty, játra na stave, vepřová játra, pikantní vepřová játra, vepřová játra recepty, jak dlouho vařit vepřová játra, jak dlouho se vari jatra, jak dlouho se vaří vepřová játra, vepřová játra recept, pikantní játra, vepřová játra na špeku, vepřová játra v tlakovém hrnci, veprova jatra pikantni, játrová omáčka v papináku, jak dlouho vařit játra, pikantní játra s omáčkou, recepty z vepřových jater, pikantní vepřová játra recept, vařená vepřová játra, jak dlouho vařit vepřové játra

Suroviny:
játra vepřová, špek, cibule, olej, paprika sušená sladká, chilli, omáčka čertovská, voda, rajče cherry, pórek

Přidat fotografie receptu