Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová polévka z rukoly

Rukolu můžeme využít v kuchyni i jinak než jako oblohu pokrmů zasyrova. Zkuste třebas polévku. Jemný krém se smetanou a zlatavými korunky vám zachutná a rádi si chuťový zážitek zopakujete.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 110 kJ /
743 kcal
Bílkoviny11,60 g
Tuky53,67 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 164 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy50,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Krok 2: Rozředíme jíšku zeleninovým vývarem, prošleháme a necháme vařit cca 20 minut. Krok 3: Po 15 minutách přidáme rukolu a společně dovaříme. Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a případně dochutíme solí. Podáváme s krutonky.

TIP: Nejlepší recepty s rukolou

Zveřejněno 20. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová polévka z rukoly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXEN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová polévka z rukoly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXEN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Marie Svarcova: Maruško, moc mě těší Tvá pochvala:-K

:yes::yes::yes: už podle té krásy poznám autorku - nádhera :-):-K

Děkuji za recept, je to moc dobré a vůbec ne hořké. Přidala jsem sójovou smetanu. Laan

Laan: děkuji, jsem ráda, že Vám chutnalo:-)

Sára: to mě mrzí, ale rukola je taková, někdo ji vůnec nemusí.;-)

Udělala jsem ji podle receptu,ale je hořká.:-(

srettka: děkuju a budu ráda, když vyzkoušíš a snad Ti bude chutnat;-):-)

Tyyyjo:-O tohle mi uniklo:-// a ja sem do rukolky cela zamilovana:-8 a v lednici se jedna povaluje a svudne me laka:-p tohle zkusim, to me bere a ta fotka, jooj, to si dam libit;-):yes:

magdalenka: díky za vyzkoušení a vylepšení:-)

Vyskúšala som takú pididávku - pridala pepř a pretože bolo po ruke biele víno, tak som pridala a trochu smotany na šľahanie. Nebolo to vôbec na škodu! Takže :yes:!

:-O luxusní :yes:+

Dobrá polévečka:-p+13:yes:nádherně naservírovaná:-K:yes:

Maruško, tak tuhle polévku budu muset vyzkoušet. Taky si rukolu pěstuju sama;-) Hezký recept i foto:yes::-K

maris::-D:-D ano znám..když miluju tvé fotky..taky není co řešit:-) no nic..jsou tak inspirativní, že to prostě zkusím..v nejhorším..co:-?:-? to nebudu jíst:-8:-D:-D:-D;-)

rebeka: Rebi - rukola má takovou zvláštní, jakoby kořeněnou chuť, hořkou bych neřekla. Znáš to - když ji miluješ, není co řešit;-):-))

překrásné foto:-K:-K:yes::yes:
nevím, proč si myslím, že je rukola nahořklá:-//
asi není, že;-):-?:yes::yes:

Pajaska: děkuji za tip, vyzkouším v létě, teď bych ten truhlík neměla kam dát:-)
Cathleen - u vás se tak dobře jí, že i ty kachničky ví, co je dobré:-))

Moc vám děkuji, když vyzkoušíte, budu moc ráda:-)
Jaruško - promiň, já jsem Tě přehlídla,:-8 na vydávání kuchařek jsou jiní:-)), ale děkuju:-K

cathleen:Já se jim vůbec nedivím,těm kačenám.Je to lahůdka.Jak říkám,chránit.:-D Nejlíp vlastní hrudí.:-D Zkus přes to přehodit netkanou folii-.Třeba to pomůže.Ale ty jsi šikulka,si poradíš.;-):-K

:-KNádherné:yes::yes: a přání jako žížala:yes::-D

Maris, nejen pěkná polévečka a fotky, ale pěkné je i servírovací nádobíčko-to se mi líbí velice;-) Prostírání máš jako já, jen v jiné barvě, mám sytě žluté;-) Dávám ti 6.bod:yes:

Pajaska:dělám to stejně, jako ty:yes: včetně toho pojídání lístků jen tak....jen vloni mi ji v truhlíku objevily naše kačeny a přesto, že bylo všude plno nádherné trávy, vypásly mi rukolu. Byla pak jak zastřižený anglický trávník:-//

maris:Maruško, moc slibně vypadající recept a překrásné fotky:yes::yes:

maris:Normálka si ji vysej.;-)Kup si pytlík se seminky a hoď to do hlíny třeba do truhlíku,třeba místo muškátu,docela to je pěkný a ještě se to dá sníst a kvete to,když necháš přerůst,ale to je potom hořká a tvrdá.Chce teplo,takže skleník,zimní zahrada,zasklený balkon,prostě chránit, asi jako bazalka.Jen občas zalej.Nic se nedá zkazit.Jak povyroste, ostříhej nůžkami tak 5cm nad zemí.Ona zase obrazí.Říkám plevel.Měla jsem ji celý léto až do podzimu a rozdávala jsem.Když jsem šla kolem ní,utrhla trs a normál slupla,králík hadr.:-))Je to tedy moje vlastní zkušenost,nevim co odborníci a kašlu na to.Mně to vyhovuje takto.;-);-):-))

Pajaska: děkuju Tobě i špagetce:-)
Ty jsi tak nádherně popsala chuť rukoly:yes:, je to tak a já na ni ujíždím:-8:-))

spagetka:No to musíš cítit taky ,rukola je moje.;-):-p:-p

No a ještě když jsem přijde Pájinka s tímhle popisem chutí....:-D:-D;-);-):yes::yes:

No tohle je Maris okouzlující fotka.:-K Fakt, jen dát do luxusního časopisu.:yes::yes: Navíc,ty víš čím mne potěšit.:-) Rukola,když se urodí ,nevím co ještě s ní.Roste jak plevel.Každý recept vítám.Super.Úplně cítím tu chuť hozenou do oříškova s maliličko pálivým nádechem a hebounce lahodnou chutí.Mńam.:yes::yes:
Teda i ten porcelán se mi líbí,bílá je bílá.:-K Vždycky jsou na ní fotky luxus(když se to umí), i když se blbě fotí.:yes:

Maruško, Ty vydej kuchařku pro labužníky :-p:yes:

Hm zajímavé a zdravé :-p:yes:

Tématické fráze:
rukola recepty, polévka s rukolou, rucola polévka, polévka z rucoly, recepty z rukoly, rukola recept, co z rukoly, polívka z rukoly, rukola/polevky, chut rukoli, recepty z rucoly, teplá rukola, zeleninova polevka s rukolou, recepty z rukoli, recepty rukola, recept rukola, chuť rukoly, poléčka z rukoli, rukola na teplo, polevka rucola

Suroviny:
rukola, máslo, mouka, vývar zeleninový, smetana, sůl, krutony

Přidat fotografie receptu