Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový boršč

Zeleninový boršč je klasickým ruským pokrmem plným sytých chutí a výživných ingrediencí. Každá lžíce této teplé a lahodné polévky je plná čerstvé zeleniny, bylin a koření.

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 209 kJ /
289 kcal
Bílkoviny14,20 g
Tuky2,12 g
Vláknina37,31 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 587 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy36,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme nakrájíme na kostičky a mimo řepy na oleji 15 minut restujeme. Krok 2: Přidáme bobkový list, nové koření a červenou papriku. Zalijeme půl litrem vody a dusíme téměř doměkka. Červenou řepu dáme vařit zvlášť. Krok 3: Pak k zelenině a koření přidáme uvařenou řepu, nakrájenou na kostičky a dále vaříme. Krok 4: Nakrájíme si na kostičky cibuli a na plátky česnek. Obojí orestujeme na olivovém oleji, přidáme rajský protlak, orestujeme. Krok 5: Zalijeme menším množstvím vody, provaříme a vlijeme do polévky. Ještě necháme projít varem a servírujeme. Osolíme, opepříme podle chuti.

TIP: Jak udělat dobrý boršč a co do něho patří

Zveřejněno 21. 1. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-"Zhubněte jednou provždy" - Antónia Mačingová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J7L2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J7L2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:yes:

Martina: Když je uvedeno vařená, tak by měla být vařená;-) Já tu informaci mám z knihy od A. M.

V receptu na boršč se přidává vařená řepa a v knížce je jen řepa. Tak jak ? Je to jedno ? V knížce je rozpis na 28 detox , který se musí dodržovat, nesmí se měnit, ale na internetu je to napsáno taky jinak. Tak co platí ?

:-p:-K:yes:

pipre:;-);-) Je toho hodně, mám ještě na 2x, tak jsem si to zamrazila na příště;-)

Tak na ten boršč se těším, až s tou detoxikační kúrou začneme...jen co přijede dcera :-):yes:+7

Vypadá dóst jedle:-p:yes::-)):-K

:yes::yes:

Mírně sladkokyselou. Není třeba šetřit pepřem, mi to moc chutnalo s tím pepřem. Určitě mám ještě napříště, je toho hodně a zkoušely i vnučky bez pepře a chutnalo jim to;-)

nevypadá to nejhůř:-8;-):-D:yes::yes:
Jani, jakou to má výslednou chuď:-? sladkokyselou nebo jinou:-?

Tématické fráze:
antonia mačingová recepty, antonie mačingová recepty, recepty mačingova, mačingová recepty, macingova borsc, borsc macingova, zeleninový boršč s červenou řepou, recepty antonie mačingová, mačingová recepty boršč, mačingová recept boršč, zhubněte jednou provždy recepty, zeleninový boršč z červené řepy, recepty antonia mačingová, mančingová, mačingová recepty - bořšč, boršč podle mačingové, zeleninový borč, mančingová kniha zhubněte jednou provždy, antonia mačingova- recepty, antonie mačingová boršč

Suroviny:
mrkev, celer, petržel, kedlubna, paprika čerstvá zelená, řepa červená, bobkový list, koření nové koření, protlak rajčatový, česnek, cibule, paprika sušená sladká, olej olivový, sůl, pepř mletý, kmín drcený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu