Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový boršč

Zeleninový boršč je klasickým ruským pokrmem plným sytých chutí a výživných ingrediencí. Každá lžíce této teplé a lahodné polévky je plná čerstvé zeleniny, bylin a koření.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 209 kJ /
289 kcal
Bílkoviny14,20 g
Tuky2,12 g
Vláknina37,31 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 587 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy36,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme nakrájíme na kostičky a mimo řepy na oleji 15 minut restujeme. Krok 2: Přidáme bobkový list, nové koření a červenou papriku. Zalijeme půl litrem vody a dusíme téměř doměkka. Červenou řepu dáme vařit zvlášť. Krok 3: Pak k zelenině a koření přidáme uvařenou řepu, nakrájenou na kostičky a dále vaříme. Krok 4: Nakrájíme si na kostičky cibuli a na plátky česnek. Obojí orestujeme na olivovém oleji, přidáme rajský protlak, orestujeme. Krok 5: Zalijeme menším množstvím vody, provaříme a vlijeme do polévky. Ještě necháme projít varem a servírujeme. Osolíme, opepříme podle chuti.

TIP: Jak udělat dobrý boršč a co do něho patří

Zveřejněno 21. 1. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-"Zhubněte jednou provždy" - Antónia Mačingová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J7L2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J7L2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:yes:

Martina: Když je uvedeno vařená, tak by měla být vařená;-) Já tu informaci mám z knihy od A. M.

V receptu na boršč se přidává vařená řepa a v knížce je jen řepa. Tak jak ? Je to jedno ? V knížce je rozpis na 28 detox , který se musí dodržovat, nesmí se měnit, ale na internetu je to napsáno taky jinak. Tak co platí ?

:-p:-K:yes:

pipre:;-);-) Je toho hodně, mám ještě na 2x, tak jsem si to zamrazila na příště;-)

Tak na ten boršč se těším, až s tou detoxikační kúrou začneme...jen co přijede dcera :-):yes:+7

Vypadá dóst jedle:-p:yes::-)):-K

:yes::yes:

Mírně sladkokyselou. Není třeba šetřit pepřem, mi to moc chutnalo s tím pepřem. Určitě mám ještě napříště, je toho hodně a zkoušely i vnučky bez pepře a chutnalo jim to;-)

nevypadá to nejhůř:-8;-):-D:yes::yes:
Jani, jakou to má výslednou chuď:-? sladkokyselou nebo jinou:-?

Tématické fráze:
antonia mačingová recepty, antonie mačingová recepty, recepty mačingova, mačingová recepty, macingova borsc, borsc macingova, zeleninový boršč s červenou řepou, recepty antonie mačingová, mačingová recepty boršč, mačingová recept boršč, zhubněte jednou provždy recepty, zeleninový boršč z červené řepy, recepty antonia mačingová, mančingová, mačingová recepty - bořšč, boršč podle mačingové, zeleninový borč, mančingová kniha zhubněte jednou provždy, antonia mačingova- recepty, antonie mačingová boršč

Suroviny:
mrkev, celer, petržel, kedlubna, paprika čerstvá zelená, řepa červená, bobkový list, koření nové koření, protlak rajčatový, česnek, cibule, paprika sušená sladká, olej olivový, sůl, pepř mletý, kmín drcený

Přidat fotografie receptu