Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévečka s čočkou jako řemen

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 litry

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 918 kJ /
1 176 kcal
Bílkoviny71,06 g
Tuky8,60 g
Vláknina73,27 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 285 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy169,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu si nakrájíme na malé a úhledné kostičky, cibuli nadrobno a dáme jí osmažit do hrnce na olej do sklovita, pak přidáme připravenou zeleninu, čočku, necháme chvilku smažit a mícháme. Krok 2: Pak přidáme koření-kmín, majoránku, bazalku, kari, kurkumu, pepř a bobkový list, promícháme se zeleninou a zalijeme zeleninovým vývarem (dala jsem kostku), nebo vodou a necháme na mírném ohni vařit. Krok 3: Když je všechno pěkně měkké osolíme jak máme rádi a kdo rád polévku hustou jako my, může polévku ještě zajíškovat a posypat petrželkou.

Zveřejněno 25. 1. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Vězte, že polévka má takový "šmrnc" z veškerého koření, že vás kuchařky, které jí uděláte muži musí pochválit! Polévka je sytá a dost pikantní. Doporučuji vyzkoušet!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévečka s čočkou jako řemen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Wvj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévečka s čočkou jako řemen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Wvj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Kurkuma, kari a bazalka? Čočku milujeme v jakékoliv podobě, čočkovou polévku vařím často, ale s tímto kořením bych asi váhala. Vždyť výsledná chuť čočkou nevoní, přebije ji aromatické koření. No, je jiná doba.:-(

sikulka7: Květo, to je věc názoru a chutí a nemusíš použít koření, které nechceš, to je na každém, jak si polévku udělá.

Bibi, dekuji moc za skvelý recept:-p. Polevku jsme udelala presne podle Tveho receptu a je jiz nachystana k dnesnimu obedu, silna, dobra, vydatna, chute vyvazene. Davam bodik :yes:

rozmarynaH: velmi si mě potěšila a ještě větší radost mám z toho, že jsem našla chuťově spřízněnou dušičku:yes:;-) V tom případě je mi líto a mám smůlu, že nemáš čas na tvoření receptů, byla bych na tvé dobré recepty zvědavá-snad někdy k tomu dojde a já ti přeji méně hektického života.;-):-)

Milá Bi,Tvoje recepty sleduji obzvlášť pečlivě, protože máme podobné chutě. Čočkovou polévku dělám podobně a mému manželovi rovněž chutná a také sní nejméně dva talíře.Posílám bodíky. Já do té své oblíbené přidávám ještě (aby toho nebylo dost)rajče a na zahuštění ovesné vločky (úplně se rozvaří a zahustí). Tvoř a vymýšlej dál. Já bych se také připojila, ale nemám vůbec čas, jen občas mrknu na portál a některé recepty, převážně tvoj si stáhnu. posílám body

My jsme doma všichni polévkoví;-)a když je koření jen po troškách,tak proč ne:yes:+8:-pChudák je spíš ten,kdo si do dobré polévky nasype polovinu z pepřenky:-S

Pěkná pro oko - chuť si nedovedu představit, ale 1000 lidí 1000 chutí.;-);-);-)

misza:Míšo a Rebíčku, ta kurkuma je tam víceméně pro barvu polévky, proto je jí také míň;-)

Polévku jsem přesunula do kategorie kam patří, přehmátla jsem se a Tak Franto děkuji, že jsi mě upozornil;-) Možná by ses divil, ale můj manžel snědl 2 talíře, tak mu polévka chutnala-což značí, že žádný chudák není:-D Nemůžeš hned recept za to či ono hanět, když jsi ho neochutnal(neuvařil), ono to vypadá, jako že je toho koření hodně, lepší je dávat málo, ovšem k té polévce sedí, je vážně dobrá a motivovala mě jedna ze sešitu, kde je toho koření daleko víc a tak jsem chtěla vyzkoušet aspoň tak a udělala jsem moc dobře-chuť mě překvapila tak, že jsem jí vložila k vyzkoušení. Toť vše, co jsem vám nevěřícím chtěla sdělit a vařit vás jí nikdo nenutí;-):-)

Bibi, nepopletla jsi kategorii;-):-?

misza: souhlasím;-) taky bych dala buď jedno nebo druhé, ale to je samozřejmě věc názoru:-), přeplácaná..:-? čím:-?
polévečka je hezká, obrázek taky, já přidívám bodík;-):yes::-K

Myslím, že přeplácaná není, ale vydatná to jo:-)) Už jsem podobnou čočkovku dělala a byla výborná. Jen bych vynechala kurkumu a dala jen kari. ;-) Bibi :-) bodík +4 :yes:

Ještě něco, když je to polévka, tak to není předkrm:-!:-D

Chudák chlap, který tohle musí jíst:-//:no:

Trochu? Značně. Jedna chuť přebije druhou. A ve výsledku to chutná stejně po ochucovadlech z kupovaného zeleninového vývaru, tj. především po glutamátech. To aby začínající kuchařinky věděly čeho se mohou od takového receptu nadít.:no:
Protože to trochu pálí, tak je "jako řemen", jinak by to byla polévka "nevšední chuti". :-D

Trochu přeplácané, ne:no:

Bibinko - skvělá polévka :yes::-D- takové polévky manžel miluje a jíšku dávám také pro její nezaměnitelnou chuť:yes:

Tématické fráze:
miso čočková polévka, čočkova polévka jako řemen, kurkuma kam pouzit, cockova musaka, kurkuma kam ji dávat, čočkovka s houbami, starodávná čočkovka, kam dávat kurkuma, polevka z červené čočky s mrknu, vydatná polévka s řapíkatým celerem, husta zeleninova polevka s čočkou, čočkové polévečka, recepty s čočkovými klíčky

Suroviny:
čočka, cibule, mrkev, celer, petržel, brambory, česnek, cibule, vývar zeleninový, majoránka, kmín drcený, bazalka čerstvá, koření kari, kurkuma, bobkový list, pepř, petrželka, sůl, jíška

Přidat fotografie receptu