Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 116 kJ /
2 179 kcal
Bílkoviny137,27 g
Tuky150,23 g
Vláknina23,67 g
Cholesterol 431 mg
Sodík 2,91 g
Sůl7,20 g
Sacharidy61,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso prošpikujeme hranolky slaniny. Otvory předtím vytřeme utřeným česnekem s majoránkou. Maso osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Krok 2: Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ho v kastrolu, který lze vložit do trouby. Přidáme maso a ze všech stran ho zprudka opečeme. Přisypeme hrubě nakrájenou cibuli a koření, prosmahneme a zalijeme horkým vývarem až do poloviny výšky masa. Krok 3: Kastrol přikryjeme pokličkou a vložíme do maximálně rozehřáté trouby. Vzápětí snížíme teplotu na 160°C a pomalu pečeme 3-4 hodiny. Průběžně poléváme maso, přilévat vývar většinou není třeba. Krok 4: Hotové maso vyjmeme a necháme půl hodiny odpočívat. Krok 5: Mezitím výpek vydusíme na tuk, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme takovým množstvím horké vody, aby vznikla konzistence řidší omáčky. Teplotu snížíme na minimum a prováříme půl hodiny za častého prošlehávání. Hotovou omáčku zjemníme studeným máslem.

Zveřejněno 28. 1. 2012

Poznámka autorky Eliza

Inspirovala jsem se receptem "Hovězí kližka na způsob jehněčí kýty" z www.labužník, ale pozměnila jsem ho co do množství a podle svých zvyklostí a našich chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53nR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53nR

Marie

Komentáře (25)

No snad super--ale kde vezmu ten VÝVAR ??????

Anna3232: Uvaris-nechas na plotne v hrnci perlit kosti a odrezky z masa ve vode s korenovou zeleninou, cibuli, novym korenim, soli a peprem. Nebo zalijes kostku horkou vodou..;-)

To vypadá fantasticky.Dnes jsem koupila maso z mladého býčka od farmáře tak to bude luxusní :-)

Jak to že mě taková dobrota unikla, to musím hodně rychle napravit, škoda že nemám kližku doma.:-p;-):yes::-K

Výborné, teď jsme dojedli a mlaskáme si všichni!!!!Díky.

Ahoj Eliz!Tak jsem si teprve dnes vzpoměla podívat se na ten můj špenátový receptík.Jestli měl někdo odvahu to vyzkoušet.:-))A byla jsem opravdu mile překvapená.Jsem moc ráda že vám náš špenát chutnal.S tím vašim hovězím to vypadalo móóóc dobře!Ten váš recept určitě co nejdřív vyzkouším.:yes:Jo a k té registraci.U mě je to naprosto zbytečné.U počítače moc času netrávím.Sama vidíte jak mi dlouho trvalo než jsem se ozvala.Takže ten můj recept klidně vložte za mě.:-*A já občas mrknu jestli se ještě někdo chytil.;-)Až vyzkouším to vaše hovězí tak se ozvu!Tak zatím pa a hodně úspěchů v kuchyni!Šárka:-K

Včera jsem pomalu začala péct (asi 4 hodiny), dnes další hodinku a výsledek byl vynikající. Maso drželo tvar, ale pak se mohlo namazat na chleba, jak bylo měkoučké a jemné. Přidávám bod a recept šířím dál.

Vypadá to skvěle. Pokud se mi podaří sehnat pěkné maso, zkusím zítra upéct! ;-)

:-p moc pěkné:yes::yes:

Príma pochoutka moc hezky připravená:-K+14:-p:yes:

Eli, myslím, že u Tebe by ten Pomalý hrnec přestal být pomalý, protože by vařil ve dne - v noci:-))
Hovězí mám ráda v jakékoliv úpravě :-p:yes:+13

:-!:-)):yes::yes::yes:+12

já i s tím zeleným:-8:-D ( viz koment Colomba;-))
krásný recept..a fakt by to masenku slušelo v pomaláči, každopádně;-):-):yes::yes:
bodík ti právem náleží:-K

:-KRecept se mi moc líbí Eli, určitě brzy vykouším:yes::yes:+

No supéér nápad :yes::yes:;-):-p:-p

Moc pěkné:yes::yes: kližku milujeme, takže vyzkoušíme:-)

Hovězí kližku jsem ještě nikdy nepekla a podle toho, jak píšeš, že byla krásně šťavnatá musím vyzkoušet. A ty ksichtíky nemají chybu:-D:-D:-D.....+1:yes:

Tak na ty ksichtíky jsem se musela znovu podívat:-))To je dobré:-D,také příšerky,to se opravdu vyvedlo!:-D

Jo, a co říkáte těm ksichtíkům, které vznikly náhodně při špikování v kombinaci se strukturou masa...:-D?
Nás vyloženě pobavily...:yes:

Děkuju za zájem..:-K Masíčko se úplně rozpadává a je neobyčejně šťavnaté. Ten pomalý hrnec bych myslím, užila...Ale teď nás opustilo autíčko, tak to bude rozhodně přednější než moje vejmysly do kuchyně (troubu mám, tak co...;-) ).
To zelený jsem dnes dělala podle receptu neregistrované Šárky v komentářích zde - http://www.toprecepty.cz/recept/2519-nejlepsi-spen.... Zpočátku s obavami a jakože z toho třeba nakonec při nejhorším udělám polévku, ale povedlo se to a opravdu jsme si pochutnali.:-)
Bramborový knedlík by byl určitě lepší, ale měla jsem houskový hotový, tak jsem potřebovala, aby se snědl..

Vypadá to dobře!:yes:To zelené mám taky ráda,jen by si to dala s bramborovým knedlíkem:-D:yes:+6

Moc pěkný receptík :yes: Elizo, ty jsi kandidát na "Pomalý hrnec" ;-)

To musí být hrozně dobrý !!!!:-p:yes:

Já můžu i to zelené :-p ;-):yes:+4

Krása, jen já bez toho zeleného ;-);-);-):-K

Tématické fráze:
hovězí kližka, hovězí kližka recepty, hovezi kliska, hovězí kližka recept, recepty hovězí maso kližka, recepty z hovězí kližky, kližka recepty, recepty z hovězího masa kližky, recept hovězí kližka, kližka, kliška, pečená kližka na česneku, recept na hovězí kližku, kližka recept, hovězí kliška recepty, kližka hovězí, irská hovězí kližka, kliška hovězi, pečena kliška, recepty z kližky

Suroviny:
kližka hovězí, slanina anglická vcelku, špek, česnek, majoránka, cibule, tymián, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, jalovec, vývar, mouka hladká, máslo, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu