Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařený květák v pikantní omáčce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 589 kJ /
1 097 kcal
Bílkoviny32,10 g
Tuky44,19 g
Vláknina28,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,03 g
Sůl2,75 g
Sacharidy130,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák uvaříme do měkka, necháme okapat, rozděláme na malé kousky. Krok 2: Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme mouku, přidáme mletou sladkou papriku, zamícháme, zalijeme trochou vody a dusíme. Krok 3: Po chvilce přidáme nadrobno nakrájené rajčata, sterilované okurky (doporučuji oloupat, slupka je moc tvrdá), kečup a opět necháme chvilku dusit. Nakonec dochutíme solí, bujonovou kostkou, česnekem, můžeme také přidat nálev z okurek na okyseleni. Krok 4: Květák přelijeme hotovou omáčkou.

Zveřejněno 16. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Podáváme s vařenými brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařený květák v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařený květák v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQk

Marie

Komentáře (3)

prosciuto 27. 7. 2016 07:43
1. ...v pikantní omáčce
???
2. Ak je použitý bujón, načo je ešte aj soľ?
:-((

:-O:-O:-O

rodince omáčka velmi chutnala :-p:yes:, lákem z okurek jsem již nedochucovala, naopak jsem přidala lžičku cukru :-D. Také mi během vaření došlo, že se vlastně zcela zbytečně vaří květák mimo, když se také může dusit s ostatní zeleninou v omáčce.

Tématické fráze:
jak dlouho vařit květák, květak, jak vařit květák, jak uvařit květák, zavařený květák, sterilizovaný květák, sterilovany kvetak, omacka na kvetak, jak dlouho vaříme květák, jak dlouho vařit květák?, květák recepty, pikantni jidla, recepty z kvetaku, jak dlouho se vaří brambory, květák zavařený, květák jak dlouho vařit, vaříme květák, vareni-kvetak, vařit květák, vše o vaření recepty

Suroviny:
květák, olej, cibule, rajče, kečup sladký, mouka hladká, okurky sterilované, paprika sušená sladká, česnek, sůl, bujón

Přidat fotografie receptu