Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup z červené řepy

Červená řepa svou příjemně nasládlou chutí určitě najde svoje příznivce. Tento sirup ředěný vodou bude chutnat jak za studena tak i za tepla. Řepa dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům a posiluje nervový systém.

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kominovamarie

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 dávky

2dávky

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie44 298 kJ /
10 588 kcal
Bílkoviny19,50 g
Tuky3,00 g
Vláknina25,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 695 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy2 608,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řepu očistíme a oloupeme, nastrouháme nahrubo. Krok 2: Zalijeme 4 l vody a vaříme 30 minut. Krok 3: Potom šťávu scedíme do čistého hrnce, přidáme cukr a kyseliny a mícháme do úplného rozpuštění. Krok 4: Nakonec vmícháme potravinářskou příchuť z obou lahviček, sirup promícháme a nalijeme do čistých sklenic. Vychází to na 5,5 l sirupu.

TIP: Jak skladovat domácí sirup

Zveřejněno 19. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sirup z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G690

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sirup z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G690

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (30)

Prosím, když přidáme cukr a příchutě, pak už se to nevaří?? Nikde se to nepíše a nedávno to bylo ve vychytávkách Ládi Hrušky a taky se tam nikdo nezmiňuje, jestli se to pak scezené s cukrem a příchutí má ještě povařit. Děkuji :-)

cathleen: děkuji :-8

Zobrazit 2 starší odpovědi

Já s recept malino vylepšila ...... přidala jsem zázvor a citron a je to super

Urcite udelam, tesim se na chut, vydrzi sirup dlouho i bez zavareni?

Libith: S tou kyselinou sorbovou vás přežije i vylitý na silnici. :)

Zobrazit starší odpověď

Pedyna: dobrý den, jak děláte, prosím ten salát se zelím a křenem? Je to něco jako čalamáda? Mohla bych poprosit o recept, i do mailu, kdyby to šlu? Děkuji mnohokráte :):-K

Sirup jsem ochutnala a nevěřila, že není z malin, je uplně supr. Zkoušela jsem rúzné příchutě, ale malina a snad ještě jahoda, ale malina je nejlepší. Zkoušela jsem i citronovou tresť, koupila jsem v kauflandu od Qetkra a dost jsem se divila, jak jsem to nalila do vývaru z řepy, udělalo se nahoře mastné kolo. Takže pozor , v ttěchto trstích je obsažen arašídový olej. štávu jsme vypili, i když na ní plavali mastná oka. ale nebyla nic moc. Nejlepší je pro nás malina.:

hotovo krasně voní i chutná ted je zatím ve sklenickách až budou prázdný flašky půjde do flašek

dobrý de skusím dát citronovou trest

Pedyna:

Koupila jsem červenou řepu kilo za 4kč tak z ní vařím sirup podle receptu. Zatím zkouším z poloviční dávky, jestli se u nás ujme:-* Ze šťávy se musí sbírat pěna, jinak ti zrosolovatí:-!

Já řepu použila na salát se zelím a křenem super.:-D

Ahoj,
a co uděláte s uvařenou řepou ? Nedá se rozmixovat a celé použít ?

Hanka: Uvařenou řepu přecedím a nechám pořádně odkapat. Štávu použiju na sirup,
dužinu smíchám s nakrájenou cibulkou. Směs naplním do skleniček a zaliju nálevem např.
na okurky. Zavařím. Je to výtečné např. ke klobáskům.

Ahoj,

a co uděláte s uvařenou řepou ? Nedá se rozmichovat a celé požít ?

Moc super jenom mám tu šŤávičku nějak rosolovatou,ale chutná výtečně :-))

barbarela:Dobrý den,mám maminku diabetičku a chtěla bych zkusit ten dia sirup prosím o radu jakým množstvím dia sladila jste nahradila cukr?Děkuji

barbarela 23. 9. 2012 17:50
Dostala jsem š'távu od kamarádky ,,malinovku,,. nepoznala bych, že není z malin. Takže letos jsem udělalalněkolik variant, malinovou, jahodovou, malinovou dia-bez cukru, a zkusila jsem i citronovou. Bohužel citronová trest byla od jiného výrobce a jak jsem je nalila do šťávy tak se na ní udělala mastná oka jak na polévce.Po přečtení složení jsem zjistila, že je v tresti obsažen sojový olej. Takže mám štávičku chuťově dobrou, ale s mastnýma okama.jinak recept supr a zcela jistě je to o hodně zdravější než to co se u nás prodává.:Kyselinu používám 100 gramovou a nezdá se mi, že by produkt byl kyselý.

Dobrý den:)parádní recept,máme na něj zálusk s kamarádkou:) používáte malinovou příchut? a pak siru ještě zavaříte?nebo by stačil do láhve a do sklepa? :)děkuju za radu :):-K

Tématické fráze:
šťáva z červené řepy recept, šťáva z červené řepy, domácí šťáva z červené řepy, recept šťáva z červené řepy, džus z červené řepy, šťáva z červené řepy recepty, recept na šťávu z červené řepy, malinová šťáva z červené řepy, červená řepa recepty, cukrová řepa, červená řepa štáva, řepový sirup, malinová tresť, stava s cervene repy, malinovka z červené řepy, jak se dělá šťáva z červené řepy, červená řepa recepty štáva, cukrová řepa recept, cukrová řepa recepty, recepty z červené řepy

Suroviny:
řepa červená, voda, cukr krystal, kyselina sorbová, kyselina citronová, potravinářské příchutě

Přidat fotografie receptu