Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dalmatská pašticada

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Snadný

Doba přípravy dokud není maso měkké

dokud není maso měkké

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie317 kJ /
76 kcal
Bílkoviny0,20 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso v celku se prošpikuje slaninou, celým česnekem a pár hřebíčky, zalije se trochou vinného octa a dá se do druhého dne odležet. Krok 2: Druhý den maso vyndáme, otřeme, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a dáme dusit spolu s drobně nakrájeným celerem a cibulí. Krok 3: Opečeme a pak dusíme, zalijeme připraveným oslazeným červeným vínem, převedeme k varu, zalijeme vývarem tak, aby maso bylo úplně zalité. Krok 4: Dusíme pomalu minimálně 3 hodiny, podle velikosti masového špalíku až 4 h. Krok 5: Pak maso nakrájíme na plátky a dáme do omáčky dodusit - nanejvýš na 30 minut. Krok 6: Je-li omáčka málo hustá, zahušťuje se strouhankou osmahnutou na troše tuku. Krok 7: Podle chuti můžeme přidat i trochu rajského protlaku. Chorvati pašticadu servírují s bramborovými noky, ale výborná je i s těstovinami nebo bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 29. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalmatská pašticada

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rXZ6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalmatská pašticada

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rXZ6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Dobrá volba:-):-8:-K:yes:

Vynikající jídlo, jeden z nejlepších receptů na dušené hovězí vůbec.
Vařil jsem v Podgore a musím trochu korigovat tvůj recept, promiň.
Průšvih - zapomněl jsi na sušené švestky! To zcela zásadní chyba. Jako bys nedal do guláše papriku. Dále je zcela povinná konšerva, což je 3x zahuštěný rajský protlak. A když se to propasíruje zahušťovat strouhankou se to nemusí, s tou by tě Dalmatinec vyhnal :)
Je to pro Dalmatince jídlo takového významu, jako pro nás svíčková na smetaně. Přestože ji každý uvaří jinou, má to svoje neopominutelná pravidla.

Pěkný recept na šťavnaté hovězí:-p:yes:

Hezký receptík:-p+6:yes:

To vypadá velmi dobře;-);-);-)

:yes::-*:-K..

krásné masenko:-p:-p:-):yes::yes:

Krásné!+2:yes:

:-);-):yes:+

Tématické fráze:
pastisáda, paštikáda, pašticida, hovězí pašticáda, pasticiada, dalmatská paštikáda, dalmatská polévka, dalmátská fazolová polévka, dalmátská pšticáda, paštikada recept, pašticada telecí, pasticada dalmanske jidlo, paščičáda, dalmátská pasticiada, pašticáda s bramborovými noky, paštycada, dalmatska fazolova polévka recept, recept na paštycadu, jak se prošpikuje maso, pasticada a svestky

Suroviny:
hovězí zadní, slanina, česnek, cibule, celer, ocet vinný, vývar, pepř, ořech muškátový, koření hřebíček, víno červené, cukr

Přidat fotografie receptu