Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička s křupavým hráškem a hořčicovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 672 kJ /
639 kcal
Bílkoviny9,87 g
Tuky60,37 g
Vláknina0,80 g
Cholesterol 141 mg
Sodík 584 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy13,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky krkovičky po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Ve vyšší pánvi rozpálíme máslo s olejem a maso z obou stran dozlatova opečeme. Krok 2: Vyjmeme stranou a výpek zasypeme moukou. Krok 3: Prosmahneme, promícháme, přidáme hořčici a zalijeme horkým vývarem. Krok 4: Prošleháme, vrátíme maso a na minimální teplotě prováříme. Krok 5: Po patnácti minutách přilijeme smetanu a vaříme ještě asi 10 minut. Krok 6: Pět minut před koncem přidáme mražený hrášek. Krok 7: Pokrm je hotový, když je hrášek po ochutnání akorát hotový, pevný a uvnitř měkký. Krok 8: Podáváme s vařenými brambory.

Zveřejněno 29. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička s křupavým hráškem a hořčicovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QvJY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička s křupavým hráškem a hořčicovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QvJY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

... vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším ... mražený hrášek se podle mé zkušenosti nemusí vařit - stačí jen nasypat do horké polévky nebo omáčky a je krásně měkký (když se nechá povařit, tak tuhne) :-)

<3jako výýýýbornéééé:-K

Výborné. Včera bylo k obědu. Měla jsem tedy jen hrášek sterilovaný, ale nemělo to chybu. Přílohou byly uvařené a následně opečené gnocchi. :-)

Páči sa mi tvoj receptík - robievam obmenu, ale osolené a okorenené mäso najprv obalím v múke, jedno po druhom osmažím na oleji, potom podlejem vriacou vodou, ku koncu pridávam raz hrášok, raz lusky...niekedy s horčicou, niekedy bez...omáčka je hustá tak akurát.
Máš pekné foto.;-):-K

:yes: Eli, kde je hořčice, to je poslední dobou "moje".:-p:-p:-p Hrášek to krásně oživí. Ukládám a bodík.:yes:

Eliza: Nepochybuj..;-) Slibuji, že dám vědět;-) a lidé mají moc rádi změnu;-)

Všem moc děkuji za komentáře a Jani - je mi ctí, doufám, že se Na statku bude jídlo dobře prodávat a hostům chutnat. Know-how předávám zcela nezištně a s potěšením.;-)

:yes::yes::-K

Skvělé;-) Opět jeden recept, co přibyde určitě na jídelníčku v restauraci "Na statku", samozřejmě, pokud ti to nebude vadit, protože tam se na jídelníček zdroj neuvádí:-D. Přítel si moc pochutnal, ani mu nevadil hrášek, který on zrovna nemusí. Plus jsem už dala, tak pokud nevadí, přidávám foto:-)

Šikovný receptík:yes:

není co dodat. Bod!!!:yes:

Nádhera:-KKeby sme nemali dva dni po sebe hráškovú polievku,tak vyskúšam hneď;-)Ale ukladám...vyzerá to na dobrotu:-p

Na omáčce by si pochutnaly hlavně moje děti, milují hrášek ve všem, jeden z nich by si dal i to maso;-):yes:

:-K:yes:Báječený recept:yes::yes:

:-K:-p

Tématické fráze:
krkovička na hrášku, recepty z krkovice, krkovička recepty, krkovice recept, hrášek s krkovicí, plátky krkovičky s hráškem a mrkvi, recept z krkovice, krkovice recepty, krkovička hrášek, krkovička s mrkví a hráškem, krkovicka recept, maso s horcicovym prelivem

Suroviny:
krkovice vepřová, hrášek mražený, smetana, vývar, hořčice pikantní, máslo, olej, mouka hladká, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu