Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburger s hranolky

Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Jejich původ je nejspíš v Americe, nicméně, chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé housky, šťavnaté maso, zelenina, omáčka a k tomu skvělé domácí hranolky.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

daniel25

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 147 kJ /
1 708 kcal
Bílkoviny125,77 g
Tuky56,01 g
Vláknina31,94 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 541 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy160,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso podle chuti opepříme, osolíme, přidáme špetku chilli a vymodelujeme do placky o dost větší, než je velikosti bulky (maso se pečením smrskne). Krok 2: Připravíme si zeleninu. Rajče nakrájíme na tenčí kolečka stejně, jako cibuli. Oddělíme list ledového salátu. Krok 3: Bulku na hamburger horizontálně rozkrojíme tak, aby nebyla žádná ze dvou částí tenká a nedošlo tak při konzumaci k jejímu rozdrobení. Krok 4: K tepelné úpravě masa použijeme grilovací pánev, v lepším případě gril. Maso zprudka opečeme z každé strany. Na každou placku položíme ke konci opékání plátek sýra a necháme jej roztopit. Souběžně s ním necháme opékat plátky slaniny. Krok 5: Pokud máme možnost, na chvilku dáme opékat i části bulky, aby byla křupavější. Obě vnitřní části připravené bulky namažeme dijónskou hořčicí, přidáme pár kapek kečupu. Krok 6: Nyní začneme skládat samotný burger dohromady. První vrstvou je ledový salát a část nakrájené cibule. Na salát položíme první maso. Mezi plátky masa můžeme přidat trochu hořčice a kečupu. Dle chuti můžeme přidat zeleninu, na kterou následuje druhý kus masa. Na ten tentokrát naklademe opečenou slaninu, opět pár koleček cibule a rajčata. Krok 7: Vše pěkně přiklopíme horním dílem bulky a podáváme. U burgerů samozřejmě nesmíme zapomenout přikládat ubrousky. Krok 8: Vhodnou přílohou k hovězímu hamburgeru jsou hranolky, ale stačí jich jen malé množství.
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, které propereme ve vodě a osušíme v utěrce. Pak je vložíme do hrnce Actifry, přidáme olej, ve kterém jsme rozmíchali koření a zapneme na 30 minut.
Po ukončení cyklu ihned podáváme dobrou chuť!

TIP: Skvělé domácí hranolky. Poradíme, jak na ně

Zveřejněno 29. 1. 2012

Poznámka autora daniel25

Základem úspěchu dobrého burgeru (samozřejmě kromě masa) je kvalitní bulka. Proto neváhejte a kupte tu nejlepší, kterou seženete.

Maso použijeme čistě hovězí - ne míchané!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburger s hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WmOg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburger s hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WmOg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Cukroušek 12. 2. 2014 12:59
Hamburger mi chutnal:33. Měl jsem ho už aji sebou v posteli na tácku. Dal jsem ochutnat manželce a ta mi řekla že jsem dobrý kuchař.
:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*

Je to super recept hamburger byl:-p:-p:yes:

Hamburger byl:-p:yes:

AntoninZ: :-( Text je asi jen špatně zkopírovaný - mezi 1 červená... a ...cibule se při kopírování dostal kus dalšího textu.
Viz: http://recepty.vareni.cz/hovezi-hamburger/

1974andrea: Myslím, že jsi na to přišla, to bude ono, cibule.:yes:
Proto i můj první komentář, recept by měl být recept a ne doplňovačka s tajenkou ;-).
Když jsem ten komentář psal, netušil jsem, že podle profilu je autorovi 10 let. Podle slohu a použitých slov tomu stejně nevěřím.:-)

spagetka:Běžně je mají v každém supermarketu i v Lidlu, jsou balené po cca 4-8 ks a rozříznuté, nahoře je sezam.

Jak vypadá houska na hamburger? Asi větší že?

AniCiz:Tam asi paprika nepatří, myslím, že tam patří červená CIBULE;-)

:yes:mně se postup líbí,slovo paprika někam zmizelo,ale stane se.
hranolky v Actifry dělám často a jsou skvělé:-*;-)

Dovolím si začít prostou otázkou, když už nechci být hnidopich. Normální člověk by si to aspoň přečetl, než to uloží. Ale co to je "1 ks červenáPřipravíme" ?:-O
K tomu masu, když se placka udělá silnější po krajích, asi 2 - 3 cm a uprostřed slabší, po upečení bude akorát.
Pro ty z vás, kteří se chcete dozvědět o hamburgerech víc, přímo mnoho, doporučuju podívat se na přímo hamburgerologii.http://grilovani-barbecue.com/viewforum.php?f=8

Tématické fráze:
nejlepsi hamburger, nejlepší hamburger recept, hamburger s hranolkama, hamburger s hranolkami, nejlepsi hamburgery, nejlepsi maso na hamburger, hamburger recept, nejlepsi hamburgery recept, nejlepší maso na hamburgery, hamburgrova houska, hamburková houska recept, recept na nejlepsi hamburger, hamburgry, nejlepší hamburgry, nejlepší recept na hamburger, nejlepší hamburgry recept, s hranolkama, domácí hamburger s hranolkama, nejlepší maso na na hamburger, hranolky s

Suroviny:
maso hovězí mleté, sůl, pepř mletý, chilli, houska hamburgerová, hořčice dijonská, kečup sladký, slanina anglická, salát ledový, sýr chedar, rajče, paprika čerstvá červená, cibule, brambory, koření gyros, olej olivový extra virgin

Přidat fotografie receptu