Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku

Používáte rádi při přípravě svíčkové zeleninovou směs Halali? Vyzkoušejte ji připravit doma podle tohoto jednoduchého receptu. Zeleninu na přípravu omáčky tak budete mít vždy po ruce.

Hodnocení receptu je 4,8 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 258 kJ /
1 735 kcal
Bílkoviny42,46 g
Tuky9,13 g
Vláknina114,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 31,70 g
Sůl78,90 g
Sacharidy322,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev, celer, petržel a cibuli očistíme, nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme. Krok 2: Přidáme sůl, cukr, ocet, pepř, nové koření, bobkový list a dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme přidat malé množství vody. Krok 3: Uvařenou směs rozmixujeme, plníme do menších sklenic a sterilujeme 20 minut při 90 °C.

TIP: Konzervace zeleniny: Není to jen sušení a mražení

Zveřejněno 20. 8. 2008

Poznámka autorky Merylas

Recept znám už dlouho, mám ho z Lidových receptů. Mně se osvědčilo spíš zeleninu nastrouhat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYZN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYZN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Ewrin: Tak to jsem ráda, že se recept osvědčil. Děkuji. :-K

Ewrin: Ewrin: Hypervitaminóza A není bezpečná.:-((

Zeleninka je super a tak isto i sviečková z nej. Pil som istý čas čistú mrkvovú šťavu a tak som hľadal spôsob ako využiť "sušinu" čo mi po odšťavení ostala. Toto je skutočne výborný spôsob ako ju použiť.

Právě jsme recept vyzkoušeli na králíka, je výborný :-)

Alena Otrubová: Nejlepší svíčková je z čerstvé zeleniny. Halali jsem dělávala z přebytků zeleniny ze zahrádky a brala jsem to jako takový polotovar k rychlé přípravě jídla, když bylo málo času na vaření. Dá se použít s různým masem - hovězím, vepřovým i drůbežím.:-K

Alena Otrubová 13. 3. 2014 21:09
K čemu je halali dobré? Je to pak lepší, než když se to udělá z čerstvé zeleniny? A použití je tedy jen do svíčkové?:-O

bjarkan:
9x370ml:-)
Právě jsem dozavařovala:-8

Koření nedávám vařit ve "vajíčku". Uvařím ho v trošce vody v mikrovlnce a použiji jen ten vývar.:-)Je to rychlé a pohodlné.

začátečník 4. 1. 2013 18:51
Hezký recept...halali si kupuji, ale ráda bych si to udělala doma...chci se jen zeptat...musí se to předtím vařit..nejde to jen zavařit? Děkuji

výborný recept, díky za něj

Jdu to hned vyzkoušet!!! Těším se na výsledek :-p pak vám písni holky!!!!

Jo to je super,hledala jse tento recept,akorát si myslím,že se nemusí asi ani mixovat ne?Já to dávám jen do svíčkové,kterou stejně pak mixuji......ale to je muj názor :yes::yes::yes::yes:
Určitě vyzkouším.....:-K:-K

bjarkan: Nezlob se na mě, ale já to neodhadnu. Už jsem to nějaký čas nedělala a plnila jsem to do různě velikých sklenic, tak opravdu nevím, bohužel:-8:-(

Na kolik tohle množství vyjde zhruba sklenic? děkuji

Mamta, děkuji:-K

Tématické fráze:
domácí halali, svíčková na smetaně z halali, domácí halali recept, recept na domaci halali, falešná svíčková na smetaně z halali, falešná svíčková z halali, falešná svíčková na smetaně s halali, svickova omacka recept, svíčková z vepřového masa s halali, svickova omacka, svíčková omáčka podle pohlreicha, vepřová svíčková z halali, maso na halali, falešná svíčková s halali, rychlá svíčková na smetaně recept s halali, směs halali, zeleninová směs halali, svíčková z vepřového masa a halali, jak naložit kralika na svičkovou, svíčkova s halali z vepřového masa

Suroviny:
mrkev, celer, petržel, cibule, sůl, cukr, ocet, pepř celý, koření nové koření, bobkový list

Přidat fotografie receptu