Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuličky z mletého masa ve "svíčkové" omáčce

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 880 kJ /
2 122 kcal
Bílkoviny96,18 g
Tuky153,74 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 523 mg
Sodík 672 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy85,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, vodu a strouhanku smícháme a vytvoříme zhruba 28 kuliček velikosti vlašského ořechu. Krok 2: Vhodíme do vařícího vývaru a vaříme 12 minut. Krok 3: Pak vyjmeme, vývar ponecháme na zalití jíšky. Připravíme si jíšku, zalijeme zchladlým vývarem a trochou vody, přidáme polotovar Halali podle potřeby a necháme provařit, ke konci zjemníme smetanou, přidáme kuličky a ještě krátce povaříme. Krok 4: Nakonec dochutíme. Kdo má rád ve svíčkové omáčce chuť a vůni slaniny, tak si udělá na ni jíšku s přidáním trošky oleje a může se přidat i trochu cibule, která se osmahne jen do sklovita. Omáčka by se pak ale měla procedit. Krok 5: Omáčku jde udělat i klasicky, s použitím čerstvé nebo mražené zeleniny.
Halali tady najdete v Zavařeninách a podobný polotovar dostane i koupit.
Podle tohoto receptu dělám i kuličky v rajské omáčce.
Kuličky dobře drží pohromadě, ještě se nestalo, že by se rozpadly.

Zveřejněno 20. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuličky z mletého masa ve "svíčkové" omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuličky z mletého masa ve "svíčkové" omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (25)

RousOliven: Rajskou omáčku s těmito kuličkami vařím častěji, než s tou zeleninovou omáčkou. Tak snad byla spokojenost. :-K

idem uvariť kuličky v paradajkové omáčce

tak jsem zkusila si zavařit halali a zbyl mi trochu tak jsem hned udělala Váš recept masové kuličky v e smetanové omáčce a je to skvělí ,nikfy pořádně neumím dochutit omáčku ale ted to konečně mělo tu správnou chut lepší jsem nejedla:-K

Merylas: ono druhý den už to tolik kyselý nebylo a cukru jsem tam dala víc než dost...ale první sousto mladýmu pěkně zkřivilo pusinu :-D takže já buď propláchnu nebo uvařím den předem- cukry se rozloží a kyselost zmizí :-D a nebo používám mraženou zeleninu, tou se to taky nezkazí.....

marek :Děkuji, jsem ráda;-):-K

je to vyborny:-):yes:

anubis: Díky:-K jen chci upozornit, že Halali je už hotová směs a neproplachuje se;-) Pokud je omáčka kyselejší, tak bych trochu dosladila a nedávala třeba citr. šťávu. Já si většinou dělávám domácí, tak nemám velké zkušenosti s kupovanými, ale taky jsem je už použila. Pokud Ti hodně nevyhovuje, tak pak jedině udělat klasický základ z kořenové zeleniny, je s tím ale trochu více práce;-)

Přidávám desátý bodík :yes::-K Přítelovi opravdu chutnala a to jsem ji dělala poprvé (a o je opravdu vybíravý :-D). Jenom to chce tu Halali směs pořádně propláchnout vodou, jinak je omáčka trochu kyselejší

stanik: Děkuji za pochvalu:-K

Vyborny recept, diky za nej

Vendula: Nevím, kolik je výrobců Halali, jestli je jich víc, tak je pravda, že od každého výrobce bude chuťově trochu jiné. Je to tak většinou se vším. Já používám dost to doma dělané. Jinak pak udělat základ z čerstvé zeleniny, ale to už trvá delší dobu.;-) Podle palce nahoru jsi snad moc zklamaná nebyla a určitě se ti podařilo omáčku i tak dobře dochutit;-):-K

Mně moc nechutná to halali..je takový hodně agresivní, dost jsem sladila a dala jsem o dost víc smetany. Ale je to o vkusu, mám ráda jemnější a sladší svíčkajdu a možná každý výrobce dělá jiné. Jinak to bylo rychlý a moc dobrý :yes:

Všem děkuji. Eli, jsem moc ráda, že vám chutnalo a recept nezklamal. Díky za moc pěknou fotečku:-K

:-p:-p:-p:-)):-K

Merylas, díky za skvělý recept :-K:yes:. Vždycky jsem kuličky z mletého pekla v troubě nebo na pánvi, ale včera jsem je podle tebe vařila. Bála jsem se, že se mi rozvaří, ale byly perfektní. Včera se nechtělo fotit, ale zbylo, tak výsledek vyblejsknu dnes. :-)
Doporučuji všem, kteří chtějí rychlé a báječné jídlo.
+:yes:

Dneska vařím,děti to milují.Bude k tomu rajská omáčka a už se těším až si udělám Halali podle Vás a uvařím tu svíčkovou.Zasloužený bodík se koulí:-D:yes:

:-p Merylas , já bych si tak dala, máš to moc hezké;-)

Poprosím s osmi knedlíky.:-p :yes:

thomassinno, jsem moc ráda, že jsi přidal fotečku:yes: V naší rodině je to celkem oblíbené jídlo, často dělám i kuličky v rajské omáčce.

Dovolil jsem přidat taky foteššku :-K

Sandro, recept na doma dělané Halali je tady http://www.toprecepty.cz/recept/2516-halali---zele..., ti to hledání ulehčím ;-) Špagetka napsala zbytek, že se dá i koupit. A Špagetko :-8 A chtěla bych ještě dodat, že tyto kuličky jdou připravit i tak, že si uděláme klasický základ jako na svíčkovou, ale je to pracnější a déle to trvá.

Sandro - klikni na Halali - zelenina na svíčkovou omáčku
- což je dejší vynikající recept, nebo - v Albertu i Kaufu se dá Halali koupit, ale upřímně - tomu od Merylas nemůže konkurovat ;-):-p:yes:

co je to halali?:-):-O

Ty kuličky jsou super,dělala jsem je k rajské.Ale opékala jsem je na oleji, byli takový pěkně opečený.

Po nějaké době jsem zase uvařila a i když se recept zdá pracný, tak je to celkem rychle hotovo. Není nad polotovary :-))

Tématické fráze:
kuličky z mletého masa, mleté maso recepty, svíčková omáčka bez masa, masové kuličky ve svíčkové omáčce, mleté maso v rajské omáčce, rajská omáčka s masovými knedlíčky, svíčková s masovými kuličkami, svičkova s mletym masem, masove kuličky se svičkovou, masové kuličky ve svíčkové, omacky k masu, mleté maso k rajské, mlete maso, mleté maso k rajské omáčce, recepty z mleteho masa, omáčka z mletého masa, koule z mletého masa, maso na svíčkovou, mleté masové kuličky, kuličky v rajské omáčce

Suroviny:
maso mleté, vejce, cibule, strouhanka, voda, sůl, pepř, vývar hovězí, olej, mouka hladká, halali, smetana sladká, šťáva citronová, cukr, tymián, hořčice, pepř celý, bobkový list, koření nové koření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu