Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložený králík na medové hořčici a na smetaně

Hodnocení receptu je 4,5 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 189 kJ /
2 196 kcal
Bílkoviny19,95 g
Tuky205,15 g
Vláknina13,42 g
Cholesterol 287 mg
Sodík 10,59 g
Sůl26,40 g
Sacharidy64,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka očistíme, odblaníme, naporcujeme a pěkně prošpikujeme. Ocet, pokrájenou cibuli, koření a zeleninu s kořením pod svíčkovou dáme do hrnce a povaříme asi 8 minut a necháme vychladnout. Krok 2: Poté si naložíme králíka asi na jeden na den do tohoto nálevu se zeleninou a kořením tak, aby byly všechny porce králíka úplně ponořeny. Krok 3: Další den vyndáme králíka z nálevu. Maso osušíme a pěkně všechny kousky masa pak potřeme ze všech stran medovou hořčicí a zprudka poté všechny kousky masa opečeme na másle tak, aby se maso dobře zatáhlo. Krok 4: Králičí maso pak dáme do pekáčku, obložíme jej zeleninou a kořením z nálevu a dáme pozvolna péci. Potíráme jej nálevem, ve kterém byl králík naložen. Dál pak už králičí maso podléváme vývarem, aby maso nevyschlo. Pečeme cca 2 hodiny na 180 stupňů do doby, než maso jde samo pěkně od kosti. Krok 5: Měkkého králíka vyndáme. Zeleninku bez koření si pak rozmixujeme a přivedeme do varu. Nakonec zašleháme smetanu, dobře promícháme a dochutíme cukrem nebo solí. Nakrájeného králíka podáváme s knedlíkem.

TIP: Jak špikovat králíka

Zveřejněno 31. 1. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Medová hořčice je moc dobrá i v kombinaci s jiným masem. Množství octa je idividuelní, pak dál již jen dle každého z nás a dle množstí omáčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložený králík na medové hořčici a na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x9kJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložený králík na medové hořčici a na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x9kJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Michaela21: no nevím,já bych recept nehanila myslím,že to není receptem,ale asi kuchařinkou,pokud jste neměla celého králíka a ještě k tomu dvě zadní nožky,tak ty suroviny chtěly trošku upravit a nedávat tolik octa.Ale než to vyhodit,tak bych se to snažila zachránit.;-)

Dekuji mnohokrat za skvely recept, kralik I svickova leteli do kose.Jenom samy ocet.🤮

mám ještě jednoho ušákak, ale dájm si pauzu, byl moc prima Jani:-K

Ještě jeden králík je v mrazáku, asi ho zkusím udělat.

Šmankote, já jsem přehlídla králíka!!:-O Ivo, nemáš nějakého v zásobě?:-O:-D:yes:

Dana61::-):-K

tak jsem jenom polkla :yes::-D

Anna Kocikova: díky Aničko,ty mne vždy pěkně pohladíš po dušičce:-K:-)

Máš to moc krásně připravené Myško:-K+10:-p:yes:Ta hořčice je lákavá,budu se muset také podívat;-):-)

děkuji všem:-K

Mňááááám :-p:yes:

ach jo, jen mít toho králíka....;-(;-(;-(;-):-D:-p:yes:

krásná úprava ušatce, hezké foto, prima bašta;-):-p:yes::yes:
mě už, bohužek, králíkový zdroj vyschl,:-(
ale ty za to nemůžeš:-8:-D:-D, proto ti za tuhle krásu posílám bod jak hrom;-):yes::yes::-K

1974andrea: Andrejko, mela jsem pak jeste dost vyvaru a tak jsem chtela mit i hodne omacky, takze to bylo na to mnozstvi omacky akorat, mozna, kdyby jsi delala mene omacky, pak by to bylo, jak pises, ale muzes dat i mene octa, ale dokonce jsem jiz pak nemusela ani nic dochucovat, vyladovat. Kdyz tak si dej mene, je to na kazdem z nas:-K;-)

Ivčo, to je recept podle mého gusta, moc pěkný, dala bych si hned:-p:-) Dávám ti 6.bod:yes:

Tématické fráze:
králik na hořčici a smetaně, lák na králíka, králík na smetané, naložený králík na zelenině, nalozeny peceny kralik, nálev na králíka, králík na hořcici, recept na králíka na hořčici, kralik na hortici, medová hořčice, králík na smetaně a hořčici, jak naložit králíka na svíčkovou, králík v hořčici, medová hořčice recept, recepty králík na hořčici, kralik nalev, šéf na smetaně recepty, kralik v laku, králík se svíčkovou, králík recepty bezkonkurenční

Suroviny:
králík, stehno králičí, sůl, pepř černý, koření nové koření, jalovec, cibule, cukr, bobkový list, hořčice medová, olej, směs zeleninová pod svíčkovou, máslo, tymián sušený, ocet, špek, smetana,

Přidat fotografie receptu