Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové kroužky

Po medu a perníku vonící cukroví prostě patří hlavně k zimnímu a vánočnímu období. Z těsta vykrájíme kolečka, která po upečení potřeme vajíčkem a pak, jako třeba vanilkové rohlíčky, obalujeme ve směsi skořicového cukru.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PlechovySkritekPida

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odpočinutí těsta

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 802 kJ /
3 538 kcal
Bílkoviny77,88 g
Tuky67,62 g
Vláknina15,30 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 341 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy646,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo, med a cukr smícháme a zahřejeme k bodu varu (nevařit!). Odstavíme z plotny a necháme trochu zchladnout. Krok 2: Do chladnoucí hmoty přidáme mouku, prášek do pečiva, koření do perníku, kypřicí prášek a vejce a vypracujeme v těsto. Po vypracování necháme zhruba 30 minut odpočinout. Krok 3: Z těsta vyválíme plát asi 3-4 mm silný a vykrajujeme kroužky. Pečeme při teplotě 170 °C asi 10-15 minut. Hotové kroužky potíráme rozšlehaným vejcem a obalujeme ve skořicovém cukru.

Zveřejněno 21. 8. 2008

Poznámka autora PlechovySkrite…

Jsou velmi dobré a chutnají skvěle! Místo skořicovýého cukru lze použít třtinový anebo hnědý přírodní cukr. Cukroví pak dostane jiný nádech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové kroužky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W68g

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové kroužky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W68g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

ahoj Péťo, tak teď jsem dopekla poslední plech. Vypadají krásně, ale ta hromada. No jo z půl kg mouky, co bych chtěla, vid? Nechala jsem si těsto v lednici - zadělala jsem na to už v poledne a večer vykrajovala, možná by to chtělo dělat po tý půl hodině, jak píšeš. Měla jsem pak problémy to vyválet. Ale jinak šly krásně. Nechala jsem jen potřené vejcem. Dělám to jako cukroví, tak to obalovat raději nebudu. Ještě se chci zeptat, chutná to jako perníky, teď jsou tvrdé, ale změknou po čase? Asi jo, vid? Díky :-p

Alenko - je to podobné jako perníčky, takže by to mělo vydržet. Jen mám obavu, aby nezvlhnul ten cukr, takže to dej někam do sucha.;-)

Rada by som to upiekla v ramci predvianocnych priprav, pokial ich riadne odlozim do krabice vydrzia aspon 10 dni? alebo aj viac?

Marundo je to tak. Ty s dírkou jsou jen potřené (jako perníčky) a ta celá kolečka jsou obalovaná ve skořicovém cukru. Tehdy jsme u mámi se sešli ještě s bráchovmi dětmi (celkem 5 dětí) a jen se po tom zaprášilo.;-)

tak to vypadá krásně, píšeš, že jsi dělala dva druhy. Bez té díry jsi je pomazala vejcem a cukrem a ty s tou dírou je máš jen potřené vejcem a to necháš jen zaschnout, je to tak?:yes:

Cukrový nám moccinky chutnaloo

Tématické fráze:
medové cukroví, medové pečivo, recepty vánoční pečivo, recepty na vanocni pecivo, cukroví z medu, medové perníky, medové těsto, medové recepty, recepty z medu, cukroví s medem, vánoční cukroví s medem, recepty s medem, vánoční pečivo recepty, perníčky bez medu, medové cukroví recepty, medové cukroví nepečené, medové pečivo recepty, medové vánoční cukroví, vánoční medové pečivo, medové pečivo recept

Suroviny:
mouka hladká, máslo, med, cukr krupice, vejce, koření do perníku, prášek do pečiva, vejce, cukr skořice

Přidat fotografie receptu