Medové kroužky
Po medu a perníku vonící cukroví prostě patří hlavně k zimnímu a vánočnímu období. Z těsta vykrájíme kolečka, která po upečení potřeme vajíčkem a pak, jako třeba vanilkové rohlíčky, obalujeme ve směsi skořicového cukru.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 802 kJ / 3 538 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,88 g |
Tuky | 67,62 g |
Vláknina | 15,30 g |
Cholesterol | 646 mg |
Sodík | 341 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 646,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo, med a cukr smícháme a zahřejeme k bodu varu (nevařit!). Odstavíme z plotny a necháme trochu zchladnout.
Krok 2: Do chladnoucí hmoty přidáme mouku, prášek do pečiva, koření do perníku, kypřicí prášek a vejce a vypracujeme v těsto. Po vypracování necháme zhruba 30 minut odpočinout.
Krok 3: Z těsta vyválíme plát asi 3-4 mm silný a vykrajujeme kroužky. Pečeme při teplotě 170 °C asi 10-15 minut. Hotové kroužky potíráme rozšlehaným vejcem a obalujeme ve skořicovém cukru.
Zveřejněno 21. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové kroužky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68g
Moje poznámka
Medové kroužky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68g
Nejnovější recepty
Špaldoto s medvědím česnekem
Přidáno před 4 minutami
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 15 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 20 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 22 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 23 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno 31. 3. 2025 06:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička z trouby
lunav1 před 1 hodinou
Bramborové špecle
ZboSy před 2 hodinami
Boloňská omáčka
Moanka před 3 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 12 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 13 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 14 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 15 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 16 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 16 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 16 hodinami
Tématické fráze:
medové cukroví,
medové pečivo,
recepty vánoční pečivo,
recepty na vanocni pecivo,
cukroví z medu,
medové perníky,
medové těsto,
medové recepty,
recepty z medu,
cukroví s medem,
vánoční cukroví s medem,
recepty s medem,
vánoční pečivo recepty,
perníčky bez medu,
medové cukroví recepty,
medové cukroví nepečené,
medové pečivo recepty,
medové vánoční cukroví,
vánoční medové pečivo,
medové pečivo recept
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
med,
cukr krupice,
vejce,
koření do perníku,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr skořice
Komentáře (6)