Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 181 kJ /
999 kcal
Bílkoviny10,92 g
Tuky94,25 g
Vláknina3,78 g
Cholesterol 159 mg
Sodík 1,66 g
Sůl3,00 g
Sacharidy24,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a zbavíme okrajových tukových blan (nemusíme je vyhazovat - po třech hodinách probublávání s kořenovou zeleninou je z nich výborný rosolovitý vývar). Krok 2: Plátky potřeme olejem a necháme v chladničce odležet (od zakoupení dobře vyzrálého masa asi jeden den). Krok 3: Hodinu a půl před tepelnou úpravou přemístíme do pokojové teploty, aby bylo maso rovnoměrně rozležené. Krok 4: Troubu předehřejeme na 150°C a vložíme do ní talíře k podávání. Krok 5: Do misky nalijeme smetanu, přidáme čerstvě nastrouhaný křen, zlehka osolíme a dobře promícháme. Krok 6: Fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a vhodíme do kastrolku, v němž jsme rozškvařili slaninu nakrájenou na kostičky. Udržujeme teplé. Krok 7: Rozehřejeme pánev (nejlépe železnou, litinovou) a vložíme plátky masa, které těsně předtím osolíme hrubě mletou mořskou solí. Opečeme z jedné strany 4 minuty, otočíme, snížíme teplotu a opékáme další 4 minuty. Krok 8: Opečené maso přendáme na nahřátý talíř a vložíme do trouby. Krok 9: Do výpeku v pánvi přidáme cca 100 ml horkého masového vývaru nebo vody a vzápětí vlijeme připravenou smetanu s křenem. Necháme provařit, dochutíme pepřem a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Krok 10: Odstavíme z plotýnky a do omáčky všleháme 1-2 lžíce studeného másla. Krok 11: Hovězí steaky (v tomto případě připravené medium, středně propečené), servírujeme na zelených fazolkách se slaninou a přeléváme křenovou omáčkou. Pro větší jedlíky podáváme s rozpečenou bagetkou.

Zveřejněno 2. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAnB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAnB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Nádhera nádherná:yes:

;-)paráda úžasné:yes::yes:

Mistrné provedení roštěné;-);-);-):-K

všem moc děkuji a opravdu se nebojte (Čokoládko..). Chce to cvik, takže trénovat, chce to dobrou pánev z těžkým dnem, dlouho ji nasucho rozehřívat na střední teplotě, no a v neposlední řadě ověřeného řezníka. No a potom tak, jak popisuji, a úspěch je zaručený.:-)

:-p:yes:

Elizo, moc pěkný recept a zase jinak podaný od toho prvního s nízkým roštěncem a oba k pochutnání si, krásně vychytané chutě:-p Dávám ti zasloužený 11.bod:yes:

Bezvadný recept:yes:, nejvíce oceňuji podrobný postup přípravy a vychytávky.Asi se steaku přestanu bát..+10

Steak a fazolky se slaninou miluji:-8:-K Jsem "konzerva", takže dělám smetanovou omáčku se zeleným pepřem. Ale smetanovo-křenová vypadá ve tvém podání velmi lákavě:yes: Vyzkouším.

:yes:Parádička....přírodní chuť masa zanechána a k tomu jen fazolky a smetanový dip....to asi muselo být pochutnáníčko...Mňam -Haloooo halooooo,proč je tady bodů málo ???A tak štěkám jako hrom ,ať je bodů milioooon:-D:-D:-D+1 bodík už přiletěl:-D

Eli, máš to krásné:yes::-)+4

:-p:-*:yes:...+1

Tématické fráze:
hovězí nízký roštěnec recept, hovězí nízký roštěnec recepty, steak z nízkého roštěnce, steak z hovězí roštěné, nízký rostenec recept, steak z hovězí roštěné recept, hovězí steak s fazolkami, nízký roštěnec recepty, hovězí roštěná steak, omacka na hovezi steak, steak z roštěné, steak s fazolkami, nízký roštěněc, hovezi se zelenymi fazolkami, steaky z nízkého roštěnce, steak z hovězího roštěnce, steaky z hovezí rostene, hovězí steak z roštěné, hovězí nízký roštěnec, hovězí steak z roštěnce

Suroviny:
roštěnec nízký, smetana sladká, křen, fazolky zelené, slanina anglická, olej olivový, pepř čtyř barev, sůl mořská, máslo, vývar masový

Přidat fotografie receptu