Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dalamánky pro Samušku

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 866 kJ /
2 358 kcal
Bílkoviny65,30 g
Tuky43,95 g
Vláknina23,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy413,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Krok 2: Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez předehřevu těsto jen umíchat a pak vykynout. Vykynuté vytáhneme na pracovní desku, propracujeme, pokud je třeba, opatrně podsypeme moukou jen tak, aby se těsto nelepilo. Krok 3: Rozdělíme na 8 dílků, z každého vytvarujeme bulku - dalamánek. Než je uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií, oválíme je v mouce a svrchu nařízneme. Krok 4: Necháme vykynout, asi 45-50 minut a v dobře vyhřáté troubě upečeme (210°C/25 min).

Zveřejněno 3. 2. 2012

Poznámka autorky cathleen

Přesto, že těsto není zcela bílé, spíš chlebové, jsou bulky neskutečně nadýchané a lehounké, kůrka při ukusování v zubech jemňounce chřupe....

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalamánky pro Samušku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qv07

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalamánky pro Samušku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qv07

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

:yes:Milá Ivo děkuji za výborný recept :-K, moc chutnaly:yes:
Přidávám fotku a poděkování;-):-K

Irrena::-8to mě moc těší, Iri. A díky za fotku!:-K

Ještě jsou v troubě, ale vypadají moc dobře:yes::yes:Už jsou i ochutnané a jsou:yes:;-)

neregi: opovaž se!:-D:-D Díky za vyzkoušení i fotku, dalamouše máš krásné:-K

cathleen: Dalamánky jsou skvělé, jen se po nich zaprášilo :yes: Přidala jsem fotku (kdyžtak smáznu, foceno jen mobilem)

finneta: né, ale přes víkend asi ano. Písnu ti pak vzkaz;-)

Ivčo, už?:-O:-O:-O pořád na vás myslím a držím palečky:-K:-K:-K

finneta::-D:-D:-D:-D:-D to mám radost!

tak jsem je včera opět dělala. počkala jsem, až manžel i dcera usnou, dala péct a když jsem je vyndávala, tak přišel rozespalý manžel, že se asi zbláznil, ale že mu něco ve snu tak krásně vonělo,...:-*:-* takže mi ještě 2 teplé sebral a šel do pelechu. a hlavně mi připomínal, abych mu je dala na snídani. a ne jen 2, jak den předtím, ale víc. ale jeden mi nechali a je dokonalý:-K:-K:yes::yes::yes:

finneta: :-D:-D to tě muselo potěšit, že tvé pečivo tak chutná, ne?:yes:
Samuško ještě nic, možná mu někdo poradil, ať počká, než přejdou mrazy...?:-//

tak jsem je včera pekla. sežrali je ještě trošku vlažné. takže jsem neochutnala. ale dneska budu péct zase (začnu péct, až oba usnou;-))
a malý Samík už se směje na svět?:-?:-?:-?

Nějak jsem nestihla napsat komentář, tak to honem musím napravit. Ivuš, marná sláva - kdo umí, ten umí:yes::yes:
A Tvoji trpělivost bych teda docela potřebovala. Vypadají suprově :-p

rebeka: :-8metoda pokus - omyl je moje nejoblíbenější, nejosvědčenější:-D;-)

:-) díky, snad je některá vyzkoušíte;-)
Manžel si včera večer dal poslední, zapomenutý dalamouš, s máslem a plátkovým sýrem - dalamánek byl měkoučký i po 1,5 dni od upečení

:yes: zase tak krásné... :-K

Tématické fráze:
nadýchané dalamánky, kuchařka pro dceru dalamánky, dolamanky se syrem, dalamánky, domácí křupavé dalamánky, dalamanky recept, recept na dalamánky, jak péct chlebové dalamánky, domácí dalamánky, dalamanky pro

Suroviny:
voda, sladěnka, mouka hladká, droždí, voda, olej, koření chlebové, sůl, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu