Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frgále

Frgále jsou oblíbené nejen pro svou chuť, ale také pro svou křehkost a měkkost, která se rozplývá v ústech. Díky svému tradičnímu českému původu jsou frgále také spojeny s kulturním dědictvím a oslavami.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 513 kJ /
7 293 kcal
Bílkoviny160,12 g
Tuky277,22 g
Vláknina34,80 g
Cholesterol 1,80 g
Sodík 760 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy1 021,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si kvásek a necháme ho vykynout. Přidáme vše ostatní a uhněteme hladké těsto. Dáme vykynout trochu déle, asi 1,5 hodiny. Krok 2: Zatím si připravíme náplně dle vlastní chuti. Krok 3: Z vykynutého těsta uděláme 4 kulaté koláče na celý plech. Prsty vymačkáme na okrajích lem, aby náplně nevytékaly. Okraje potřeme vajíčkem a naplníme nádivkami podle chuti. Můžeme, ale nemusíme, posypat drobenkou. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200 °C až jsou okraje zbarvené dozlatova. Po upečení potřeme okraje rozpuštěným máslem, nebo směsí rumu a smetany.

TIP: Jak upéct frgály - oblíbené recepty

Zveřejněno 5. 2. 2012

Poznámka autorky Jaruna18

Recept mi přišel emailem od kamarádky a hned jsem ho vyzkoušela a je bezvadný. S těstem se dobře pracuje. Já jsem dala tvarohovou a švestková a jablková domácí povidla. Také makovou náplň asi ze 100 g máku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frgále

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NpLK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frgále

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NpLK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

inka musilová: Někde jste udělala chybu, mně to po zadání slova frgál, našlo celou řadu frgálů - zde:
http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=fr...

Nejprve je třeba rozkliknout lupu u žlutého rámečku a tam zadat slovo frgál a zaškrtnout suroviny

inka musilová 2. 6. 2014 08:43
Vyhledávání receptů - Skutečnost je taková, že po zadání slova, nebo různých jeho podob, marně čekám na nabídku vyhledávače. S politováním musím konstatovat, že to vaše vyhledávání není moc dobře udělané. Nemůžu vědět na jakou část slova vyhledávač zareaguje. A ve většině případů nedostanu žádnou nabídku. Jestli reaguje na kmenové zadání frgál... tak by měl vyhledat i frgále, ale tam sdělí, že nic neexistuje. Nevysvětlujte, jak se má zadávat, ale opravte vyhledávání.

Výborné, i když napoprvé mají do profi frgálů daleko, nicméně se po nich jen zaprášilo. Použila jsem místo dortu, ozdobila číslem narozenin, a bylo. :-)

Jsou vynikající

Dobry den , jsem puvodne z ceska ale bydlim v americe a tady se da sehnat Jen susene drozdi . Umel by by nekdo poradit v jakem mnozstvi mam nahradit cerstve drozdi suchym drozdim? Moc by mi to pomohlo ;)

Mnam a povedlo se. Moc dobry recept !!!

Jsem Jihoceska zijici v Manchesteru ... a jdu to take zkusit :-p

Jo a samozřejmě bodík!!!

Fajn recept a chutné těsto, toho mléka to chce víc. Dala jsem to do pekárny a neutáhla to. Chce to tak 3,5 dl, max do 4 dl. Jinak vyjdou 4 plechy, kdo chce super tenké tak i 5 plechů. No, hned se po nich málem zaprášilo. Dala jsem dva s tvarohem, jeden s povidly a jeden s mákem.

:yes::-p:-p

Senky,jsem ráda že Vám chutnaly,Někdy nejsou kvalitní kvasnice,mohlo by to být tím.Já jsem dala čerstvé,vážené,a kynulo to dobře.Taky je tam dost tuku tak to kyne déle.Uvidíš příště to bude lepší a dík za foto.:yes::-K:-K

senky::-D:-D takže v soustředěných kruzích, jo:-?:-D:-D:-D
máte je, holky šikovné, moc hezké:yes::yes::-K

Jako správná Valaška:-) jsem dnes poprvé v životě pekla frgále a vzhledem k tomu, že ze čtyř kol od vozu už je dohromady jenom jedno;-) zdá se, že s úspěchem. Těsto sice bylo trošku tužší a tak úplně nenakynulo, jak jsem si představovala, to bylo asi způsobeno teplejším tukem:-/ ale chlapi kroužili kolem chladnoucích plechů v soustředěných kruzích, takže jim to zcela určitě nevadilo:-D:-D
Díky za recept, budu zkoušet do té doby, než budou dokonalé:-8, přidala jsem foto, pokud nebudeš chtít, smažu, není problém;-) bod už jsem dala, zasloužíš si ho:-K

Dnes jsem upekla a moc se povedly, jsou výborné. Dávám bodík :-)

..tak nevím, kde se stala chyba..chuťově celkej dobré, ale mám to jak "kravěnce" ;-(.

Tématické fráze:
frgale recept, frgale, recept na frgále, recept frgale, domácí frgále, frgál recept na 4 frgále, hrušková povidla recept na frgále, frgále z domácí pekárny, frgaly, hruškové frgále, těsto na frgále, recepty na frgale, frgaly recept, recepty frgale, hruškové frgály recepty, nejlepší recept na frgály, makovy frgal recept, koláče frgále, koláče frgaly, hrušková povidla na frgále

Suroviny:
mouka hladká, mouka hrubá, sádlo, máslo, cukr krupice, droždí, mléko, žloutek, sůl, tvaroh, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, povidla švestková, povidla švestková, povidla hrušková, náplň maková, drobenka, vejce, máslo

Přidat fotografie receptu