Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené bylinkové brambory

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

700413

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 835 kJ /
2 590 kcal
Bílkoviny61,67 g
Tuky126,75 g
Vláknina35,78 g
Cholesterol 402 mg
Sodík 1,24 g
Sůl2,75 g
Sacharidy282,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory pečlivě omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vložíme je do hrnce s vodou (voda by měla být nejméně 5 cm nad bramborami) a uvaříme ve slupce. Potom brambory scedíme, necháme trochu vychladnout, zbavíme je slupky a nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. Krok 2: Přiměřeně velkou zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Brambory urovnáme do misky tak, že každou vrstvu posypeme směsí usekané pažitky a petrželky. Zapékací misku vložíme do trouby rozehřáté na 250°C a pečeme asi 7 minut. Krok 3: Máslo necháme rozpustit v kastrůlku, přisypeme hladkou mouku a připravíme si jíšku, kterou zalijeme smetanou a necháme za stálého míchání a šlehání povařit 10 - 15 minut. Vzniklý bešamel osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem a strouhaným sýrem. Krok 4: Potom jím zalijeme zapečené brambory a při teplotě 180°C zapékáme ještě 17 - 20 minut, dokud povrch nezrůžoví.

Zveřejněno 5. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené bylinkové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OqMG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené bylinkové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OqMG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Jednoduché, rychlé, dobré:-p:yes: +1

Může to být dobré, jen bešamel z 1 dl smetany mi přijde na zalití 1,5 kg brambor hodně málo, nehledě na to, že dvě lžíce hladké mouky s decilitrem tekutiny vytvoří, spíše než bešamel na zalití, tuhou kaši.

Tématické fráze:
zapečené brambory, zapečené brambory s bylinkami, zapečené brambory recept, bilinky do zapecenych brambory, brambory recepty, zapečené brambory recepty, zapekane brambory, zapecenr brambory se syrem a bylinkami, bylinky s bramborami, brambory zapečené s bylinkami, zapečené brambory s bilinkami, bylinky na zapečené brambory, bylinkové brambory zapečené v troubě, bylinkové brambory, zapečené brambory s bylinky, zapečené brambory s bylinkama, recepty zapečené brambory, recepty z brambor, bylinky na brambory, zapékané brambory s bylinkami

Suroviny:
brambory, máslo, strouhanka, pažitka, petrželka, máslo, mouka hladká, sůl, pepř mletý, květ muškátový, smetana, sýr eidam

Přidat fotografie receptu