Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z celozrnné rýže

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 266 kJ /
1 737 kcal
Bílkoviny91,90 g
Tuky29,78 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 242 mg
Sodík 191 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy248,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na jemno nakrájenou cibuli orestujeme na větší pánvi na oleji. Na jiné pánvi zprudka orestujme kousky nakrájeného masa, které si osolíme a opepříme. Rýži přisypeme k orestované cibuli a necháme zatáhnout. Krok 2: Přilijeme víno a za stálého míchání necháme vyvařit alkohol. Přilijeme krapet horkého vývaru, přidáme osmahnuté maso, zeleninu. Mícháme a podle potřeby doléváme vývar dokud není rýže měkká. Když je rýže uvařená odstavíme z ohně. Přidáme máslo nakrájené na kousky a nastrouhaný parmazán. Necháme 5 minut stát přiklopené pokličkou a poté podáváme.

Zveřejněno 8. 2. 2012

Poznámka autora Miquel

*Zeleninu můžeme mít předvařenou a přimíchat jí před dokončením rizota nebo jí přidávat podle doby varu. Já si zeleninu napolo uvařím ve vývaru který budu používat na rizoto a přelitím vývaru přes cedník zeleninu oddělím. Například mrkev přidám po pěti minutách k rýži a ještě jí dovařím, ale naopak hrášek přidám až úplně nakonec jen aby se prohřál.

*Máme-li osolený vývar rýži nesolíme. Parmazán je také slaný.

*Máslo a parmazán dodají rizotu krémovitost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z celozrnné rýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zp8E

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z celozrnné rýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zp8E

Komentáře (15)

Mňam :-p

Hmmmmm:-*:-p:yes:...+1

krásná úprava risotka;-):-):yes:

Děkuji za komentáře a bodíky:yes:a obzvlášť spagetce, že odpovídá na dotazy ostatních kuchařinek, když tu nejsem:-K

Nedávno jsem dělala podobné, v dietní úpravě, takže :yes::-K

1974andrea:jo natural ta hnědá, ale bacha, existuje extra na rizoto a pak normál - je to na krabici napsaný!!!!

Je tady na mysli rýže natural?

:-p:yes::yes:

spagetka: Musím na to asi pořádně mrknout, zdá se mi, že vždycky vidím buď bílou kulatozrnnou nebo obyč.celozrnnou, která se ale na krémové rizoto nehodí...

Krásně sladěné rizotko:-O:yes::-K

Kanyla:V každém slušném marketu - Albert, Kaufland, Interspar, Lídl, určitě i Tesco.... no a v nejhorším Zdravá výživa, jenže tam je to zbytečně drahé;-);-)

Můžu se zeptat, kde se dá koupit celozrnná kulatozrnná?

Irrena: Irenka, nechaj ju pol hodinky vo vode postáť a potom var. ;-) Ona je podstatne hodnotnejšia ako obrúsená biela ryža, stačí počítať s dlhším časom prípravy. ;-)

Krásný receptík:yes:Já mám vždycky potíže s celozrnnou rýži, strašně dlouho to trvá než změkne:-8

Dobrého rizota není nikdy dost a přesně ses trefil do skladby mého muže :-D:-D;-):-p:-p:yes::yes::yes:
Jsem mu tam jednou chtěla nacpat můj oblíbený libeček... no pak už radši nééé :-)):-)):-))

Tématické fráze:
celozrnná rýže natural, jak se vaří celozrnná rýže, vaření celozrnné rýže, jak vařit celozrnnou rýži, příprava celozrnné rýže, celozrnné rizoto, jak uvařit celozrnnou rýži, jak uvařit celozrnou rýži, celozrnna ryze natural vareni, tmavá rýže, jak se vari celozrna ryze, celozrnná rýže natural recept, tmava ryže recept, celozrnná rýže vaření, rýže s kousky systém recept, jaká rýže na rizoto, rýže natural jak dlouho varit, rýže natural - rizoto, rizoto z rýže natural, celozrnná rýže příprava vaření

Suroviny:
rýže, cibule, maso kuřecí, hrášek, karotka baby, fazolky zelené, chřest bíly, artyčoky, víno bílé, vývar, máslo, sýr parmazán strouhaný, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu