Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb s červenou řepou/ Cviklový chlieb

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 898 kJ /
2 127 kcal
Bílkoviny61,75 g
Tuky27,68 g
Vláknina31,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,18 g
Sůl15,25 g
Sacharidy392,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistenú cviklu pokrájame na kocky, rozmixujeme a cez husté sito vytlačíme do misy šťavu (dužinu som odložila na borčš). Krok 2: Šťavu nalejeme do nádoby domácej pekárne (ak jej nie je presne 250 ml, doplníme vodou). Krok 3: Pridáme olivový olej, obidve múky, droždie, cukor a do rohu nádoby dáme soľ, aby neprišla do styku s droždím. Krok 4: Pečieme na programe 1 (basic), menší bochník s tmavou kôrkou. Krok 5: Po 2. premiesení vytiahneme hnetacie háky.

Zveřejněno 8. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s červenou řepou/ Cviklový chlieb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3O6n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s červenou řepou/ Cviklový chlieb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3O6n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Zase trochu jiný chlebík, někdy vyzkouším :yes:;-)

:-D

amalia: Aha!!! Tak vidíš, víc lidí víc vymyslí!:-)

Janka, aj mne odšťavovač odišiel v jeseni, tak som repu rozmixovala v obyčajnom mixéri a pretlačila cez sito.

amalia: Amálko, to je nádhera!! na co lidé nepříjdou? Jen fakt nevím, kde bych vzala tu řepnou-cviklovou šťávu:-(.(nemám odšťavňovač). Nemůžu se vynadívat na ten chleba.:-p

amalia: děkuji ti za odpověď a asi ho někdy vyzkouším-láká mě to, co neznám;-) Ve Francii určitě nejsou takové mrazy, bylo by tam líp:-);-)

Žiaľ, Janinka, Do Francúzska pôjdem až okolo Veľkej noci;-( Chlebík nie je sladký, dala som iba malú lyžičku cukru.

Cvikla je červená repa a chlebík chutí ako celozrnný, iba mierne po cvikle. Ale, Špagetka, tá farba za to stojí:-D;-).

Amalie, jsi teď ve Francii:-? Já jen, že tam vidím mouku z českých mlýnů:-D Stejně jako Špagetka by mě moc zajímala chuť toho chleba. Řepa se dává i do buchet, ale ty jsou sladké, ale chleba si nemůžu chuťově vybavit;-):-?

Cvikla je červená řepa ne? Jak to chutná?

Tématické fráze:
co s červenou řepou, chleba z červené řepy, chleb z cervene repy, sušená cvikla, borčš, slovensky cvikla, řepa slovensky, slovensky řepa, cvikla slovenský, cviklový salát, co je cvikla?, recept dužina z odšťavňovače, chleba z červená řepa, co je to cvikľa slovensky, chleba z červené řepy., chleba z červené červené řepy, domácí chléb s řepou, chleb z cervane repy a slunecnice, cheba z červené řepy, červena řepa slovensky

Suroviny:
mouka chlebová pšeničná, mouka špaldová celozrnná, šťáva z červené řepy, olej olivový, droždí sušené, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu