Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórkové karbanátky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 412 kJ /
577 kcal
Bílkoviny10,18 g
Tuky21,00 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy81,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané a pokrájené brambory dáme do vroucí osolené vody a vaříme 12 minut. Poté slijeme a necháme v hrnci ještě 2 minuty zapařit. Pak co nejvíce rozmačkáme šťouchadlem. Krok 2: Pórek nakrájíme na kolečka. Krok 3: Rozpustíme máslo na pánvi a přidáme pórek. Opékáme 10 minut do změknutí. Krok 4: Vmícháme do brambor, promícháme, dosolíme a tvoříme karbanátky. Poprášíme polohrubou moukou a smažíme dozlatava.

Zveřejněno 8. 2. 2012

Poznámka autora Dooga

Recept je z časopisu Albert v kuchyni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7O9G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7O9G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Eja57: Recepty v časopisech bývají občas neproveditelné - konečně co tam mají stále tisknout! :-D Tady bych viděla lehkou pomoc. Brambory bych uvařila ve slupce a nastrouhala, případně tu mouku využila už při přípravě těsta. Musí však jít o brambory, které se dobře pojí a nejsou vplné vody, což momentálně jsou téměř všechny. Docela mě to taky láká vyzkoušet.

solar.ludek@seznam.cz: jak jsem psala - recept vyzkoušený nemám, ani zřejmě nikdo z komentujících, bohužel...příležitostně vyzkouším, ale podle Vašich postřehů věřím tomu, že je recept problematický

Eja57: Dobrý den, musím se ohradit proti tvrzení, že jsem napsal sprostý komentář. Pouze jsem užil synonymum pro exkrement, ale pouze ve formě prvního a posledního písmena s tečkami uprostřed. To mi sprosté nepřipadlo, ale názor moderátora má přednost. Ještě k tomu "top" receptu. Zkusila jste si ho vůbec uvařit ? Ta absence vajec mi byla podezřelá od samého počátku přípravy. Když jsem si navážil 500g brambor, tak jsem musel konstatovat, že pro čtyři průměrné strávníky by nestačily ani jako příloha např. k řízku. V neposlední řadě musím také úspěšně pochybovat o celkové době přípravy. Pokud budu postupovat přísně racionálně a během ohřevu vody stihnu oloupat a nakrájet brambory, včetně přípravy pórku a budu-li pórek "opékat" zároveň s vařením brambor, tak vidím čas podávání oběda za 30 minut od zahájení přípravy jako notně nereálný. :-//:no:

solar.ludek@seznam.cz: :yes: že tento komentář už je více k věci než ten sprostý, co jsem smazala....v komentech nevidím, že by někdo podle receptu vařil, ale recepty autora vždy fungují....dle mých zkušeností s podobnými "plackami" je to o tom, vydržet dostatečně dlouho do obrácení, ta vrstva na pánvi musí být už úplně hotová....
Mrzí mne, že Vás recept zklamal, vyzkouším ho a dám vědět....

Velice špatný recept. Vůbec to nedrží pohromadě, takže to na pánvi nelze obrátit, aniž by z toho vznikl trhanec. Musel jsem přidat dvě vejce a čtyři velké lžíce polohrubé mouky a pak se to s velkou opatrností dalo osmažit z obou stran. Pro žlučníkáře to ale není, pije to olej jak duha. Jo, a ten pórek musí být opravdu velký, ne jako ti chudáčci z Alberta, aby to mělo opravdu pórkovou chuť. A že by se z toho měli najíst čtyři dospělí ? Ani náhodou. :-//:-//:-//:-//:-//:no::no:

Moc hezký receptík:-K+14:yes:Příloha je také príma:-p;-):-))

Příjemné jídlíčko:yes::-)

Taky jsem na ně koukala v Albertu a bylo k tomu nějaké masíčko s hořčicí a tymiánem, ne;-)

Máš to moc hezké, taky se mi líbí ten řízek jako příloha:yes::-p+9:-D

Ty jsi mne předběhl:-((:yes::yes::yes::yes:;-)

Zajímavé...:-p:yes:

Doogo, dobrý a jistě i chutný nápad, proto máš 6.boda:yes:

:yes:;-)no,už vím,co na zitra...:yes:

tak ty miluju:yes::yes::yes:občas je také dělám:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
porkove karbenatky, porkovy karbanátek, karbanátky s porkem, karbanatky z porku, karbanátky s s porkem, recepty z porku, karbanátek s pórkem, pŕkové karbanátky, karbenatky s pórkem, recepty s pórkem, karbamatky s pórkem, pórkové karbanátky-recept, pórkové recepty, porkove karbanatky z trouby, karbanátky pórek, karbenátek z na porku, karbenatek s porkem, karbanátky s porkem, kureci karbenatky s porkem, recept-pórkové karbanátky

Suroviny:
pórek, brambory, máslo, mouka polohrubá, sůl, olej

Přidat fotografie receptu