Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukroví ze žloutků

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

issa88 issa88

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 694 kJ /
1 600 kcal
Bílkoviny16,79 g
Tuky19,98 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy337,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 150g moučkového cukru, 3 žloutky, půl lžičky spěšné soli, smícháme vařečkou a necháme min 3h. odpočinout. Krok 2: Potom přidáme 150g moučkového cukru a 50g hladké mouky. Krok 3: Na vále vypracujeme těsto, vyválíme asi 2mm plát vykrajujeme tvary - uvnitř musí být dírka. Krok 4: Dáme na plech na pečící papír pečeme jako linecké cukroví. Krok 5: Při zpracování odkrojků si pomáháme vodou - jen pár kapek prstem.

Zveřejněno 10. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukroví ze žloutků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NpYm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukroví ze žloutků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NpYm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

NO TAK, PIŠTE TROCHU NORMÁLNĚ!!!! ;-( VŽDYŤ TO NEDÁVÁ SMYSL!! :no::no::no::no::no::no::no:

Žloutkové cukroví znám, ale rozhodně se nepeče jako linecké ;-) Žloutkové cukroví se peče ve velmi mírné troubě, spíš suší, aby nezměnilo barvu, musí zůstat krásně žluťoučké.

opraveno opisovala jsem to z receptu po babičce

issa88: Oprav, prosím, v receptu výraz amoniak na amonium.
;-( Amoniak je čpavek, a ten snad do cukroví nepřidáváš !!!
http://cs.wikipedia.org/wiki/Amoniak
Amoniak neboli azan (triviální název čpavek) je bezbarvý velmi štiplavý plyn. Amoniak je toxická, nebezpečná látka zásadité povahy. Při vdechování poškozuje sliznici. Je lehčí než vzduch.
------------------------
;-) Amonium, správně "Cukrářské droždí amonium"
má kypřící účinky a používá se v pekařství a k výrobě trvanlivého pečiva.
http://www.chemievjidle.cz/drozdi/proxim-cukrarske...
http://drogeriemarket.cz/produkt/3582/cukrarske-dr...

ve výsledku je to 300g

Jiřička 11. 2. 2012 10:12
Prosím, kolik se tam má dát cukru. V postupu hned na začátku je uvedeno smíchat 150g cukru atd. - nechat 3h. odpočinout a potom přidat 150 g cukru a mouku - zpracovat těsto. V surovinách je pouze 15O g. :-O

Žloutky určitě syrové, vždyť je to recept na rakvičky bez formiček.

Jenny: To je nesmysl. Spěšná sůl neboli cukrářské droždí je uhličitan amonný, při pečení uniká čpavek a zdvihá těsto.

Jana Remkova:rychlosůl-dáváme ji do klobásů,ale že by se dávala do cukroví,bylo by to asi moc těžké ...

Verčo, příště piš prosím množství ingrediencí do surovin;-). Co je to "spěšná sůl"?

předpokládám,že žloutky vařené,nebo já taky dělám ze žloutků vařených...

Tématické fráze:
recepty ze žloutků, žloutkové cukroví, co ze žloutků, recept ze žloutků, žloutky, peceni ze zloutku, jak zpracovat žloutky, pečeme ze žloutku, co se žloutky, zpracování žloutků, žloutky recept, recepty se žloutky, recept žloutky, recepty zloutky, žloutky recepty, recept se žloutky, amoniak do cukrovi, žloutek, co ze žloutky, ze žloutků

Suroviny:
žloutek, mouka hladká, droždí cukrářské, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu