Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické severoindické karí

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zoriazz

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 55 min

80 min (25 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 263 kJ /
1 258 kcal
Bílkoviny57,68 g
Tuky88,90 g
Vláknina18,88 g
Cholesterol 135 mg
Sodík 402 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy50,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřejte olej ve velkém nepřilnavém hrnci. Přidejte hřebíčky, skořici, kardamonová zrna, celý římský kmín a smažte asi 20 vteřin, dokud se nerozvine krásná vůně. Krok 2: Přidejte cibuli a nechte ji zezlátnout (max. 10 min.), míchejte často. Krok 3: Přimíchejte zázvor, česnek a smažte cca 1 minutu za stálého míchání, než přidáte špetku soli a všechno mleté koření. Nechte jen asi 15 sekund a přidejte rajčata, přiveďte k varu a vařte asi 10 minut, dokud se nevyvaří zbytečná voda a olej zůstává na krajích hrnce. Krok 4: Přidejte kuře a při střední-vyšší teplotě jej nechte trošku zhnědnout, ať se hezky srazí bílkovina. Krok 5: Přidejte tolik vody, abyste skoro kuře potopili (asi 350 ml), přiveďte k varu a vařte při mírné teplotě, dokud není dostatečně provařeno. Čím pomaleji jej budete vařit, tím lepší bude. Stačí 15 minut na menší kousky, 25-30 minut na ty větší. Zkuste vidličkou - až je měkké, tak je hotové. Krok 6: Přidávám ještě trochu hrášku a vařím dalších pár minut, jídlo je pak krásně barevné. Krok 7: Přidejte garam masalu a lístky koriandru a servírujte s rýží nebo indickým chlebem a raitou a čátní. Krok 8: Tohle jídlo je jako guláš - je nejlepší druhý den. Na rozdíl od thajských karí, která je nejlepší jíst hned, se indická karí přes noc ještě rozleží, maso do sebe nabere tu parádní chuť a druhý den je nejlepší (pokud to tak dlouho vydržíte).

Zveřejněno 15. 2. 2012

Poznámka autora Zoriazz

Servírujeme nejlépe s rýží basmati nebo natural.

Je možné přidat i trochu hrášku (mraženého), jídlo má pak veselejší barvičku a má v sobě i zdravou zeleninku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasické severoindické karí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JlYv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasické severoindické karí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JlYv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Indickou kuchyni máme rádi, takže jsme si pochutnali.:-p Posílám fotky a bod.:-)

:yes::yes::-p

To určitě vyzkouším:yes::-O:-p

Jo to se u nás může :yes::yes::-p:-p

Oveska:tak hurá do něj, já to jdu vařit dnes, včera byla korma :-D

Další chuťově zajímavý recept:-p:yes:

Už je to v oblíbených - ten soupis koření skoro voní sám o sobě a všechno mám doma :-p

Tématické fráze:
pravé indické kuře na kari, pravé thajské kari recept, římský hrnec indická rýže, rýže basmati natural recept, klasické kuře na na kari, kardamonova rýže recept, garam masula koření, recept na prave garam masala, pravé thajské kari recepty, recept kari, prave kari recept, jehněčí po indicku, zelené indické karí, kardamonová rýže, rýže s kary a hřebičkem, thajská kuchyně videorecept na karý, klasické karí koření recept, jak se dělá klasické kary, zelené kari zázvor recept

Suroviny:
olej olivový, koření hřebíček, skořice, kardamom, římský kmín celý, cibule, zázvor, česnek, kurkuma, koriandr sušený, chilli, rajče, kuře, koření garam masala, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu