Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pikant (plátky z papiňáku)

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2 velké porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 493 kJ /
2 269 kcal
Bílkoviny193,50 g
Tuky150,39 g
Vláknina8,78 g
Cholesterol 507 mg
Sodík 3,98 g
Sůl9,60 g
Sacharidy33,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa otřeme čistým vlhkým hadříkem, lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, mírně osolíme a opepříme. Krok 2: Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Slaninu a salám nakrájíme na menší kostičky. Krok 3: Do hrnce na rozehřátý olej dáme na 4 minuty osmahnout slaninu společně se salámem, pak přidáme cibuli a 3 minuty restujeme. Poté vložíme plátky masa a necháme je po 2 minutách z každé strany zatáhnout. Krok 4: Přisypeme kmín, zázvor a papriku, podlijeme 2 dl horké vody nebo bujónu a hrnec zajistíme tlakovou poklicí. Až začne ucházet tlakový ventil, hořák ubereme na minimum a vaříme 20 minut. Krok 5: Pak hrnec ochladíme, otevřeme, plátky masa s částí slaniny a salámu odebereme bokem a zbytek v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 6: Ve 4 dl studené vody rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do rozmixované směsi, přidáme odebrané maso, prolisovaný česnek a na mírném plameni za občasného zamíchání vaříme ještě dalších 10 minut. Dle potřeby dochutíme a podáváme nejlépe s rýži.

Zveřejněno 17. 2. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

V dnešní době je hovězí maso celkem drahé, i cena kližky se pohybuje kolem 140,- Kč/kg. Lze nahradit hovězím předním na polévku (rýfek, )odříznout od kosti, nakrájet na kostičky a dále postup stejný. Chuťově úplně stejné + kolínka nebo jiné těstoviny nejsou na škodu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pikant (plátky z papiňáku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8GP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pikant (plátky z papiňáku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8GP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (32)

Marie Svarcova: Maruško děkuji:-KPapiňák je můj veliký kamarád:-8

:yes::yes:<3:-K

lucadanek:Omlouvám se za pozdní odpověď:-8Moc děkuji za důvěru a vyzkoušení;-):-)):-K

Musím jen pochválit, vařila jsem včera. Bylo to výborné a rychle hotové:-)):yes:

NADEI:Díky za pochvalu;-):-))Jsem moc ráda,že jídlo podle Topek chutná a všichni jsou spokojení:-K:yes:

Měli jsme dnes k obědu.Manžel s knedlíkem já s rejžičkou,jednoduché,rychlé a výborné:-p Teď přišla na řadu kávička a žlutobílá roláda od Rebeky jedním slovem fantazie,prostě TOP neděle jen tak dál holky :-K

Sarovka:;-)Tak to budu přidávat ještě další receptíky,ať Tě to fakticky donutí:-*:-DDíky:-K

Aničko, ty mě snad naučíš používat tlakáč mnohem víc:yes::-K

Děkuji Vám:-):-K

Přesně dle mého gusta, takže "nebe v hubě";-);-);-)

chocolate::-D:-D:yes:
tak po tomto komentáři mám na tohle ještě větší chuť:-p;-):yes:

chocolate::-DČkokoládko,udělala jsi mi radost-díky:-K:-*
Naši spoluobčané nemají chybu:-/Podobně dopadla maminka v Ostravě.Když vystoupila z autobusu,tak zjistila,že má z boku rozříznutou kabelku a doklady s peněženkou v tahu.Štěstí,že si jela vyzvednout důchod a měla tam jen pár kaček:-S

Anna Kocikova:Je tam Aničko, jen se omlouvám za kvalitu.Bylo to foceno obyčejným starým mobilem, neb iPhone mi minulý týden naši spoluobčané i s peněženkou ukradli.

chocolate:Čokoládko-ať si každý čtecí myslí,že jsem blbka,ale ani nevíš,jak jsi mě potěšila:-8:-KA že chutnalo-no o tom žádá;-):-
)
Děkuji Ti moc a pokud jsi stihla nafotit-přivítám:-D:yes:
A všem děkuji za přízeň:-*:-K:-K:-K

Aničko:-K, ráno jsem brouzdala po receptech na hovězí a tvůj nový rcp mi přišel náramně vhod.Vyslala jsem dcerku pro lovečák (slanina musí být v lednici pořád), který jsem snad dvacet let nejedla a dodnes ráda vzpomínám, jak nám v osmdesátých letech visel ve spíži a já si chodila "zakrojit".
Při té vzpomínce jsem se tak rozněžnila:-D, že jsem nakrájela kus býka na kostky místo plátky a jala se poškádlit tlakáč.Vůně lovečáku a slaniny se linula celým barákem tak, že nám soused masožravec málem oblíznul futra.A vůně byla pouze začátek, masko bylo výborné, šťáva excelentní (přidala jsem lžíci raj. protlaku) a i má dítka, která běžně hovězímu neholdují, si přidala.+13 a velký dík:-K

Tématické fráze:
hovězí platky v papináku, hovězí maso v papiňáku, hovězí v papiňáku, hovězí na houbách v papiňáku, hovězí rýfek, ryfek, hovězí přední plátky, hovězí přední plátky recept, hovězí plátky, výborné hovězí plátky, hovězí plátky recept, pikantni hovezi platky, hovezi z papinaku, hovězí přední v papináku, hovězí na česneku v papináku, hovězí plátky pikant, hovězí plátky na houbách v papináku, hovězí plátky z mladého býka, hovězí zadní recept v papiňáku, hovězí plátky z předního masa

Suroviny:
maso hovězí, slanina gazdovská, salám lovecký, cibule, česnek, paprika sušená sladká, kmín drcený, zázvor mletý, mouka hladká, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu