Suroviny
Porce: 2 velké porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 493 kJ / 2 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 193,50 g |
Tuky | 150,39 g |
Vláknina | 8,78 g |
Cholesterol | 507 mg |
Sodík | 3,98 g |
Sůl | 9,60 g |
Sacharidy | 33,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa otřeme čistým vlhkým hadříkem, lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, mírně osolíme a opepříme.
Krok 2: Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Slaninu a salám nakrájíme na menší kostičky.
Krok 3: Do hrnce na rozehřátý olej dáme na 4 minuty osmahnout slaninu společně se salámem, pak přidáme cibuli a 3 minuty restujeme. Poté vložíme plátky masa a necháme je po 2 minutách z každé strany zatáhnout.
Krok 4: Přisypeme kmín, zázvor a papriku, podlijeme 2 dl horké vody nebo bujónu a hrnec zajistíme tlakovou poklicí. Až začne ucházet tlakový ventil, hořák ubereme na minimum a vaříme 20 minut.
Krok 5: Pak hrnec ochladíme, otevřeme, plátky masa s částí slaniny a salámu odebereme bokem a zbytek v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme.
Krok 6: Ve 4 dl studené vody rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do rozmixované směsi, přidáme odebrané maso, prolisovaný česnek a na mírném plameni za občasného zamíchání vaříme ještě dalších 10 minut. Dle potřeby dochutíme a podáváme nejlépe s rýži.
Zveřejněno 17. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pikant (plátky z papiňáku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8GP
Moje poznámka
Hovězí pikant (plátky z papiňáku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8GP
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 10 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Tématické fráze:
hovězí platky v papináku,
hovězí maso v papiňáku,
hovězí v papiňáku,
hovězí na houbách v papiňáku,
hovězí rýfek,
ryfek,
hovězí přední plátky,
hovězí přední plátky recept,
hovězí plátky,
výborné hovězí plátky,
hovězí plátky recept,
pikantni hovezi platky,
hovezi z papinaku,
hovězí přední v papináku,
hovězí na česneku v papináku,
hovězí plátky pikant,
hovězí plátky na houbách v papináku,
hovězí plátky z mladého býka,
hovězí zadní recept v papiňáku,
hovězí plátky z předního masa
Suroviny:
maso hovězí,
slanina gazdovská,
salám lovecký,
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
zázvor mletý,
mouka hladká,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (32)