Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poulet au pot (Kuře v hrnci)

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 553 kJ /
2 044 kcal
Bílkoviny59,95 g
Tuky158,35 g
Vláknina36,30 g
Cholesterol 431 mg
Sodík 2,66 g
Sůl6,51 g
Sacharidy79,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozdrobíme housku v misce s mlékem, přidáme opraženou nadrobno nakrájenou slaninu, 3 stroužky česneku, papriku a velmi jemně nakrájenou petrželku, tymián a oregano. Vše promícháme v mletém mase a vejcem. Krok 2: Nádivku napěchujeme do kuřete a celé kuře pak zvolna vaříme v hrnci v osolené vodě s bouquet garni až do doby než maso změkne, což může trvat asi dvě hodinky. Krok 3: Měkké kuře vyjmeme a do vývaru dáme vařit zeleninu nakrájenou na větší kousky. Maso oddělíme od kostí a uchováváme teplé. Krok 4: Uvařenou zeleninu poklademe do hlubokého talíře, na ní navrstvíme kuřecí maso a nakrájenou nádivku a vše zalijeme horkým vývarem. Kdo chce, může přidat i nudle. Jako příloha se podává bílý chléb.

Zveřejněno 19. 2. 2012

Poznámka autora evosheek

Poulet au pot je typickým francouzským jídlem, jedná se vlastně o kuře vařené v hrnci, většinou to vypadá jako kuřecí vývar s hromadou zeleniny a masa, ale může se podlévat se červeným vínem a omáčka pak zahustit smetanou, ale variace se mohou někdy i dosti zásadně lišit.

Tato verze je jednoduchým, ale výborným prazákladem všech dalších variant.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Poulet au pot (Kuře v hrnci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pr56

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Poulet au pot (Kuře v hrnci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pr56

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Anna Kocikova: tak to jsi mne Aničko teď rozesmála:-)) tohle mne často chytá :-):-)) nedávno jsem měla malinkou slepici a ja ji dala do papiňáku a pak snědla ji i snědla doma sama;-):-O

Mám ráda vařené kuřecí,někdy,když mě honí mlsná a jsem doma sama,strčím do papiňáku stehno a pak si pomlaskávám:-p
Tento pro mě zcela neznámý recept se mi velice zamlouvá:-p+6:yes:

Ten název znám, jen nevím odkud, budu se muset poptat kamarádky z Francie, jestli nám to nááhodou nedělala;-), zní to dobře :-p:yes:

Vařené kuřecí miluju, často si ho dělám, tak proč ho nevylepšit?;-)....+1

To musí být dobré :-p:-p

Tématické fráze:
bouquet garni, bouquet garni, kuře v hrnci, kuře v hrni, pulet kuře, vařené slepice v červeném oleji, kuře vařené v hrnci, kuře vařené a co pak, cele kuře vaříme v hrnci, kuře z hrnce francouzský recept, poulet na víně

Suroviny:
kuře, voda, zelenina, cibule, bouquet garni, sůl, maso mleté, vejce, mléko, slanina uzená, houska, česnek, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř, tymián, koření oregáno

Přidat fotografie receptu