Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová polévka s pórkem a la pyré

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kordy

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 169 kJ /
3 386 kcal
Bílkoviny30,79 g
Tuky170,45 g
Vláknina56,88 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 42,43 g
Sůl114,38 g
Sacharidy403,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, očištěný pórek podélně rozkrojíme a pokrájíme na céčka, ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou zeleninu a 5-10 minut opékáme. Krok 2: Přilejem zeleninový vývar, necháme přejít varem a vše zhruba 20 minut povaříme (do změknutí). Krok 3: Pak polévku přímo v hrnci rozmixujeme mixérem, vmícháme smetanu a ještě krátce povaříme. Nakonec polévku osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Polévku podáváme ozdobenou pažitkou

Zveřejněno 21. 2. 2012

Poznámka autora kordy

1. polévka je hodně hustá a také dost vydatná

2. můžeme klidně skončit už ve fázi uvaření zeleniny, není nutné ji rozmixovávat a přidávat smetanu, je výborná i tak

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová polévka s pórkem a la pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yMJR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová polévka s pórkem a la pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yMJR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Včera jsem vařila a výborná, jinou už dělat nebudu.
Jen jsem celer a pórek opekla na másle a do hotové polévky přidala opečenou slaninku na kostičky a chlebové krutonky opečené na másle. Děkuji za recept, s dovolením přidávám foto :-K.

kordy: Chutila, veľmi ;-) Díky;-)

polévka byla dnes u nás k večeři a byla vynikající:-!:-! už janak porkovou nebudu vařit, pro Tebe zasloužený bodík:-K:-K:yes::yes:+

tejaja: děkuji za foto, doufám, že chutnala :-)

;-):-D:yes: +5 a foto

Rozmixované polévečky jsou moc dobré:yes:Nemusí se zasmažovat a dají se různě dochutit:-p+4:yes:

Jana Pá:Jani, to by ti moje babka dala, že to není ono:-D:-D:-D, dělám si legraci, je to spíš věc zvyku. Takže to vyzkouším i ze syrových nooooo;-):-p:-)):-))

:yes::-p, včera jsem viděla něco podobného;-) na telce mám dojem Markíza a vařili to kluci ze syr.brambor, takže:yes::-p, jo, z vařených br.ve slupce to není ono;-)

Polévku znám, jen já vařím brambory ve slupce.A ve vlastním vývaru.
Jen se chci zeptat - ty fotky u tvých receptů jsou tvoje? Připadá mi to jako ofocené odněkud, ale neurážej se, jen bacha - myslím autorská práva a tak....

Takové polévky mám ráda..:yes::-p

Tématické fráze:
bramborová polévka se zeleninou, hustá bramborová polévka, porkove pyre, recept na bramborovou polévku, porková polévka s bramborem, pórková bramborova polévka, bramborová porková polévka, brambrová polévka, bramborová polévka rozmixovaná, pórková polévka s bramborem recept, zeleninová polévka pyré, bramborové pyré, bramborová s pórkem, pórková bramborova polévka recept, pyre z porem, recept na polévku pórkové pyré, bramborovo porkové pyré, porková polévka s brambory a houbami, bramboračka rozmixovaná, porkove pire postup

Suroviny:
brambory, celer, pórek, bujón zeleninový, smetana, olej, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, pažitka

Přidat fotografie receptu