Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená vepřová kýta

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 863 kJ /
1 162 kcal
Bílkoviny210,98 g
Tuky32,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 526 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso prošpikujeme uzeným špekem, posolíme, popepříme a necháme v chladnu uzrát. Krok 2: Do tlakového hrnce dáme sádlo, máslo a olej v poměrech 1:1:1, a to tolik aby bylo pokryté celé dno hrnce zhruba do výšky 1 cm. Na tomto rozpáleném tuku kýtu ze všech stran restujeme spolu s vloženou oloupanou cibulí. Pak podlijeme zhruba dvěma deci vody, uzavřeme a dusíme do měkka. Krok 3: Zhruba v půlhodinových intervalech otvíráme "tlakáč", zkoušíme tvrdost/měkkost a popřípadě doléváme vodu. Jakmile je maso měkké, tak jej vyndáme a na prkénku naporcujeme na cca 1 cm plátky. Krok 4: Spolu s výpekem přendáme do kastrolu mírně zaprášíme moukou nebo hotovou suchou, či předem připravenou jíškou. Mouku můžeme také napřed orestovat na sucho na pánvi. Dostatečně provaříme a můžeme podávat.

Zveřejněno 23. 2. 2012

Poznámka autora clupmi

Záleží na kvalitě masa! My jsme ho měli z nějaké staré vysloužilé prasnice, protože jsme to dělali 3 hodiny. Výsledek byl ale uspokojivý, jinak bych sem recept nedával. Jako přílohu jsme volili salát z dušeného hlávkového zelí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená vepřová kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDDn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená vepřová kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDDn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Anna Kocikova: Upřesňuji časy. První nastavení minutky 45 minut. Po otevření a kontrole znovu nastavení na 40 minut a na potřetí jen 35 minut. Tak to máme, jestli dobře počítám 2 hoďky.:-8

Masíčko vypadá moc hezky:-p:yes:Ale nepozdává se mi vůbec doba vaření:-SKdyž mám vepřové koleno(což není zase nějaká úchvatná kvalita)hotové do hodiny-záleží na velikosti,tak kýta musí být,pokud je dělaná vcelku do 35minut:-)

MŇam:-* Masenko miluji na všechny způsoby a z papiňáku je dle mého názoru nejlepší.:yes: Jen mi hlava nebere, že se vepřová kýta dusila v papiňáku 3 hodiny!!! Hovězí by za tu dobu muselo být na maděru:-O

když si neumíš maso připravit, tak to nesváděj na "vysloužilou" prasnici..prasnice do prodeje nejdou, z těch se dělá uherák, vysočina a podobné specialitky:-p..a i z prasnice Ti uvařím jako ze selátka..stačí 24 hod. marinování v kyselém mléku:-)

Tématické fráze:
vepřová kýta, vepřová kýta bez kosti recept, vepřová kýta bez kosti recepty, vepřová kýta recept, hovezi kyta bez kosti recepty, vepřová kýta recepty, recept veprova kyta, recepty z kýty vepřové, vepřová kýta bez kostí, hovězí kýta jednoduchý recept, recept na vepřovou kýtu, recepty na vepřovou kýtu, recept vepřová kýta bez kosti, jak připravit vepřovou kýtu, recepty z vepřove kyty, vepřová kýta v papiňáku, jak připravit kýtu, recept z veprove kyty, veprovakyta, dušená vepřová kýta-recepty

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, sádlo, máslo, olej, špek uzený, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu