Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak s hořčičnou omáčkou a švýcarskými rösti

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie529 kJ /
127 kcal
Bílkoviny3,23 g
Tuky5,66 g
Vláknina1,64 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy14,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na středně rozpálenou pánev se 3 lžícemi oleje rozložíme do vyšší vrstvy okořeněné brambory a snažíme se vytvořit placku. Pečeme, dokud zespodu nezezlátne, pak otočíme (já si pomohla překlopením na velký talíř, ti odvážnější to mohou zkusit i bez něj). Krok 2: Smažíme, dokud není placka zlatá i z druhé strany. Udržujeme v teple. Krok 3: Hořčičná omáčka: Výpek z grilovací pánve slijeme do malého kastrolu, přidáme mouku, rychle promícháme a hned vzápětí několik (třeba 3) lžic vody. Krok 4: Necháme 3 minuty provařit, v případě potřeby ještě přidáme trošku vody. Pak vmícháme hořčici, pórek, smetanu, sůl a po pěti minutách odstavíme. Krok 5: Kuřecí steak položíme nahřátý talíř na bramborové rösti přelijeme omáčkou.

Zveřejněno 24. 2. 2012

Poznámka autorky danielle72

Kuřecí steak: http://www.toprecepty.cz/recept/25561-steak-z-cers...

Pokud potřebuji nahřátý talíř, dám na něj půl decilitru vody a vložím na minutu do mikrovlnky. Utřu - a je to :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak s hořčičnou omáčkou a švýcarskými rösti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JlzK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak s hořčičnou omáčkou a švýcarskými rösti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JlzK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Dobry den :-K
Moc pekna fotka, zajmavy a nenarocny recept. Dnes to bude nase vecere, jen porek vynecham..to by mi syn nejedl :-)
Talire taky nahrivam,zapnu el. troubu na 50stupnu,ohrev horem i spodem ..vlozim talire a za chvili vyndavam -nekdy tak udrzuji teply obed kdyz se kluci zpozdi.
Dekuji za recept!!

Bude to dobrůtka;-):yes::-K Rösti taky dělávám, přidávám malinko bramborového škrobu.

Líbí:yes::-p

Líbí se mi to:yes:+10

Děkuji Vám všem za krásná hodnocení :-8

Pěkný to máš :-p:yes:

nádhera:-):-K:yes::yes:

Hmmmmm:-p:yes:

Hezky připravené jídlo:-K+5:-p:yes:
Díky za bezva tip na nahřívání talířů:-*Také nahřívám v MW,ale bez vody a vždycky trnu, kdy to rupne;-):-))

Moc dobrý s tím nahřátím talíře.:yes::yes::yes:

To musí být mňamka:yes::-p:-K

Tématické fráze:
hořčičná omáčka ke steakům, hořčičná omáčka ke steaku, hořčičná omáčka, steak s hořčičnou omáčkou, kuřecí steak s hořčičnou omáčkou, horticna omacka, omacky ke steaku, horčičná omacka na steak, omáčka ke steaku, hovězí steak s hořčičnou omáčkou, steak v horcicne omáčce, hořčicová omáčka na steaky, horčicová omáčka na steak, omáčky ke steakům, omacka na steak, vepřový steak s hořčičnou omáčkou, tepla horcicna omacka, kureci steak s horcici, veprovy steak s hořčičná omáčka, hořčičná omáčka na steaky

Suroviny:
steak kuřecí, brambory, sůl, pepř, kmín drcený, olej olivový, šťáva z kuřecího výpeku, mouka polohrubá, sůl, hořčice dijonská, smetana na vaření, pórek

Přidat fotografie receptu