Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová "fajnovka"

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chladnutí korpusu

65 min (50 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chladnutí korpusu)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 996 kJ /
4 301 kcal
Bílkoviny110,46 g
Tuky193,92 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 848 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,29 g
Sacharidy518,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mandlovou esenci a opět šleháme do husté, bílé pěny. Krok 2: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a ušleháme do hladké konzistence. Krok 3: Do misky prosejeme mouku, přidáme sůl, prášek do pečiva a pečlivě zamícháme. Krok 4: Připravíme si menší pekáček 20 x 25 cm (já měla o něco větší, proto mám těsto nižší) a vysteleme ho papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 170 °C (horkovzduch). Krok 5: A teď musíme pracovat hbitě, neb těsto velice rychle tuhne! Do ušlehané vaječné pěny přidáme vlahou čokoládu, rychle promícháme a nakonec po částech přidáme sypké přísady (mouku..). Krok 6: Tuhé těsto pomocí stěrky rozetřeme po papíře a pekáček vložíme do trouby. Pečeme cca 15 minut. Pro jistotu uděláme špejlový test. Krok 7: Náplň: Tvaroh smícháme se Salkem a opravdu si ho odvážíme, nedávejte celou plechovku, bylo by to příliš sladké. Přidáme kysanou smetanu (jogurt) a dřeň z vanilkového lusku, nemáme-li, přidáme pár kapek vanilkové esence. Krok 8: Želatinu si připravíme dle návodu. Všechno potom smícháme do hustého, hladkého krému. Náplň rozetřeme na vychladlé, upečené těsto, zarovnáme a dáme do lednice. Krok 9: Připravíme si čokoládovou polevu hustou, hebkou od srettky, nebo jinou, svoji oblíbenou. Polevou polijeme tvaroh a uhladíme nebo naopak navlníme (záleží na vkusu toho, kdo bude dělat). Krok 10: Zdobíme dle možností, fantazie, zásob a tak, jak sami umíme a chceme.

Zveřejněno 25. 2. 2012

Poznámka autorky rebeka

Recept: Knihovnička Recepty Sladké jaro 2012 "Nejlepší domácí řezy"

Těsto je hutnější, připomíná mi chuťově sacher, a ta náplň je moc dobrá.. sladká tak akorát.. vyzkoušejte.

Dobrou, sladkou chuť.

A ještě doušek: lepší je nechat moučník přes noc odpočívat, druhý den je krásně vláčný, a hříšně čokoládový.

A ač se zdá, že je ho málo, tím, že je těsto hutné, je to syté.. jeden kousek a dost.. další až za chvíli.

A nelekněte se, když budete těsto roztírat, je opravdu husté, ale tak to má být.. dobrota, vážně..

http://www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-husta-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová "fajnovka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NpX2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová "fajnovka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NpX2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (45)

krásné, to vyzkouším :yes::yes::-)

:yes::-)nádherné

Pallačinka 9. 4. 2014 11:17
Napadlo mě dát ještě do toho tvarohu čerstvé jahody. Co myslíte, hodí se to tam? Díky :-)

hmm,lahůdka...;-)+37:yes:

gratulujem...toprecepty umiestnili na svojom FB:-K

clupmi: děkuju:-K:-) já jsem zase mlsná jak koza:-8:-D

+33 :yes::yes::yes: Bohužel na sladké moc nejsem. Jinak bych bodoval častěji, na více místech a více. :-K

rebeka: Krásné :-K:yes::yes::yes:+

simirge: ještě jednou moc děkuju:-K:-K jenom doufám, že neleží v nemocnici s biliární kolikou:-O:-? tohle by zrovna nybylo pro tuto diagnosu to nejvhodnější:-8;-):-D

rebeka:no, chtěla jsem něco upéct dědovi do nemocnice a tak jsem si klikla pro inspiraci na topky a tenhle recept na mě vykouknul, všechny ingredience byly doma, tak jsem na to hned vlítla. Fotku jsem nestihla. čtvrtku jsem odvezla dědovi a po zbytku se doma zaprášilo. snad příště ;-)

:-p:-p fááákt lákavý...:yes::yes:

srettka: sretti, neuvažuješ o vydání slovníku a nejdůležitějších frází srettkovštiny?:-D:-DTo by bylo počteníčko...:yes:

ojojoooj...zaržála šrettina:-O zaržála hlasitě, že by zažrála toho řeza:-p krásné dysért:yes:
p.s. ty někomu kokrhej, že umíš jen bochte nalejt, že na zdobení nejsi...kecáš, až se ti kakaún práší od hubišťátka:-))

simirge::-O:-O tééda, ty jsi rychlá jak pendolíno;-):yes::yes:
to moc děkuji:-K:-K a obrázek nebude:-8:-?:-)

Tak dneska jsem pekla, ale do těsta jsem dala bílou čokoládu. Je to výborný moučník. dávám bodík :-K

Fajnovka to bude určitě;-):yes::-K

Tématické fráze:
tvarohová pěna s jahody, knihovnička recepty, knihovnička recepty nejlepší řezy, knihovnička recepty sladké jaro 2012, tvarohová mňamka, čokoládové řeza s tvarohem, knihovnička receptu, slaske peceni, recepty knihovnička sladké jaro 2012, top receptysladke, tvarohové hoblinky, receptysladké, top recepty pečení sladke, pečeme s tvarohem, sladká tvarohová pěna, hbite pracovat, top receptysladké pečení, tvarohová knihovnička, nejlepší domácí řezy knihovnička 2012, tvarohová pěna na vdolky

Suroviny:
vejce, cukr krupice, esence mandlová, čokoláda tmavá, máslo, mouka hladká, prášek do pečiva, sůl, tvaroh plnotučný, mléko kondenzované slazené, smetana zakysaná, lusk vanilkový, želatina, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu