Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová "fajnovka"

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chladnutí korpusu

65 min (50 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chladnutí korpusu)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 996 kJ /
4 301 kcal
Bílkoviny110,46 g
Tuky193,92 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 848 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,29 g
Sacharidy518,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mandlovou esenci a opět šleháme do husté, bílé pěny. Krok 2: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a ušleháme do hladké konzistence. Krok 3: Do misky prosejeme mouku, přidáme sůl, prášek do pečiva a pečlivě zamícháme. Krok 4: Připravíme si menší pekáček 20 x 25 cm (já měla o něco větší, proto mám těsto nižší) a vysteleme ho papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 170 °C (horkovzduch). Krok 5: A teď musíme pracovat hbitě, neb těsto velice rychle tuhne! Do ušlehané vaječné pěny přidáme vlahou čokoládu, rychle promícháme a nakonec po částech přidáme sypké přísady (mouku..). Krok 6: Tuhé těsto pomocí stěrky rozetřeme po papíře a pekáček vložíme do trouby. Pečeme cca 15 minut. Pro jistotu uděláme špejlový test. Krok 7: Náplň: Tvaroh smícháme se Salkem a opravdu si ho odvážíme, nedávejte celou plechovku, bylo by to příliš sladké. Přidáme kysanou smetanu (jogurt) a dřeň z vanilkového lusku, nemáme-li, přidáme pár kapek vanilkové esence. Krok 8: Želatinu si připravíme dle návodu. Všechno potom smícháme do hustého, hladkého krému. Náplň rozetřeme na vychladlé, upečené těsto, zarovnáme a dáme do lednice. Krok 9: Připravíme si čokoládovou polevu hustou, hebkou od srettky, nebo jinou, svoji oblíbenou. Polevou polijeme tvaroh a uhladíme nebo naopak navlníme (záleží na vkusu toho, kdo bude dělat). Krok 10: Zdobíme dle možností, fantazie, zásob a tak, jak sami umíme a chceme.

Zveřejněno 25. 2. 2012

Poznámka autorky rebeka

Recept: Knihovnička Recepty Sladké jaro 2012 "Nejlepší domácí řezy"

Těsto je hutnější, připomíná mi chuťově sacher, a ta náplň je moc dobrá.. sladká tak akorát.. vyzkoušejte.

Dobrou, sladkou chuť.

A ještě doušek: lepší je nechat moučník přes noc odpočívat, druhý den je krásně vláčný, a hříšně čokoládový.

A ač se zdá, že je ho málo, tím, že je těsto hutné, je to syté.. jeden kousek a dost.. další až za chvíli.

A nelekněte se, když budete těsto roztírat, je opravdu husté, ale tak to má být.. dobrota, vážně..

http://www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-husta-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová "fajnovka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NpX2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová "fajnovka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NpX2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

krásné, to vyzkouším :yes::yes::-)

:yes::-)nádherné

Pallačinka 9. 4. 2014 12:17
Napadlo mě dát ještě do toho tvarohu čerstvé jahody. Co myslíte, hodí se to tam? Díky :-)

hmm,lahůdka...;-)+37:yes:

gratulujem...toprecepty umiestnili na svojom FB:-K

clupmi: děkuju:-K:-) já jsem zase mlsná jak koza:-8:-D

+33 :yes::yes::yes: Bohužel na sladké moc nejsem. Jinak bych bodoval častěji, na více místech a více. :-K

rebeka: Krásné :-K:yes::yes::yes:+

simirge: ještě jednou moc děkuju:-K:-K jenom doufám, že neleží v nemocnici s biliární kolikou:-O:-? tohle by zrovna nybylo pro tuto diagnosu to nejvhodnější:-8;-):-D

rebeka:no, chtěla jsem něco upéct dědovi do nemocnice a tak jsem si klikla pro inspiraci na topky a tenhle recept na mě vykouknul, všechny ingredience byly doma, tak jsem na to hned vlítla. Fotku jsem nestihla. čtvrtku jsem odvezla dědovi a po zbytku se doma zaprášilo. snad příště ;-)

:-p:-p fááákt lákavý...:yes::yes:

srettka: sretti, neuvažuješ o vydání slovníku a nejdůležitějších frází srettkovštiny?:-D:-DTo by bylo počteníčko...:yes:

ojojoooj...zaržála šrettina:-O zaržála hlasitě, že by zažrála toho řeza:-p krásné dysért:yes:
p.s. ty někomu kokrhej, že umíš jen bochte nalejt, že na zdobení nejsi...kecáš, až se ti kakaún práší od hubišťátka:-))

simirge::-O:-O tééda, ty jsi rychlá jak pendolíno;-):yes::yes:
to moc děkuji:-K:-K a obrázek nebude:-8:-?:-)

Tak dneska jsem pekla, ale do těsta jsem dala bílou čokoládu. Je to výborný moučník. dávám bodík :-K

Fajnovka to bude určitě;-):yes::-K

Tématické fráze:
tvarohová pěna s jahody, knihovnička recepty, knihovnička recepty nejlepší řezy, knihovnička recepty sladké jaro 2012, tvarohová mňamka, čokoládové řeza s tvarohem, knihovnička receptu, slaske peceni, recepty knihovnička sladké jaro 2012, top receptysladke, tvarohové hoblinky, receptysladké, top recepty pečení sladke, pečeme s tvarohem, sladká tvarohová pěna, hbite pracovat, top receptysladké pečení, tvarohová knihovnička, nejlepší domácí řezy knihovnička 2012, tvarohová pěna na vdolky

Suroviny:
vejce, cukr krupice, esence mandlová, čokoláda tmavá, máslo, mouka hladká, prášek do pečiva, sůl, tvaroh plnotučný, mléko kondenzované slazené, smetana zakysaná, lusk vanilkový, želatina, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu