Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 996 kJ / 4 301 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,46 g |
Tuky | 193,92 g |
Vláknina | 19,50 g |
Cholesterol | 848 mg |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 518,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mandlovou esenci a opět šleháme do husté, bílé pěny.
Krok 2: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a ušleháme do hladké konzistence.
Krok 3: Do misky prosejeme mouku, přidáme sůl, prášek do pečiva a pečlivě zamícháme.
Krok 4: Připravíme si menší pekáček 20 x 25 cm (já měla o něco větší, proto mám těsto nižší) a vysteleme ho papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 170 °C (horkovzduch).
Krok 5: A teď musíme pracovat hbitě, neb těsto velice rychle tuhne! Do ušlehané vaječné pěny přidáme vlahou čokoládu, rychle promícháme a nakonec po částech přidáme sypké přísady (mouku..).
Krok 6: Tuhé těsto pomocí stěrky rozetřeme po papíře a pekáček vložíme do trouby. Pečeme cca 15 minut. Pro jistotu uděláme špejlový test.
Krok 7: Náplň: Tvaroh smícháme se Salkem a opravdu si ho odvážíme, nedávejte celou plechovku, bylo by to příliš sladké. Přidáme kysanou smetanu (jogurt) a dřeň z vanilkového lusku, nemáme-li, přidáme pár kapek vanilkové esence.
Krok 8: Želatinu si připravíme dle návodu. Všechno potom smícháme do hustého, hladkého krému. Náplň rozetřeme na vychladlé, upečené těsto, zarovnáme a dáme do lednice.
Krok 9: Připravíme si čokoládovou polevu hustou, hebkou od srettky, nebo jinou, svoji oblíbenou. Polevou polijeme tvaroh a uhladíme nebo naopak navlníme (záleží na vkusu toho, kdo bude dělat).
Krok 10: Zdobíme dle možností, fantazie, zásob a tak, jak sami umíme a chceme.
Zveřejněno 25. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohová "fajnovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NpX2
Moje poznámka
Tvarohová "fajnovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NpX2
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 9 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 9 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 12 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 6 hodinami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 9 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 14 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 14 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 16 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 17 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 17 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 18 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
tvarohová pěna s jahody,
knihovnička recepty,
knihovnička recepty nejlepší řezy,
knihovnička recepty sladké jaro 2012,
tvarohová mňamka,
čokoládové řeza s tvarohem,
knihovnička receptu,
slaske peceni,
recepty knihovnička sladké jaro 2012,
top receptysladke,
tvarohové hoblinky,
receptysladké,
top recepty pečení sladke,
pečeme s tvarohem,
sladká tvarohová pěna,
hbite pracovat,
top receptysladké pečení,
tvarohová knihovnička,
nejlepší domácí řezy knihovnička 2012,
tvarohová pěna na vdolky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
esence mandlová,
čokoláda tmavá,
máslo,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
sůl,
tvaroh plnotučný,
mléko kondenzované slazené,
smetana zakysaná,
lusk vanilkový,
želatina,
poleva čokoládová
Komentáře (45)