Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masíčko jako španělský ptáček

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 273 kJ /
2 455 kcal
Bílkoviny166,46 g
Tuky192,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 440 mg
Sodík 3,60 g
Sůl8,75 g
Sacharidy12,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme do světle hněda. Krok 2: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Krok 3: Položíme na cibuli a poklademe slaninou, okurkou a špekem. Krok 4: Necháme chvíli podusit. Pak zalijeme vodou a dusíme do měkka. Krok 5: Měkké maso i se směsí vyjmeme na misku a omáčku zahustíme s trochou vody s hl. moukou a přidáme Masox a necháme provařit. Krok 6: Můžeme přecedit a poléváme na maso. Příloha dušená rýže, houskový knedlík.

Zveřejněno 25. 2. 2012

Poznámka autorky Jaruna18

Je to taková rychlovka, když se nám nechtějí motat ptáčky, ale výsledek je chuťově úplně stejný. Jen jsem nedávala vajíčko, ale mohlo by se uvařené na tvrdo položit navrch.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masíčko jako španělský ptáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RwkV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masíčko jako španělský ptáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RwkV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

vyzkoušeno, jen jsem vynechala špek a masox a dala tam to vajíčko . je to výborné, díky :yes:

skvělé :yes::-D- dělám také a dávám i to vejce:-p

Aničko díky.Taky se podívám na to ražniči.Většinou se mi nechce napichovat a lámou se mi špejle.Dík za typ.:yes::-K

Také ptáčky nebalím:-8a připadá mi,že omáčka takto připravená je daleko víc chutnější,než s klasickými španěláčky;-):-p+9:yes:Hezky nafoceno:-K
majda2-Majdi,Ivulinka má tady na Topkách príma recept na ražniči v pekáčku:-pJá už jiné nedělám:yes:

Výborná rychlovka!:yes:Já tak dělám ražničí,místo napíchování na špejlí,dám vše do kastrola volně,chuť je stejná a je to rychlejší.:yes:+8

super rychlovka;-):-p:yes::yes::-)

Mňam, vypadá moc hezky. Kdybych nebyla zrovna po obědě, hned bych si dala. +bod :-K

:yes::-D

Je to skvělá rychlovka:yes: taky občas dělávám;-):-K,máš to hezky nafocené:-O:-)

Tématické fráze:
španělsky ptáček z vepřové maso, recept ptáčci z vepřového masa, vepřové jako španělské ptáčky, španelsky ptaček z veproveho, vepřová kotleta španělský ptáček, ptáčky z kotlety, rozházený španělský ptáček, španělský vepřový ptáček recept, rozházené ptačky, vepřový španělský ptáček, španělký ptáček, španělské ptáčky z vepřového masa, ptáčky z vepřového masa, veprove ptacky, vepřové špaňelské ptáčky, rozstreleni ptačci, recept ptačky z vepřoveho masa, rozházené ražniči, recept na španělské ptáčky z vepřového, ptáčci z kotlety

Suroviny:
maso vepřové, slanina anglická, slanina uzená, cibule, okurky sterilované, hořčice, sůl, pepř, masox, olej, mouka hladká

Přidat fotografie receptu