Lasagne s lilkem
Lasagne s lilkem dávají tradičním italským těstovinám nový rozměr. Spojení vrstev jemného bešamelu, sýra, adžiky a pečeného lilku vytváří lahodnou kombinaci chutí, která potěší všechny milovníky dobrých jídel.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 882 kJ / 4 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,63 g |
Tuky | 207,07 g |
Vláknina | 23,50 g |
Cholesterol | 498 mg |
Sodík | 6,45 g |
Sůl | 16,05 g |
Sacharidy | 463,45 g |
Postup přípravy
Krátce povaříme lasagne.
Na pánev dáme trochu sádla a na kostičky nakrájenou slaninu a cibulku. Krok 2: Zlehka osmažíme, přidáme umytý na čtvrtkolečka nakrájený lilek. Okořeníme, osolíme a opepříme. Necháme krátce podusit, dle potřeby podlejeme vodou. Krok 3: Na bešamel rozehřejeme máslo a s moukou usmažíme světlou jíšku. Zalejeme mlékem, rozvaříme na řidší kaši, přidáme koření, odstavíme a dobře v něm rozmícháme sýr. Krok 4: Vrstvíme do pekáčku, nejdříve bešamel, pak lasagne, bešamel, lilek, strouhaný sýr, lasagne, ...atd. Na poslední lasagne dáme bešamel a sýr. Zakryjeme, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 40 minut. Potom odkryjeme a zapečeme dozlatova.
Zveřejněno 25. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne s lilkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2O2M
Moje poznámka
Lasagne s lilkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2O2M
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 3 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 57 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
lilek recepty,
lazaně s lilkem,
lasagne s lilkem a cuketou,
lasaně s lilkem,
lasagne z lilku,
cuketové lazaně,
lilkove lasagne,
lazáně s cuketou,
lasagne recept,
recepty s lilkem,
lasagne lilek,
lazaně z lilků,
recept na lilek,
cuketové lasagne,
lilkové lazaně,
recept s lilkem,
recepty lilek,
recepty z lilku,
lasagne lilek recept,
lilek recept
Suroviny:
těstoviny lasagne,
cibule,
lilek,
sýr strouhaný,
slanina,
sádlo,
koření garam masala,
koření grilovaná zelenina,
koření adžika,
pepř mletý,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sýr strouhaný,
koření adžika,
koření garam masala,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (12)