Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny brambory v mrkvi

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 502 kJ /
2 032 kcal
Bílkoviny40,53 g
Tuky120,29 g
Vláknina27,70 g
Cholesterol 197 mg
Sodík 455 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy184,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle a oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček, zarestujeme, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme, pokmínujeme, necháme v cibuli orestovat, přikryjeme pokličkou a 10 minut dusíme, odkryjeme, vyrestujeme do tuku. Krok 2: Přidáme mouku, necháme provonět, zalijeme 0,5 l studené vody, jakmile směs začne houstnout, přilijeme zbytek (nyní již teplé vody), přidáme na kostičky nakrájené brambory(syrové), necháme zavařit a pod pokličkou cca 20 minut provaříme. Krok 3: Dochutíme solí, cukrem, octem, pepřem a chvíli povaříme. Můžeme zjemnit 12% smetanou.

Zveřejněno 26. 2. 2012

Poznámka autora Jenda1

Jsem rád, že se mi podařilo splnit přání Vaška Froňka a zveřejnit tento recept, navíc i s bonusem pro něj, a to s hřebenem z farmářské slaniny!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny brambory v mrkvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OYJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny brambory v mrkvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OYJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Tak tato polévka je určitě grunt!

Děkuji všem za přízeň:-K:-K:-K:yes::-!

Mám ráda staročeské recepty a hlavně pokrmy, které podle nich vznikají. Posílám plusík:-K:yes:

Parádní vydatné jídlo na zimní dny i večery, úplně se mi sbíhají sliny:-p:-)):yes:

Taky se mi to líbí;-):-p:-p+1:yes:

Jeníku. Mrkvička je moje. Asi jsem byl v minulém životě králík nebo zajíc HI HI. Předpokládám, že brambory se tam dávají syrové. Měl jsem "Buši dušenou mrkev" ale příště zkusím tvou. Jak znám tebe a tvoje recepty, není se čeho obávat a jsem si jistej, že bude SUPR a bude CHUNAT. Máš už nyní + bodík 9.

:-p;-):-K:yes:

+5;-)

:-p:yes:+4

Touhle dobrůtkou bych nepohrdla;-):-p+3:yes:

Jani,díky za komentář a bodík, ale ta konzistence je poněkud hustší, jídlo se podávalo jako hlavní chod v hlubokých talířích;-):-!

Polévka musí být dobrá a voňavá:-p:yes:+2

Tématické fráze:
brambory s dušenou mrkví, brambory s mrkvi, brambory v mrkvi, brambory na mrkvi, babiččiny recepty, recepty z brambor, pokrmy s mrkví, babiččiny recepty mrkvový dort, brambor s mrkvi, vepřové vmrkvi, recept brambory s mrkví, babicciny brambory, brambory z mrkvi, brambory s mrkvi recept, brambory z mrkvi, pokrmy z mrkve, babiccina dusena mrkev, brambor s dusenou mrkvi, brambory s mrkví recepty, recept mrkev a brambory

Suroviny:
mrkev, brambory, bůček, cibule, máslo, olej slunečnicový, mouka hladká, sůl, pepř, kmín drcený, cukr, ocet, voda

Přidat fotografie receptu