Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rakouský knedlík

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 869 kJ /
1 642 kcal
Bílkoviny58,86 g
Tuky22,25 g
Vláknina20,75 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,18 g
Sacharidy291,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme vejce, vmícháme rohlíky nakrájené na kostičky . Nakonec přimícháme hrubou mouku. Propracované těsto necháme odležet. Krok 2: Tvoříme menší koule. Knedlíky vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme je asi 10 15 minut. Podáváme je rozpůlené.

Zveřejněno 27. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rakouský knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qD87

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rakouský knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qD87

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Mouku nedávám,vařím je na páře,nejsou tak "slizké",ale jinak vřele doporučuji:-p

panicka53@seznam.cz 5panicka53@seznam.czstačí na 1rohlík 1brambor já dám brambory do robotu rozmixovat přidám na kostičky rohlíky a sůl a udělám koule a vařím,jsou výborné

:yes::yes:

Věrka R. 27. 2. 2012 16:36
Knedlíky vypadají dobře. Já do nich přidávám prášek do pečiva a vymačkávám dost vody z brambor. Jinak tyto knedlíky se dělají hodně na Šumavě a Němci měli na vymačkávání takový lis a pak aby měli nějakou tekutinu, tak přidávali trochu mléka, byly krásně bílý.

Tématické fráze:
rakouský sladký knedlík, sladký rakouský knedlík, rakouský houskový knedlík, švábské knedlíky, rakouské houskové knedlíky, německý knedlík, nemecke knedliky, rakouský polévkový knedlík, sladký rakouský knedl, knedliky koule, horacky knedlik, horácké knedlíky, knedlíky z rohlíků a brambor, rakouské meruňkové knedlíky, rakouský knedlík do do polévky, rakousky knedlik do polevky, rakouske bramborove knedliky, německé knedlíky koule, rakouský bramborový knedlík, vídeňský knedlík sladký

Suroviny:
brambory, sůl, vejce, rohlík, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu