Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Božskorolský dortořez

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 259 kJ /
1 974 kcal
Bílkoviny74,27 g
Tuky55,29 g
Vláknina9,05 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 785 mg
Sůl1,75 g
Sacharidy290,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polovičku těsta rozdělíme na půl a vyválíme o kousek více, než je velikost dna dortové formy (průměr 25cm). Tu lehce potřeme olejem, těsto vyložíme, aby mělo centimetrový mantinel přes a propícháme vidličkou. Krok 2: Dáme péct na 10 min na 160°C. To samé uděláme s druhou polovičkou těsta. Krok 3: Mezitím si uvaříme klasicky pudink. Krok 4: 1/2l mléka dáme vařit, ve zbytku mléka rozmícháme oba pudinky a cukr. Krok 5: Vlijeme do horkého mléka a svaříme hustý pudink. Krok 6: Jeden plát listového těsta necháme ve formě. Druhý pizzovým rádýlkem a nebo nožem překrojíme na 4x. Krok 7: Trojúhelníčky zkrátíme na půl jejích šířky a vyložíme jimi boku formy. Krok 8: Nalijeme pudink a dáme na 10 min zapéct na 150°C. Krok 9: Nyní na lehce zapečený pudink rozetřeme marmeládu. Krok 10: Na hnědé těsto vyšleháme oddělené žloutky řádně s cukrem, rumem a kakaem, až se cukr rozplyne. Krok 11: Lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z pěti bílků s troškou soli. Krok 12: Hmotu naneseme na pudinkovou náplň a dáme péct cca na 20-30min na 160°C. Krok 13: Těsto se nafoukne a po vyjmutí poklesne, to není na závadu. Krok 14: Upečený korpus dáme vychladnout. Krok 15: Kysané smetany s cukrem a pomazánkovým máslem, které dodá zpevňovací efekt, vyšleháme a naneseme na korpus. Krok 16: Pomocí vidliček uděláme zdobný povrch(střídavě děláme proužky na šířku a na délku). Krok 17: Pomocí sítka lehce poprášíme kakaem a dáma odležet. Krok 18: Pak už jen na talířku dozdobíme ovocem.

Zveřejněno 28. 2. 2012

Poznámka autorky srettka

Božskorolský proto, protože jsem využila těsto bez mouky na Božskou rolku ;-)

http://www.toprecepty.cz/recept/17197-bozska-rolka...

Hnědé těsto je uprostřed, krém kolem. A to natáhlo vlhkost pudinkovou a krémovou, moc dobré ;.)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Božskorolský dortořez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yMkn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Božskorolský dortořez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yMkn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (37)

To je fakt sebemrskačství, vlézt sem po večeři :-D:yes: Nádhera :-):-K

sarovka:tak jim to nekolikrat za rok cvicne vodlej ze sadry, pekne nabarvi vodovkama, at je to jak živé . . uvidis, ze po takovym koštu k tomu zacnou pristupovat dustojneni a vazneji, plni pokory a uznani k tvemu gastro umu:-D

srettka: No to bych se musela doma zamknout, žadonící zvěř nechat za dveřmi. Ale jak dílo ochránit před sebou:-?:-D

Sarovka:servus saruline, aale piknu kdyz je doma kliid. hlavne prave na to foceni, bo se u toho vztekam, poskakuju kolem jako pod proudem a furt se mi neco nelibi. jinak pohoda:-))

Sretti, tvou bolavou cestou ke gastronomickým úspěchům nepůjdu:-D To radši budu šmírovat tvé recepty;-) Opět super recept a úžasné fotečky:-K:yes: Kdy pečeš, abys to mohla vyfotit:-? Tohle dílo kdyby se ocitlo v naší rodině, tak vyfotím akorát hodně rukou v pohybu;-):-D:-D

Mmmm...dala bych si nechceš mi to přijít upéct? :-)) ;-)

senky:to né já má milá senkulko, to moje schauma. . .éé múza moje bláznivá jsem chtěla říci:-)) se většinou udeřím do toho kulového útvaru na krku, před očima se rozpochodují všici svatouši a já šmíruju, co má kterej ku svačině a pak to přiznávám bez mučení, okopíruju:-8

Tak toto mi tedy uniklo:-O:-O jak je to možné, nechápu;-) Je zo nádhera, kam na ty nápady Ty jedna srettko srettkovatá jedna chodíš;-):-D:-D nemaje slitování s lidem bídným diabetickým:-D:-D
Jinak: skláním se před Tvojí nápaditostí, šikovností a pekařskocukrářským umem;-):-K:-K + kulatý 30.

fuuuha, okrem toho ze musi byt chutove bozi, tak je aj skvele nafoteny....

Krásné :-p:yes::yes::yes:+

Eliza:jsem se sem dostala až dnes:-/...placky jsem pekla dvě, postupně v jedné formě. první jsem použila na to rozkrájení na mantinel a druhou pak na to dno řezu;-)

panna šretkovic ráno vstala, aby nám krasavce ukázala:-K:-K
a že se poved, dortořez.. o tom ví sto lidí dnes.. krásně nám ho nafotila, hezky česky popsala, mě nezbývá teď, milá srett, dát ti boda a to hned:-K:-K:yes::yes::-)

Luxusní;-);-);-)

Nádhera...:yes: Jsem dneska nějaké blbé, ale s těma trojúhelníčkama to nechápu a ty kulaté placky - ty se mají péct dvě? Znamená to - upéct jednu, vyjmout, nachat vychladnout formu a upéct v ní druhou placku? Nebo tu druhou na jiném plechu?
Recept se mi moc líbí a ráda bych ho realizovala, proto se tak nablble vyptávám...

:-p:-pTo je zase parádička:-O:-O:-Oúžasný dortořez,krásný postup a fotografie.. jedna báseň:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
dorto, koláč do dorto, kosty z listového těsta s pudinkem, dortořez, top recepty, recepty na dia řezy, prošlé listové těsto recepty, luxusni blazniva buchta, prošlé mascarpone, piknu.cz, bo upéct z bílků, muffiny odřezky z korpusu, indicke placky z kysane smetany, tvaroho vanilková zmrzlina, kosty z listového těsta pudink, listový koláč s náplní z pomazánkového másla, ráda šmíruju, domácí pizza ze dvou vrstev listového těsta, top recepty dorto rez, moucnik bo kulate formy

Suroviny:
těsto listové, pudink vanilkový, cukr krupice, mléko, marmeláda, vejce, cukr krupice, kakao hořké, rum, smetana zakysaná, pomazánkové máslo, cukr krupice, cukr vanilkový, kakao hořké, ovoce

Přidat fotografie receptu